Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Najgorszy/Najlepszy serial

(1/18) > >>

Wrath:
Moje pytanie brzmi jaki według was jest najlepszy albo najgorszy serial. Możecie pisać o serialach których już nie można obejrzeć na naszych odbiornikach telewizyjnych proszę o minimum dwa sensowne argumenty.
Ja na ten temat nie mam dokładnego zdania bo nie oglądam zbyt dużo telewizji

Arkhan:
Najlepsze Polskie Seriale

- Kryminalni, serial kryminalny (  ), pełno akcji, wspaniała oprawa dźwiękowa, w każdym z odcinków coraz to nowa innowacja, inny wątek fabularny...jeden z najlepszych seriali w tym gatunku.

- W11, Detektywi : niewiem czy można je zaliczyć do seriali kryminalnych, myśle że tak. Również nie banalne fabuły w każdym z odcinków, dobra oprawa dzwiękowa, etc. Jak dla mnie W11 2 miejsce, D. 3.

- M jak Miłość - da sie przełknąć....

- Niania - heh, można sie czasami pośmiać :PPP

Najgorsze Polskie Seriale

- Plebania, o tym ile to trzeba jeszcze zebrać pieniędzy na kościół etc....

- Kopciuszek [rotfl ;D] - wprost n/c.

- Na wspólnej

- Magda M

- Złotopolscy

- Wszelkie Brazylijsko&Portugalsko&Wenezuelskie Telenowele, o tym jak Alferddo zdradzą Marinę 100 razy, później na jej sciężkę życia wkracza Fernando i popełniają razem samobójstwo z powodu ciąży Mariny    

Jak widać, dla mnie wymiatają seriale kryminalne. Chciałbym przy okazji zaznaczyć, że dla mnie rzeczą śmieszną w serialach kryminalnych jest to jak np Detektywi i policja goni bandziora, ten wyskakuje im twarzą w twarz, krzyczą POLICJA ! STÓJ! a on ucieka   Zamiast mu w nogi strzelać to oni pokrzyczą :D:D:D:D...

Z wyrazami szacunku...

Arkhan.

Thoro:
Najlepszy:

Kryminalni - ciekawy, trzymający w napięciu serial. Każdy odcinek, przedstawia osobną historię oraz nowe ciekawostki fabularne. Jedna z najlepszych polskich produkcji.

Najgorszy:

Złotopolscy - straszny gniot i absolutna porażka. Kilka razy pokusiłem się, aby obejrzeć ten "serial". Zgroza, przedstawia on tandetne wątki z losów pewnej rodziny której nazwisko stanowi tytuł tegoż wspaniałego dzieła polskiej kinematografii.
Powiem szczerze - większej tandety, na polskiej scenie filmowej nie widziałem. Bohaterzy grają zwyczajnych nieudaczników, konfidentów oraz inwigilatorów którzy delektują się włażeniem w dupę innym, równie żałosnym mieszkańcom wsi.

Posunięto się nawet, o przedstawienie wyinmaginowanego losu nastoletniej gówniary która z wielkim zapałem inwigiluje całą wieś w międzyczasie donosząc co nieco okolicznej władzy. Ta zaś po wspomnianej wsi porusza się, za pomocą niebieskiego roweru z żałosnym "kogutem" na tyczce od mopa co ma odzwierciedlać policyjny radiowóz.

Wątek jak to zwykły mieszkaniec wsi, przez pomyłkę został posłem jest wręcz fantastyczny...

zaj:
Wszyscy piszą o "Naszych" produkcjach. Ja napisze coć o amerykańskim serialu:

+,,ÂŚwiat według Bundych" :D Bardzo lubię oglądać ten serial mimo, że jest czasem(właściwie to często) prymitywny. ÂŚwietna gra aktorów i humor  

+Oficer(ale ta pierwsza seria)- Lubiłem oglądać ten serial, ale tylko pierwszą serię. Aktorzy świetnie pasują do swoich ról, świetna rola Borysa Szyca :D

-Fala zbrodni. Denerwują mnie ciągłe afery z Ruskami i Ukraincami i innymi wschodnimi sąsiadami :D (a poza tym aktorzy jakoś mi nie pasują)

-Wszelkie seriale produkcji wenezuelskiej,peruwiańskiej itp. Tu chyba nie muszę nikomu tłumaczyć czemu

-Hela w opałach. Dla mnie tandetny

-Magda M. Podróba amerykańskiego serialu Ally McBeal

-ÂŚwiat według Kiepskich- kolejna podróba(choć niektóre teksty mają dobre)

- Nie mówie już o wszystkich M jak miłośc, Plebaniach, Złotopolskich...
Dla mnie kicz.

Halina Kiepska:
Zagraniczne plusy:

Kompania Braci - puszczali to kiedyś w TVN, nie oglądałem wszystkich odcinków, ale i tak zrobiło to na mnie ogromne wrażenie. Nie jestem wielkim fanem filmów wojennych, poza kilkoma wyjątkami (Cienka czerwona linia), ale ten serial bardzo mi się podobał. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś zagości w telewizji.

LOST - chyba nikogo nie powinno dziwić, że wymianiam akurat ten serial. Nie jestem może jego wielkim fanem, ale ostatnio oglądam każdy odcinek. Motyw ten był już wielekrotnie wykorzystywany, ale nigdy w taki sposób.

Ally McBeal - bardzo żałuję, że już nie leci w żadnej ze stacji, gdyż jest to jeden z lepszych seriali, jakie miałem okazję do tej pory oglądać.

Nie z tej ziemi - obecnie emitowany przez TVN. Całkiem fajny pomysł, oglądałem pierwszy odcinek i nawet mi się spodobało. Zobaczymy, co z tego będzie.

Zagraniczne minusy:

Przygody Robbin Hood'a - zmora minionych wakacji. Największy ubaw miałem jednak z lektora, który posługiwał się dość wyszukaną staropolszczyzną. Sam serial to gniot.

Gotowe na wszystko - takie feministyczne, amerykańskie badziwie, przynajmniej moim zdaniem. Nie lubiłem i nie oglądałem.

Polskie plusy:

Kryminalni - nie jest to może Strażnik Texasu, ale lubię czasami obejrzeć wyczyny Zawady i jego ekipy. Szczególnie niejakiego Szczepana - śmieszny typ.

Polskie minusy:

Cała reszta, z Klanem, Plebanią i Złotopolskimi na czele. Ogólnie dziwię się ludziom, że chcą tracić czas na takie głupoty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej