Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Koniec świata

<< < (8/20) > >>

Paweł I:
Oto są moje teorie o końcu świata :D.
1
Koniec świata ma być kiedy Benedykt XVI umrze a to dlaczego?? bo niektórzy mówią że po Benedykcie XVI będzie murzyn i po murzynie nastąpi koniec świata.Jakbyście chcieli wiedzieć to w gazetach takich jak:Angora,Fakty i czytałem że na herbie Benedykta XVI w środu herba jest drugi herb a na nim narysowana głowa murzyna.To koniec świata będzie jak Benedykt XVI umrze.
2
Co do teorii Majów i Azteków,w pismach ich można wyczytać ze koniec świata będzie w 2012!.Wtedy będzie koniec świata a my mamy Euro :(
3
Prędzej czy później technologia człowieka będzie na takim poziomie że wszyscy się pozabijają bo będą używać bomb nuklearnych które zniszczą całą ziemie.

OTO MOJA WYPOWIEDZ NA TEN TEMAT PROSZÊ MNIE ZBYT SUROWO NIE OCENIAÆ.
Jeżeli miałby być koniec świata to jedynie wieże że napewno taki co jest w Apokalipsie św Jana napisane.Tylko w taki wieże koniec świata.

ALE Z DRUGIEJ STRONY MY¦LÊ ¯E BÓG NIE ZNISZCZY ZIEMIÊ,LUDZI I ZWIERZÊTA KTÓRYCH STWORZY£.

Patty:
Paweł, nie będę. Ale jedno, co mnie bardzo denerwuje. Co ma religia do durnych ubzdurań o końcu świata? Papież to papież, nic mu do tego. Też człowiek. Człowiek sobie coś ubzdura, a potem miesza religię. Dla mnie może być nawet azjata w roli papieża.
Po drugie. Każdy się myli. A dlaczego akurat oni mają mieć rację? Dlaczego nie Włodek spod bloku? To, że żyli dawno, nie znaczy, że mieli rację.
Trzecia teoria. Też niewiele prawdopodobna. Każdy chce żyć, i raczej ludzkość zrobi wszystko w kierunku nieśmiertelności, niż zagłady. Aha, każdy chce żyć to pojęcie względne. Są ludzie o skłonnościach samobójczych.
Na koniec. Nie mieszajmy religii do rozumu.

Paweł I:
Ale w apokalipsie św Jana pisze o końcu świata jaki ma nastąpić.
ALE MY¦LÊ ¯E BÓG NIE ZNISZCZY ZIEMIÊ,LUDZI I ZWIERZÊTA KTÓRYCH STWORZY

Patty:
Nie denerwuj się, nie obraziłem Cię przecież. Ty wierzysz. Ja nie. Po prostu wyrażam swoje zdanie. I nie wierzę w apokalipsę. Dla mnie Biblia to tylko książka o pewnych walorach literackich. Ale wierzyć, nie wierzę. Nie chcę nikogo przy tym obrazić.

Aaron15:
Poczytalem sobie dokładnie Apokalipsę i zauważyłem że są tam dziwne opisy na przykład metalowej szaranczy o niespotykanym dźwięku. To mogłybybyć opisy helikopterów na przykład, ale i tak w Koniec ÂŚwiata nie wierzę,  a nie wiem co sądzić o apokalipsie,ale skoro to było napisane pod natchnieniem Boga to musi być prawda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej