Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Koniec świata

(1/20) > >>

Walentin:
Ten temat jest stworzony po to by każdy mógł wyrazić swoją opinię na temat: co sądzi o końcu świata, jak go sobie wyobraża, czy wierzy  w koniec świata, czy wierzy w przepowiednie... .

Moje zdanie: ja sama nie wiem co mysleć o ońcu świata. Z jednej strony najbardziej prawdopodobne stają się pzrepowiednie, ze koniec świata nastapi w 2012 roku, że Benedykt XVI umzre i że na papieża zostanie wybrany murzyn, który w krótkim czasie bedzie mósiał uciekać gdzieś daleko, ale i tak go ktoś złapie i zamorduje(najprawdopodobniej arabowie, tak brzmi pzrepowiednia). ÂŻe większość świata znajdzie sie pod wodami oceanów i mórz (spowodowane to będzie wybuchami bomb atomowych), ze ameryka zatonie, większość europy ,a zostanie mały ląd i w tym ma  zostać Polska. Jednak pzred tym czarnym scenariuszem ma być ostzreżenie: w 2012 roku pzred cała wojną na atomówki ma być pzrez dwa dni ciemno(i w dzień i w nocy). No i wtedy gdy juz zostanie ten mały lądzik i polska ma być 1000 lat pokoju. (Jednak ja to bym nie chciała zyć w tych latach pokoju no bo będa panować choroby po dawnych wybuchach bomb). A po 1000 latach pokoju ma być koniec świata, ziemia ma isę spalić (wg astronomów ma się coś zderzyć i to bedzie powodem zniszczenia ziemi). No ale z drugiej strony wydaje sie ze ta niby pzrepowiednia jest do kitu i wymyślina. Więc z drugiej strony myslę ze nie będzie końca swiata. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Bo niby pzrepowiednia wydaje sie bajką, ale przecież słychać w wiadomościach, ze kolejne kraje sie zbroja w bomby atomowe no nie? Sama nie wiem troszeczkę wiezrę w pzrepowiednię, ale troszkę też yślę ze nie bedzie końca. Takze mam trochę zagmatwane zdanie. Teraz czekam na wasze opinie na temat końca świata.

Adanos7:

--- Cytuj ---Z jednej strony najbardziej prawdopodobne stają się pzrepowiednie, ze koniec świata nastapi w 2012 roku
--- Koniec cytatu ---
Jeśli liczyć, że Majowie się nie pomylili...

--- Cytuj ---Benedykt XVI umzre i że na papieża zostanie wybrany murzyn
--- Koniec cytatu ---
Prędzej czy później umrze, a czy murzyn zostanie wybrany? ÂŚmiem wątpić...

--- Cytuj ---ÂŻe większość świata znajdzie sie pod wodami oceanów i mórz (spowodowane to będzie wybuchami bomb atomowych), ze ameryka zatonie, większość europy ,a zostanie mały ląd i w tym ma  zostać Polska.
--- Koniec cytatu ---
Gdyby się tak stało to w Polsce zostałyby tylko góry.

--- Cytuj ---Jednak pzred tym czarnym scenariuszem ma być ostzreżenie: w 2012 roku pzred cała wojną na atomówki ma być pzrez dwa dni ciemno(i w dzień i w nocy).
--- Koniec cytatu ---
Tak jest nawet dłużej na kole podbiegunowym...

--- Cytuj ---Bo niby pzrepowiednia wydaje sie bajką, ale przecież słychać w wiadomościach, ze kolejne kraje sie zbroja w bomby atomowe no nie? Sama nie wiem troszeczkę wiezrę w pzrepowiednię, ale troszkę też yślę ze nie bedzie końca.
--- Koniec cytatu ---
Prędzej się sami ludzie wykończą, niż dojdzie do Apokalipsy. Zdążymy przed Panem Bogiem...

Sado:
Majowie nieomylni nie byli, wątpię by ich "przepowiednia kalendarzowa" miała sens. Co do w/w przepowiedni Walentin - kit, już po JP2 miał być murzyn. 1000 lat pokoju? Muecheche... co za żart. Co do wybuchów bomb atomowych... możliwe, że jakiś szaleniec rozpocznie wojnę nuklearną, ale bardzo w to wątpię. ÂŻaden mądrzejszy kraj nie wywołałby takiego czegoś, znając konsekwencje dla ludzkości. Co do końca świata... itd, sądzę, że ludzie kiedyś sami się pozabijają, jeśli nie, zniszczą tak planetę, że nie będzie można jej wykorzystać, a teraźniejsza technologia, nie pozwala na osiedlenie się na innych planetach. Co do spalenia się ziemi - eee... że niby jak ma się spalić? :D Bez jaj, nasza planeta nie jest stara, żeby miała się spalić.

Dante:

--- Cytat: Walentin w 01 Lipiec 2008, 16:55:53 ---Ten temat jest stworzony po to by każdy mógł wyrazić swoją opinię na temat: co sądzi o końcu świata, jak go sobie wyobraża, czy wierzy  w koniec świata, czy wierzy w przepowiednie... .

Moje zdanie: ja sama nie wiem co mysleć o ońcu świata. Z jednej strony najbardziej prawdopodobne stają się pzrepowiednie, ze koniec świata nastapi w 2012 roku, że Benedykt XVI umzre i że na papieża zostanie wybrany murzyn, który w krótkim czasie bedzie mósiał uciekać gdzieś daleko, ale i tak go ktoś złapie i zamorduje(najprawdopodobniej arabowie, tak brzmi pzrepowiednia). ÂŻe większość świata znajdzie sie pod wodami oceanów i mórz (spowodowane to będzie wybuchami bomb atomowych), ze ameryka zatonie, większość europy ,a zostanie mały ląd i w tym ma  zostać Polska. Jednak pzred tym czarnym scenariuszem ma być ostzreżenie: w 2012 roku pzred cała wojną na atomówki ma być pzrez dwa dni ciemno(i w dzień i w nocy). No i wtedy gdy juz zostanie ten mały lądzik i polska ma być 1000 lat pokoju. (Jednak ja to bym nie chciała zyć w tych latach pokoju no bo będa panować choroby po dawnych wybuchach bomb). A po 1000 latach pokoju ma być koniec świata, ziemia ma isę spalić (wg astronomów ma się coś zderzyć i to bedzie powodem zniszczenia ziemi). No ale z drugiej strony wydaje sie ze ta niby pzrepowiednia jest do kitu i wymyślina. Więc z drugiej strony myslę ze nie będzie końca swiata. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Bo niby pzrepowiednia wydaje sie bajką, ale przecież słychać w wiadomościach, ze kolejne kraje sie zbroja w bomby atomowe no nie? Sama nie wiem troszeczkę wiezrę w pzrepowiednię, ale troszkę też yślę ze nie bedzie końca. Takze mam trochę zagmatwane zdanie. Teraz czekam na wasze opinie na temat końca świata.

--- Koniec cytatu ---

Wierzysz w to co napisałaś? To może nadawać się wyłącznie do Kaczora Donalda bo brzmi jak powieść xD Był Nostradamus który mówił "W 2000r będzie bum z ziemią" czyli już nie istniejemy. Majowie przepowiadali kilkakrotnie koniec świata ( wiem, bo byłem w meksyku ) i nagle bum 2012 kaput może dlatego, że Listek Euro robi.

A jak nie to jest jeszcze on !!!

//www.youtube.com/watch?v=lPTJ4v6KPrg

Eregrin:

--- Cytuj ---Ten temat jest stworzony po to by każdy mógł wyrazić swoją opinię na temat: co sądzi o końcu świata, jak go sobie wyobraża, czy wierzy  w koniec świata, czy wierzy w przepowiednie... .

Moje zdanie: ja sama nie wiem co mysleć o ońcu świata. Z jednej strony najbardziej prawdopodobne stają się pzrepowiednie, ze koniec świata nastapi w 2012 roku, że Benedykt XVI umzre i że na papieża zostanie wybrany murzyn, który w krótkim czasie bedzie mósiał uciekać gdzieś daleko, ale i tak go ktoś złapie i zamorduje(najprawdopodobniej arabowie, tak brzmi pzrepowiednia). ÂŻe większość świata znajdzie sie pod wodami oceanów i mórz (spowodowane to będzie wybuchami bomb atomowych), ze ameryka zatonie, większość europy ,a zostanie mały ląd i w tym ma  zostać Polska. Jednak pzred tym czarnym scenariuszem ma być ostzreżenie: w 2012 roku pzred cała wojną na atomówki ma być pzrez dwa dni ciemno(i w dzień i w nocy). No i wtedy gdy juz zostanie ten mały lądzik i polska ma być 1000 lat pokoju. (Jednak ja to bym nie chciała zyć w tych latach pokoju no bo będa panować choroby po dawnych wybuchach bomb). A po 1000 latach pokoju ma być koniec świata, ziemia ma isę spalić (wg astronomów ma się coś zderzyć i to bedzie powodem zniszczenia ziemi).
--- Koniec cytatu ---

A kto tak mówi? Jechowi, wg. których nie mieliśmy zyć w 2000 roku?

Dla mnie, ta cała sprawa, wydaje się być kompletną bzdurą. Koniec świata, moze być praktycznie w każdehj chwili. Dlaczwgfo akurat w 2012?

--- Cytuj --- Koniec świata

Za początkowe dni kalendarza Majów podawane są m.in. 10 lutego 3641 p.n.e., 10 sierpnia 3214 p.n.e. i 13 sierpnia 3113 p.n.e. 21 grudnia 2012 roku n.e. według długiej rachuby to 13.0.0.0.0. Wielu wyznawców teorii spiskowych uważa tę datę za koniec świata. Majowie natomiast uważali, że żyjemy w czwartym świecie. Poprzednie trzy skończyły się kataklizmami i czwarty też to czeka według ich wierzeń, po którym nastąpi piąty i ostatni. Trzeci świat skończył się według długiej rachuby właśnie po okresie zapisanym jako 13.0.0.0.0, ale nie oznacza to również końca czwartego. Na monumencie z Coba podana jest data 13.13.13.13.13.13.13.0.0.0.0 co oznacza, że datę 13.0.0.0.0 zapisano skrótem zamiast 0.0.0.0.0.0.13.0.0.0.0. Na płycie z PalenquĂŠ podana jest np. data 1.0.0.0.0.0 ( czyli 0.0.0.0.0.1.0.0.0.0.0 ), która wskazuje na 21 grudnia 2012.
--- Koniec cytatu ---

no i co z tego? Czyżby majowie, mieli jakas boską wiedzę? Czysty przypadek, nie sugerujcie się tym.

Ja osobiście, to wierzę, ze koniec świata, bedzie w każdej chwili. Lecz tak, jak by na nas spadła jakaś asteroida, czy cuś. Albo, może być ostateczna walka Boga, z Szatanem. No nie wiem. Musiał bym , to wszystko sobie dokłądnie poukładać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej