Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Elektrownia jądrowa
Serail:
--- Cytat: Isentor w 27 Listopad 2008, 15:35:55 ---Ale zważ na polską mentalność robotników, a np. zagraniczną firmę wykonującą zlecenie. Tacy niemcy np. przyjdą do roboty odwalą swoje przez te 8h cały czas pracując z przerwą na żarcie. Później pójdą się zawalić do baru swoimi 2% piwami. Polacy zaś przez 8h będą się opierdalać, coś sobie golną, pospacerują etc. Więc jak tutaj cokolwiek szybko wybudować.
--- Koniec cytatu ---
Stereotyp, stereotyp...
--- Cytat: Pienik w 27 Listopad 2008, 08:20:24 ---
--- Cytuj ---A co masz do tego rządu? Co ma do budowy elektrowni nasz system podatkowy? Fundusze na budowę będą z Unii i z naszego budżetu, a co do tego mają nasze podatki?
--- Koniec cytatu ---
oh ma i to dużo wiesz czemu w takim tempie buduje się stadiony? Nie dlatego że nie ma pieniędzy ale prze nasz system który jest zagmatwany i na zgodę czegokolwiek trzeba mieć podpisy zatwierdzenia itp. Wiele zagranicznych firm omija Polskę ponieważ mamy taki a nie inny system z badani wynika że ok 81% obywateli Polski ma problem z odprowadzeniem podatku rocznego a co dopiero podatek roczny a w zasadzie bilans z budowy elektrowni atomowej. Wracając do Metra w Warszawie uważam że były nie kompetentne bo to metro co oni robili 30 lat w np. Niemczech zostało wykonane w 5. Firmy które stawią się do przetargu od początku będą miały problemy i to jest powód naszej wolnej budowy a nie brak funduszy. I do chodzi do tego słaby system rządząc-nadzorujący państwem.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się, jednak jak już wspomniałem w temacie "Dyskusje polityczne" czy jakoś tak, to w Październiku rząd uchwalił blisko 100 "palikotówek", czyli ustaw i nowelizacji ustaw, które mają ułatwić życie przedsiębiorcy i szarakowi, a komisja "przyjazne państwo" wciąż pracuje i takie uproszczenia prawne stale będą wchodziły w życie.
Isentor:
--- Cytat: Serail w 27 Listopad 2008, 18:12:42 ---Stereotyp, stereotyp...
--- Koniec cytatu ---
Ta chyba w wawie. U mnie ostatnio rondo budowali. Przeszło ponad miech. Co przejeżdżałem to widziałem jak obalają piwko lub po prostu stoją wpatrując się w niebo. Przetarg na budowę wygrała lokalna firma po znajomości jak mniemam. Zagraniczna przewidziała zakończenie prac w kilka dni. To jednak nie było argumentem dla władz miasta. Ale co tam, że ludzi irytowały magicznie wymyślone objazdy jak i cała sytuacja. Tak jest wszędzie. Od przeszło 2 lat budują na trasie 12km w mojej okolicy nowe dworce i tory. Zaczęli stacje budować przed wakacjami, mieli skończyć do września, a do dziś stoi jak stała. Stereotypy...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej