Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Elektrownia jądrowa

<< < (3/10) > >>

Altevan'ix:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_w_Czarnobylu
Kto używa Wikipedii ten wie :P.
Sam myślę, że wolałbym ta elektrownię "wodną". Wolałbym deszcz niż opad radioaktywny... Co do wywożenia gdzie te odpady wywiozą? Na śmietnik, taki jaki jest  okolicy? Miejski, przykładowo? Dobra, przesadzam. Ale jestem przeciw...

Foltest:

--- Cytuj ---Walentin, odpady rakotwórcze wywozi się pociągami na specjalne miejsca, gdzie wywala się je i jest spokój. Jak Respev napisał, awaria była z takich, a nie innych przyczyn. Kiedy my, jako Polska, mieliśmy zacząć budować elektrownię, okazało się, że mamy technologię z Czarnobyla. Tamta była zła. Taka dobra idzie tak. Koło reaktora stoją takie wielkie, betonowe płyty, które w razie awarii zawalają się i chowają reaktor pod sobą. Coś takiego jest, bo nie wiem, czy dokładnie w ten sposób. A w Czarnobylu nie było takiej technologii. Była inna. Właśnie taką dostała Polska. Reaktor wybuchłby, wyrzucając w powietrze odpady radioaktywne. Co do tego też nie jestem pewien, ponieważ dawno o tym czytałem, a pamięć, jak Respev ujął, nie ta.

--- Koniec cytatu ---
Płyty były w Czarnobylu, o wadze 2000 ton, jak nastąpiła eksplosja to rozerwała je na kawałki...

Julian:
Może byc w Polsce ,ale  daleko od mojego miasta :-X

Kapii:
Eee tam. Najwyżej zrobią nam tu Zonę i tyle. Stalkera nawet na herbatkę zaproszę.

Riddle.:
Jesteście prości jak konstrukcja cepa. O jakim Czarnobylu wy gadacie? Mamy juz rok 2008. Za dużo Stalkera w mózgach... Elektrownie jądrowe są obecnie jednym ze źródłeł energii który najmniej zanieczyszcza środowisko. Przy pomocy małej ilości surówców można wytworzysz zajebiście dużo energii dzięki takim elektrownią. Oczywiście, że jestem za! We Francji większość elektrowni jest atomowych i patrzcie jeszcze żadna nie wypieprzyła żabojadów na księżyc. Jak myślicie czemu Francuzi tak mało płacą za prąd? Koszty produkcji energii w takich elektrowniach są strasznie niskie. Nie wypowiadajcie się na temat o którym wiecie tyle co ja o Stalkerze... I przestańcie grać a czasami otwórzcie książki!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej