Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Tolerancja
Asgarhan:
--- Cytat: Serail w 13 Grudzień 2008, 22:05:08 ---Och, cóż to za obrzydliwość. A wiecie co jest jeszcze gorsze? Jak kobieta całuje się z mężczyzną, albo co gorsza, uprawiają sex. Jakże to tak? Przecież są przedstawicieli dwóch innych płci, są zbudowani zupełnie inaczej, cóż za obrzydlistwo. Idę zabić się żelazkiem, bo ja również ehm "kontaktuję się" z dziewczynami. Także widzisz drogi Asgharanie, twoja argumentacja taka trochę zteletubana jest...
--- Koniec cytatu ---
No dobra, ale właśnie to jest zgodne z naturą, gdy schodzą się ze sobą dwie odmienne płcie, a poza tym, powiedz mi, czy gdy widzisz całujących się gejów nie czujesz obrzydzenia? Tolerancja polega na tym, że nie przeszkadza nam coś innego, odmiennego niż przyjęte przez społeczeństwo bądź naturę standardy. Ja w kwestii gejów, inaczej niż w kwestii rasowej i religijnej, zbyt tolerancyjny nie jestem, sorry.
Serail:
--- Cytuj ---No dobra, ale właśnie to jest zgodne z naturą
--- Koniec cytatu ---
Och, natura ci tak powiedziała? A może mateczka Rosja? Bo mi się zdaje, że pogląd, iż takie związki są złe wymyślił dawno jakiś klecha, a teraz wszyscy twierdzą "jakie to obrzydliwe"...
--- Cytuj --- a poza tym, powiedz mi, czy gdy widzisz całujących się gejów nie czujesz obrzydzenia?
--- Koniec cytatu ---
Nie czuję do nich obrzydzenia, lecz nie chcę również do nich podejśc i się dołączyc.
--- Cytuj --- Tolerancja polega na tym, że nie przeszkadza nam coś innego, odmiennego niż przyjęte przez społeczeństwo bądź naturę standardy.
--- Koniec cytatu ---
Ale powiedz tak właściwie, dlaczego społeczeństwo jest temu przeciwne, bo szczerze mówiąc ja nie znam na to pytanie odpowiedzi.
--- Cytuj ---. Ja w kwestii gejów, inaczej niż w kwestii rasowej i religijnej, zbyt tolerancyjny nie jestem, sorry.
--- Koniec cytatu ---
A ja tak i nie mam zamiaru za to przepraszac.
Szarleǰ:
--- Cytuj ---a poza tym, powiedz mi, czy gdy widzisz całujących się gejów nie czujesz obrzydzenia?
--- Koniec cytatu ---
Otóż dobry argument, bo szczerą prawdą jest, że praktycznie wszyscy prócz homoseksualistów takowe obrzydzenie czują. Przykre ale prawdziwe. No i to się nazywa nietolerancja gejów. Też ich nie toleruję, z tym że śmieszą mnei ludzie, którzy mówią, że jest to takie straszne, okropne i powinno się za to karać. Idioci, pozwolę sobie.
Oktawian August:
Jestem tolerancyjny nie wyśmiewam się z osób ,którzy są innego wyznania religijnego,mają inny kolor skóry czy też są chorzy przecież każdy człowiek ma prawo do życia.Nie toleruje gejów i lesbijek ,ale przecież to człowiek a każdy człowiek ma prawo do życia.
Sado:
--- Cytat: Proglan w 08 Czerwiec 2009, 19:55:46 ---Jestem tolerancyjny nie wyśmiewam się z osób ,którzy są innego wyznania religijnego,mają inny kolor skóry czy też są chorzy przecież każdy człowiek ma prawo do życia.Nie toleruje gejów i lesbijek ,ale przecież to człowiek a każdy człowiek ma prawo do życia.
--- Koniec cytatu ---
Toś tolerancyjny jednak czy nie? Nie rozumiem, co wy macie do tych gejów i lesbijek. Mamy XXI wiek. Założę się, że za parę wieków będzie to normalka.
ÂŻeby nie było - też mnie śmieszą te parady równości etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej