Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Koniec świata

<< < (9/20) > >>

Alfeim:
Moim zdaniem - zwykle brednie mitologii chrzescijanskiej, bez urazy dla tych ktorzy w to wierza.... Nie wiedzialem ze mlode/nowe spoleczenstwo jest tak manipulowane 

--- Cytuj ---skoro to było napisane pod natchnieniem Boga to musi być prawda.
--- Koniec cytatu ---

ninja edit

--- Kod: ---I z ty się zgodzę z Aaron15 że apokalipsa będzie moim zdaniem - Paweł I
To mogłybybyć opisy helikopterów na przykład, ale i tak w Koniec ÂŚwiata nie wierzę - Aaron15
--- Koniec kodu ---
Umiesz czytac? Aaron nie napisal ze apokalipsa "bedzie", tylko ze w nia nie wierzy. Metalowa szarancza to nie helikopter, "metalowy" ma byc odglos szaranczy.

Paweł I:
W Apokalipsie jest napisane że szatan będzie walczył z Bogiem i że szatanowi pomogą wszystkie państwa na świecie.I tak jak jest napisane że ,,metalowa szarańcza to tak naprawdę helikopter.
I nie mamy pewności czy będzie apokalipsa ale jak Aaron15 napisał ale skoro to było napisane pod natchnieniem Boga to musi być prawda.I z ty się zgodzę z Aaron15 że apokalipsa będzie moim zdaniem.
ALE MY¦LÊ ¯E BÓG NIE ZNISZCZY ZIEMIÊ,LUDZI I ZWIERZÊTA KTÓRYCH STWORZY

Patty:
Ale skoro ktoś powiedział, że pod natchnieniem, to nie znaczy, że to musi być prawda. Dobra. Powiem tak. Macie jeść teraz porcelanowe figurki piesków. A że nie? Przecież JA mówię, że musicie, a skoro JA mówię, to musi być prawda. Nie kwestionuję twojej wiary, ale to, że tak pisze, nie znaczy, że to musi być prawda.
A ja się nie zgodzę, że będzie apokalipsa. Nie będzie. Aha, skoro będzie apokalpisa, to jak bóg ma nie zniszczyć wszystkiego?

Pawel Najemnik z Farmy:
Metalowa szarańcza to nasze F-16 (miały się nazywać szarańczą). Tak tylko że one latać nie umieją. Być może wyślemy je na defiladę i jeden spadnie z powodu silnika. Wtedy się rozpocznie wojna. Taka jest moja teoria.   

Aaron15:
W całą biblię wierzę,oprócz ostatniej księgi, czytałem gdzieś w internecie że chrześcijanie na początku byli grupą która ciągle mówiła tylko o apokalipsie a nie o tym co znajduje się w starym i nowym testamencie. Myślę że kluczem do naszych problemów i do spojrzenia w przyszłość jest technika Lucid Dreaming wykorzystywana przez ruch New Age jeżeli ktoś nie wie co to znaczy to jest to po polsku ÂŚwiadomy Sen. Można się dowiedzieć wszystkiego o tym,co się będzie dziać,bądź można dowiedzieć się wszystkiego o osobach otaczających nas. Jednak technika ta jest surowo zakazana w  mojej religii ponieważ jest są to "Praktyki pogańskie" Jednak ja miałem już taki sen w którym uzyskałem świadomość sam od siebie i muszę powiedzieć że jest to bardziej realny świat od naszego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej