Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Koniec świata
Grimm:
--- Cytuj ---Jednak ja miałem już taki sen w którym uzyskałem świadomość sam od siebie i muszę powiedzieć że jest to bardziej realny świat od naszego.
--- Koniec cytatu ---
ÂŚwiat fikcyjny ma być bardziej realny od RZECZYWISTEGO (podkreślenie moje). No ludzie, zastanówcie się zanim cokolwiek nagryzdacie.
Bóg Wszechmogący? Toż to kolejna niewarta uwagi pierdoła. Jakim cudem człowiek myślący miałb wierzyć, że ktoś prawuje nad nami pieczę i chroni nas ode złego? Dodatkowo każe nam postępować wg jego określonych zasad, inaczej wieczne męki. Tja, gorszy chłam serwują tylko na TVP. Koniec dygresji.
Nie będzie żadnej apokoalipsy. Ludzie po prostu sami siebie unicestwią. Na chwilę obecna najbardziej prawdopodobna jest śmierć głodowa. Tak, głodowa. Ludzie mnożą się w zawrotnym tępie i jak tak dalej pójdzie to na ziemi nie starczy miejsca na sadzenie roślin i hodowlę zwierząt i ludzie zmienią się w potwory, które zniszczą wszystko na swej drodze byleby tylko dostać coś do żarcia.
Aaron15:
Oj Wy niewierni ;) Wracając do tematu o Bogu to Allach,Jachwe i inne nazwy to ten sam BĂG. On sprawuje nad nami władze,tyle że każda religia inaczej go nazwała. Horus,Zeus i inne bóstwa też były wcieleniem tego Samego BOGA,tyle że pod inną nazwą. To jest moje zdanie. A żeby nie Offtopować,powiem Wam że ludzie prędzej się sami pozabijają niż nastąpi apokalipsa. Rok 2012 jest to bujda. Koniec ÂŚwiata miał być na drugie tysiąclecie i co? G*wno,nadal żyjemy. Wcześniej jak miałem 5 lat czy 7 to w gazecie było napisane że koniec świata już w Lipcu i nadal ÂŻYJĂ nic się nie stało. Wiele jest takich głupot za tym stoi jakiś idiota co sobie to wymyślił i nadal będzie wymyślał. To tyle.
Alfeim:
--- Kod: --- Allach, Jachwe i inne nazwy to ten sam BĂG. Horus, Zeus i inne bóstwa też były wcieleniem tego Samego BOGA, tyle że pod inną nazwą
--- Koniec kodu ---
Po prostu nie mam na to słów. Skoro inne bóstwa były wcieleniem Twojego Boga, to co powiesz na Azteckich i Greckich bogów którym dawano krwawe ofiary, dla których wszczynano wojny i mordowano tysiące. Ale w chrześcijaństwie to się działo całkiem nie dawno, około półtorej wieku temu kościół zorganizował „polowanie na czarownice. Zginęło wtedy około 500tys. do 1 mln. kobiet. Skąd masz pewność ze to się nigdy nie powtórzy?
Co do końca świata, nie ma co dyskutować. ÂŻaden z nas tego nie dożyje
Szarleǰ:
Z dzisiejszą technologią, gdyby była 3 wojna światowa, to z naszej ziemi kamień na kamieniu nie zostanie. Ot cała apokalipsa. Ktoś kiedyś pięknie powiedział "nie wiem czym będą walczyć na 3 wojnie światowej, ale 4 będzie na kije i coś-tam-jeszcze"... czy jakoś tak. A jeśli tak nie będzie jak mówię, to stanie się to za jakiś czas. Osobiście mam nadzieję że tego nie dożyje. A co do wygaśnięcia słońca, to zaprawdę powiadam wam, że zanim ono się wypali, 10 tysięcy razy zdążymy się przenieść do innej galaktyki. Ale co ja gadam, przecież już bóg daje nam znaki w postaci trąb powietrznych. Oh nie, to na pewno apokalipsa, strzeżmy się! No a co do przepowiedni: ja mam dwie wersje końca świata, a dokładniej czasu kiedy to nastąpi (prócz tej w/w). Po pierwsze 2012 rok, bo z tego co słyszałem wiele było przepowiedni końca świata i większość z nich wskazywała właśnie na ten rok. Jeśli patrzeć przez pryzmat religii, a dokładniej biblii, to wskazuje ona na rok 2914. Osobiście nie czytałem nic o tym, aczkolwiek mój stary, stary, a nawet bardzo stary dziadek całą ją dokładnie przestudiował i tak tam właśnie pisze o. Wiem bo mnie zanudzał tym swego czasu. Reasumując całą moją wypowiedz, musze powiedzieć tyle, że najprawdopodobniej rozpieprzymy się sami.
A jeśli chodzi o jakieś tam rzeczywiste sny to ja tego nie doświadczyłem nigdy. Śpię to śpię i już.
Respev:
Słońce zgaśnie za kilka milionów lat.
--- Cytuj ---Ale w chrześcijaństwie to się działo całkiem nie dawno, około półtorej wieku temu kościół zorganizował „polowanie na czarownice. Zginęło wtedy około 500tys. do 1 mln. kobiet. Skąd masz pewność ze to się nigdy nie powtórzy?
--- Koniec cytatu ---
Skończono z tym na początku 1700 roku. To jest 1,5 wieku temu?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej