Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Koniec świata
Rodney164:
No rzeczywiście, a co ma wiara do tego, że ja śpię tak czy inaczej hmm? Czyli jak będę spał na poduszce Ermaks z tele mango ( tak chyba się nazywała) to też jestem poganinem, bo chrześcijanie śpią na pierzynie. Ale ok skoro tak twierdzisz to wskaż w Biblii gdzie jest tak napisane, bo jeśli tam niczego takiego nie ma to nie wyskakuj z religią. A żeby nie offtopować to wypowiem się w temacie.
Według mnie to, ani tornada, ani negroidalnej rasy papieże, ani Majowie i Aztekowie, ani inne wymysły i głupie przepowiednie ludzi wierzących w niebieskie banany. Wierzę w to, że albo ziemia się spali jak mówią naukowcy, wierzę w to co pisze w Biblii, no i że ludziom odbije i sami sie pozabijają.
Eregrin:
--- Cytat: Paweł I w 27 Sierpień 2008, 12:34:05 ---Ja wierze w apokalipsę którą napisał św.Jan
ALE MYŚLĘ ŻE BÓG NIE ZNISZCZY ZIEMIĘ,LUDZI I ZWIERZĘTA KTÓRYCH STWORZY
--- Koniec cytatu ---
Ja wierzę tylko w sąd ostateczny. Co do wydarzeń, które będą się działy przed sądem ostatecznym, to nie wiem jakie będą i nie chcę wiedzieć.
--- Cytat: Wrzód- Mag Beliara w 27 Sierpień 2008, 13:05:47 ---po drugie, Bóg nie istnieje, więc huragany nie są żądnymi znakami od Boga.
--- Koniec cytatu ---
A skąd wiesz, że Bóg nie istnieje? Dobra, nie zaczynajmy wojen religijnych. ;]
--- Cytat: Rodney164 w 27 Sierpień 2008, 13:19:42 ---No rzeczywiście, a co ma wiara do tego, że ja śpię tak czy inaczej hmm? Czyli jak będę spał na poduszce Ermaks z tele mango ( tak chyba się nazywała) to też jestem poganinem, bo chrześcijanie śpią na pierzynie. Ale ok skoro tak twierdzisz to wskaż w Biblii gdzie jest tak napisane, bo jeśli tam niczego takiego nie ma to nie wyskakuj z religią. A żeby nie offtopować to wypowiem się w temacie.
Według mnie to, ani tornada, ani negroidalnej rasy papieże, ani Majowie i Aztekowie, ani inne wymysły i głupie przepowiednie ludzi wierzących w niebieskie banany. Wierzę w to, że albo ziemia się spali jak mówią naukowcy, wierzę w to co pisze w Biblii, no i że ludziom odbije i sami sie pozabijają.
--- Koniec cytatu ---
Co do kataklizmów, to występują, ale i również uważam, że to nie jest żadne ostrzeżenie.
Koniec świata może nastąpić praktycznie w każdej chwili, więc wymysły o 2012 roku to wyssane z palca bzdury.
user no. 11627:
Mnie ciekawi jak świat może się skończyć? Przecież to nie film :P No, chyba że mowa tu o planecie ziemi jako naszym świecie - tu sprawa jest prosta, uderza w naszą planetkę jakiś meteorycik i po sprawie :D .
Dragosani:
Koniec świata... heh... temat iście filozoficzny. Ale zarazem spamerski. Nie będę rozpisywał swojej wypowiedzi, bo nie warto. Powiem krótko. Jeśli mam rozumieć pojęcie "koniec świata", jako zniszczenie Ziemi, to nasza cywilizacja tego nie doczeka. Prędzej czy później czeka nas agonalna śmierć w ogniach nuklearnej zagłady. Ludzkość, niestety, ma olbrzymia skłonność do autodestrukcji. Więc nie szukajcie "końca świata", rozumianego jako końca naszej cywilizacji, w waszym Bogu, lub dziwacznych przepowiedniach. Koniec zacznie się od nas. Sami dokonamy swojej destrukcji.
Isentor:
--- Cytat: Aaron15 w 27 Sierpień 2008, 11:19:32 ---czytałem gdzieś w internecie że chrześcijanie na początku byli grupą która ciągle mówiła tylko o apokalipsie a nie o tym co znajduje się w starym i nowym testamencie.
--- Koniec cytatu ---
Ano to jest dobry motyw. Wierzcie w to co my głosimy bo apokalipsa nadciąga i będziecie smażyć się w piekle. Taki trochę szantaż emocjonalny. Ale czego to się w religii dopuszczano byleby wiernych pozyskać...
--- Cytat: Aaron15 w 27 Sierpień 2008, 11:19:32 ---Jednak ja miałem już taki sen w którym uzyskałem świadomość sam od siebie i muszę powiedzieć że jest to bardziej realny świat od naszego.
--- Koniec cytatu ---
Taki sam.
--- Cytat: Aaron15 w 27 Sierpień 2008, 12:23:26 ---jednak z drugiej strony to co się teraz dzieje (trąby powietrzne nad Polską) mogą być przestrogą dla Nas albo ostrzeżeniem.
--- Koniec cytatu ---
Amerykanie stykają się z tego typu żywiołem od setek lat. W Polsce mocniej zawieje to już apokalipsa, bóg zsyła pioruny. Puknijcie się w czoło...
--- Cytat: Paweł I w 27 Sierpień 2008, 12:34:05 ---Ja wierze w apokalipsę którą napisał św.Jan
ALE MYÂŚLĂ ÂŻE BĂG NIE ZNISZCZY ZIEMIĂ,LUDZI I ZWIERZĂTA KTĂRYCH STWORZY
--- Koniec cytatu ---
Weź się opamiętaj...
--- Cytat: Eregrin w 27 Sierpień 2008, 14:07:36 ---A skąd wiesz, że Bóg nie istnieje? Dobra, nie zaczynajmy wojen religijnych. ;]
--- Koniec cytatu ---
To nie bóg to stary, ślepy koń przyczyni się do naszej zagłady.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej