Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Najgorszy/Najlepszy serial

<< < (6/18) > >>

Szarleǰ:
Wychodze z założenia, że wszystkie seriale, które aktualnie puszczają w TV są beznadziejne i nie warto ich oglądać. Jednak muszę przyznać, że niektóre z nich są na prawde dobre i bardzo wciągają. Te które wymienie gorąco polecam, a tych których nie wymienie... no chyba sami wiecie.

Polskie:

Fala Zbrodni - Oglądam od pierwszego odcinka i muszę powidzieć, że ten serial jest bardzo dobry. Cóż... ta nowsza część już tak nie wciąga, jednak i tak jest co oglądać. Wszyscy bohaterowie, tacy jak Szajba (Mirosław Baka), Młody (Jan Wieczorkowski), Aleks (Agnieszka Wagner - Niestety zginęła), Rafalski (Mariusz Jakus), Czarna (Agnieszka Dygant)... No cóż. Jak widać wszyscy to świetni aktorzy i na prawdę dobrze odgrywają swoje role.

13 Posterunek - Wiadomo... każdy lubi się czasem pośmiać, a humor i Cezary Pazura bardzo często chodzą parą. Szkoda, że nie ma już tego na polsacie.

Zagraniczne:
Tu będzie tego więcej...

Z Archiwum X - ÂŚwietny serial zagraniczny. Polecam każdemu. Jest bardzo ciekawy i wciągający, a tym bardziej, jeżeli ktoś lubi historie o UFO itp. choć nie tylko takie są. Odcinki są praktycznie o wszystkim co dziwne i niespotykane w naszym świecie. David Duchovny (Fox Mulder) i Gillian Anderson (Dana Scull), naprawde świetnie odgrywają swe role.

ÂŚwiat Według Bundych - Al Bundy jest w tym filmie genialny... Nie da się tego porównać do żadnego innego serialu komediowego. Jest zwyczajnie świetny. Niektóre teksty, czy też miny Al'a doprowadzają mnie do łez.

Ally McBeal - Bardzo żałuję, że ten serial wycieli z anteny. Był jednym z najlepszych. Bardzo śmieszny itp. Lubiłem oglądać.

Kamienie ÂŚmierci - Serial do końca trzymający w napięciu. Bardzo tajemniczy i często dość straszny.

Moda Na Sukces - Ekhm... jest co oglądać  .

Chyba tyle. Wszystko czego nie napisałem, jest jak dla mnie... sami wiecie, lub jeszcze tego nie oglądałem i pewnie w wielu przypadkach nigdy tego nie obejże. Wymieniłem wszystkie, które lubię, lub bardzo lubię...  . Polecam je każdemu.

Pozdrawiam.

Legolas:
Więc tak z polskich fajnych seriali to:

- Oficer/Oficerowie

i Wszystko a najgorsze z polskich to:

- Złotopolscy (Marcysia nie zostałą sołtysem i przeżywa) jak mnie to wpienia moja mama to ogląda jak razem jemy obiad

I chyba też na tyle a z amerkykańskich produkcji to bardzo ale to bardzo spodobał mi sie tylko jeden serial:

- ÂŻycie na fali czy jak kto woli The O.C leciał w te wakacje nie dawno i będzie prawdopodobnież leciał i w te co będą

I wszystko a to czego nie lubie to poprostu LOST ten serial mnie roz*****ala. Krótko mówiąc ale także Moda na Sukces odcinek (3596:D) brazylijskie badziewia i tyle.

Niro:
Lost - świetna fabuła, gdy zostaje rozwiązana jedna zagadka nasówa się kolejna. To właśnie jest świetne.

The OC/Życie na fali - super serial, śmieszny i lekko obyczajowy, ale bardzo lekko. Każdy odcinek jest ciekawy.

Prison Break - kolejny dobry serial, tym razem na Polsacie. Dobra fabuła i wiele osobliwości w więzieniu.

4400 - chociaż w ostatnich odcinkach prawie straciłem wątek, bo przez jeden wszystko się pokręciło, to już wszystko wróciło do 'normy'.

A najgorsze to te wszystkie M jak Miłość, Na dobre i na złe, Kopciuszek, Klan. Plebanię jeszcze da się przełknąć.

Zeltixx:
Spośród całej gamy barwnych seriali wybór jest baaardzo duży, ale kilka rzuciło mi się w oczy.

Pierwszym z nich będzie "Moda na sukces", wyrób Ameryki ÂŁacińskiej, ile tych odcinków było to nawet nie powiem, bo sam dokładnie nie wiem. Tyle lat bezsensownego nawijania "Fernando kocha Lucie, ale ona ma dziecko z Juanem, który kocha Margaritę..." itp. ÂŻal serce ściska, kiedy pierwszy raz to zobaczyłem, polały się łzy me czyste, rzęsiste, później nie włączałem, kiedy na końcu serialu usłyszałem "Koniec odcinka 2865...". Reżysera powiesiłbym nie powiem za co, a zamiast tego wsadził jakiś normalny serial komediowy.

Drugi "Słoneczny Patrol"... wiecie, mógłbym tu użyć kilku niecenzuralnych słów, więc najlepiej po prostu powiem "dno i wodorosty".

No i coś polskiego... "Klan", czy "Złotopolscy", nie odróżniam tego, są tak samo beznadziejne... Nie wiem, czy śmiać się, drwić, czy rwać włosy z głowy i płakać. Po prostu nie umiem nazwać tego wytworu przedawkowania środków odurzających i przepicia mózgu. Może przesadzam, ale nie, nie przesadzam. Dajcie spokój, opowiadania o starych wieśniakach, księżach, a ci aktorzy... ble... ruchy spontaniczne jak u teatralnych aktorów, wymowa jak u recytatorów "Trenów" Jana Kochanowskiego. ÂŻałosne.

Jedyne dobre polskie seriale to "ÂŚwiat według Kiepskich", "Pierwsza miłość" (przynajmniej nie przypomina wyżej wymienionych, chociaż coś z tego tam siedzi...), czy dawno wycofane "Miodowe lata".

No i majstersztyk, według mnie arcydzieło, po prostu serial który, kiedy idzie w telewizji przykuwa me gały do odbiornika i nie puszcza aż do zakończenia. Nazywa się "Prison Break", jak to przetłumaczyli nasi polscy spec-tłumacze "Skazany na śmierć" (lol?). Ciągła akcja, nie można nawet często mrugać. Sam pomysł niezwykle oryginalny, skomplikowane intrygi, wielowątkowa fabuła, wszystko komponuje się wspaniale, a kiedy serial się kończy, nie możesz usiedzieć w miejscu myśląc, co będzie w następnym odcinku. Akcja utrzymuje nas w napięciu przez cały czas, non stop nieoczekiwane zwroty akcji, przez co nic nie można przewidzieć. Jednym słowem, non dicto, spectare! Czy jakoś tak   .

r0nin:
Polskie:
+ Kryminalni-świetny polski serial kryminalny... jak dla mnie żaden inny nie dorasta mu do pięt
-seriale pokroju Klanu, M jak miłość itp. itd.
Zagraniczne:
+ Lost-tutaj chyba niczego nie trzeba tłumaczyć
+ Prison Break-kolejny fantastyczny serial cały czas trzymający widza w niepewności... siostra mówi, że ukazane tam więzienie jest dla dzieci i ogólnie jest bardzo naciagane musi coś w tym byc bo studiuje filmoznastwo... ja na rzeczy naciągane zaczołem zwracać uwage dopiero po 8 odcinku a ona po 2
+ Friends-któż ich nie lubi... genialne poczucie humoru
+ Detektyw Monk-niby taki sobie ten serial ale lubie go oglądać
- Moda na sukces-N/C

Słyszałem, że seriale Heroes i Rome będące produkcj amerykańskiej także są warte polecenie... już za niedługo się o tym przekonam.

--- Cytuj ---Nazywa się "Prison Break", jak to przetłumaczyli nasi polscy spec-tłumacze "Skazany na śmierć" (lol?).
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie tytuł jest dobry bo mówi o tym co serial przedstawia... równie dobrze można byłoby się czepiać filmu Szczęki bo w orginale nazywa się Shark co trudne do przetłumaczenia nie jest

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej