Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Elektrownia jądrowa

<< < (4/10) > >>

Dante:

--- Cytat: LEe200 w 05 Lipiec 2008, 13:45:42 ---Może byc w Polsce ,ale  daleko od mojego miasta :-X

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Kapii w 05 Lipiec 2008, 13:49:56 ---Eee tam. Najwyżej zrobią nam tu Zonę i tyle. Stalkera nawet na herbatkę zaproszę.

--- Koniec cytatu ---

Panowie jak macie pisać posty tego typu, byle by nabić +1 to weźcie już dajcie spokój...

Patty:

--- Cytuj ---Płyty były w Czarnobylu, o wadze 2000 ton, jak nastąpiła eksplosja to rozerwała je na kawałki...
--- Koniec cytatu ---
Foltest, w Czarnobylu takich płyt nie było. Gdyby były, podczas awarii wszystkie złożyłyby się zgrabnie na reaktorze. Wtedy buduje się nowy. Tak to działa.
Riddle., nie grałem w Stalkera. Na oczy go nie widziałem. Nawet u kumpla. Jestem oczywiście za. Można zdobyć bardzo dużo energii. Wtedy spadają ceny za, np. prąd. Jest taniej. Na poczatku jest drożej. Potem się zwraca i jest taniocha. Można kupić więcej gier.

Foltest:
Fakt, to była osłona radiacyjna. Sory za pomyłkę, ale skoro wybuch może rozwalić taką osłonę, to jakię muszą być te płyty ??

Patty:
Jak one się położą, to nic nie wybucha. Wtedy jest beton i nic nie przecieka, żadne odpady radioaktywne. Potem na tym, jak ktoś chce, buduje się następny reaktor. Te płyty są wielkie.

Paladyn Albrecht:
W polsce musi powstać elektrownia atomowa bo za parę lat zostaniemy bez pradu i chyba nie musze mówić czym to grozi....,ale istnieje ryzyko że polska oszczędność na ważnych i koniecznych rzeczach może się źle skończyć,np. w mojej okolicy zrobili nową drogę a po tygodniu już są dziury i koleiny bo oczywiście wybrano najtanszą oferte,tak czy inaczej elektrownia atomowa jest lepsza niż elektrownia węglowa gazowa itp

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej