Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Koniec świata
Rysownik:
--- Cytat: Aaron15 w 27 Sierpień 2008, 11:19:32 ---[...]Myślę że kluczem do naszych problemów i do spojrzenia w przyszłość jest technika Lucid Dreaming wykorzystywana przez ruch New Age jeżeli ktoś nie wie co to znaczy to jest to po polsku ÂŚwiadomy Sen. Można się dowiedzieć wszystkiego o tym,co się będzie dziać,bądź można dowiedzieć się wszystkiego o osobach otaczających nas. Jednak technika ta jest surowo zakazana w mojej religii ponieważ jest są to "Praktyki pogańskie" Jednak ja miałem już taki sen w którym uzyskałem świadomość sam od siebie i muszę powiedzieć że jest to bardziej realny świat od naszego.
--- Koniec cytatu ---
ÂŚwiadomy sen nie jest wcale praktyką pogańską. Wystarczy go po prostu opisać naukowo psychologią, a nie jakimiś mistycznymi bzdetami. ÂŚwiadomy sen występuje wtedy, gdy świadomość,a nie podświadomość przeżywa sny. W świadomym śnie wiemy, że śnimy/śpimy i możemy "obudzić się we śnie", a dopiero później się naprawdę obudzić. Ale temat nie jest o tym, więc zrób nowy temat, jeśli chcesz o tym porozmawiać.
--- Cytat: Aaron15 w 27 Sierpień 2008, 11:19:32 ---Można się dowiedzieć wszystkiego o tym,co się będzie dziać,bądź można dowiedzieć się wszystkiego o osobach otaczających nas.
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam, ale świadomy sen (proszę zwrócić uwagę na małe litery) jest ograniczony naszą wyobraźnią i nie możemy dowiedzieć się więcej niż wiemy.
Aaron15:
Możliwe,ale Końca ÂŚwiata i tak nie będzie no chyba że trafi w nas asteroida tak wielka że wywoła katastrofalne skutki (Wody się podniosą,natychmiastowe zmiany klimatu) ale jednak z drugiej strony to co się teraz dzieje (trąby powietrzne nad Polską) mogą być przestrogą dla Nas albo ostrzeżeniem. A co do ciebie RKiP to ÂŚwiadomy Sen jest zabroniony przez religię chrześcijańską,ponieważ pozwala na rozmowę ze zmarłymi i jest to według religii Praktykowanie Szatańskich technik. Skąd to wiem? A stąd że jak tylko skończę szkołę (gimnazjum,liceum) To wstępuje do Zakonu Dinikanów :)
Paweł I:
Ja wierze w apokalipsę którą napisał św.Jan
ALE MYÂŚLĂ ÂŻE BĂG NIE ZNISZCZY ZIEMIĂ,LUDZI I ZWIERZĂTA KTĂRYCH STWORZY
Patty:
Boh. Czyli ja, osoba ze świadomymi snami, to satanista? No badzo miło. Podczas takiego snu nie da się rozmawiać ze zmarłymi. Radzę poczytać trochę na ten temat. To, co się odbywa podczas "sesji", ogranicza się do naszej wyobraźni. Jak ktoś sobie wymyśli, że rozmawia ze zmarłą babcią, to nie znaczy, że tak się odbywa naprawdę. Tam nasza wyobraźnia panuje. Wiem, bo sam miewam. Bardzo miłe, ale żyjemy w wolnym kraju, i nikt mi tego nie może zakazać.
A co do reszty. Trąby powierzne to zwykłe zjawiska nauralne, nie żadne ostrzeżenia.
Serail:
Po pierwsze, rozmowy o sataniźmie są w temacie o sataniźmie (mego autorstwa, zapraszam gorąco), po drugie, Bóg nie istnieje, więc huragany nie są żądnymi znakami od Boga. Po trzecie, o tym świadomym śnieniu duzo znajdziecie na www.paranormalne.pl . po czwarte, widzę że chrześcijańskie owieczki się tu wypowiadają w większości. ;]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej