Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Tolerancja

<< < (3/33) > >>

Vendetta:
Dobrze, ale Murzyn jest synem czarnej kobiety... Więc nie ma tu nic obraźliwego. Murzyn jest czarny i ma za mattkę czarną kobietę.
Pozdrawiam

Airyx:
No cóż, u mnie z tolerancją jest tak sobie. Nie mam nic do ÂŻydów. Do Murzynów i innych ras o odmiennym kolorze skóry też nie i w ogóle nie mam pojęcia czemu tyle ludzi jest rasistami. Doszło do tego, że w mojej klasie narobiłem sobie wrogów, gdyż ostatnimi czasy jestem wierny zasadzie: ,,Jestem rasistą, bo nienawidzę rasistów" i przy każdej sposobności wypowiadam się na temat, jacy według mnie są rasiści i co bym z nimi zrobił (a jako, że połowa chłopaków w klasie to rasiści, więc łatwego życia z nimi nie mam, ale odpowiada mi to; można się wyżyć na kimś i odstresować  ). Toleruję poglądy polityczne innych osób, choć nie stronię od ostrych dyskusji/kłótni na ten temat. Gorzej jest u mnie z tolerancją wyznaniową... Jestem katolikiem i co prawda nie mam nic do Judaizmu, Islamu czy Buddyzmu, ale świadkowie Jehowy, czy scjentolodzy... Nie chcę tu mówić co o nich sądzę. Nie śmieję się z ludzi chorych na zespół Downa, autyzm, czy upośledzonych umysłowo. Natomiast co do homoseksualizmu... może też nie będę się w tej sprawie wypowiadał, bo popsułbym kulturę panującą na tym forum.  

I to tyle jeśli chodzi o moją ,,tolerancję".

Rysownik:
Hmmm... temat dość dojrzały...
Czy jestem tolerancyjny? No cóż, nie mam nic do ludzi o innej karnacji ale kiedy widzę Murzyna na ulicy, to się za nim oglądam, bo to dla mnie trochę dziwne... wśród tylu białych ludzi, jeden czarny... Jeśli chodzi o religie... Nie mam nic do zarzucenia ÂŻydom (tak naprawdę ÂŻydów powinno nazywać się Judaistów), Muzułmanów itp. Co do Scjentologii,sekty Moona mam wyraźne poglądy. Te "stowarzyszenia religijne" rujnują majątki, życie rodzinne i karierę, wyłudzają pieniądze, więc jakbym takiego Moona zobaczył tobym mu ... Co do homoseksualizmu... Geje i lesbijki mogą siebie kochać, zawierać śluby prawne ale nie adoptować dzieci. Kkażde dziecko powinno mieć prawo do ojca i matki. To znaczy, że jak jakieś dziecko chce mieć dwóch ojców czy matki, to proszę bardzo ale kiedy by oni brali dzieci kiedy jeszcze gaworzą, to myślę, że łamaliby prawo dziecka do ojca i matki. Co do pedofilów, mówię NIE! Według mnie pedofile dzielą się na dwie grupy. Pierwsza myśli tylko o seksie z dziećmi ("źli pedofile"), a druga udaje, że o tym myśli (tzw. "dobrzy pedofile").
Co do zoofilii... myślę, że zwierzętom nie jest tak komfortowo... Nekrofilia to wg brak poszanowania dla zmarłych.

Jedyna "filia", którą bym akceptował do dendrofilia. No bo co można zrobić drzewu? Inna sprawa gdy w dziupli jest wiewiórka...  

Dementor:
kurde, kto usunał mojego posta <fucku>

A co do tolerancji-każdy ma prawo na "zbesztanie" drugiej osoby, to nazywamy obrazom. Ale gdy jest to czarna, żółta, czerwona czy zielona osoba-posądzają nas i rasizm. Ja jestem tolerancyjny, pomagam, gdy mogę, bezinteresownie, nie robię tego dla posłuchu ani dla pokazania się, poprostu z dobroci serca. To tak, jakby ktoś pomógł Ci, gdybyś spadał w przepaśc, a potem bez słowa odszedł..nie, no może zły przykład   Nie jestem rasistą, tępię tych, którzy nimi są, okazując brak tolerancji blixniemu-okazują brak szacunku Bogu, który nauczał, że KAÂŻDY jest równy. To wspomnienie o rasiźmi ma swoje przesłanie-nie znam wiele tolerancyjnych osób, które nie czerpałyby z np. udzielenia pomocy ÂŻADNYCH korzyści, oni chcą być cool, bo komuś pomogli-ja taki nie jestem i mam nadzieje, ze Wy też nie.

Riddle.:

--- Cytuj ---brak szacunku Bogu, który nauczał, że KAÂŻDY jest równy
--- Koniec cytatu ---
Komuniści też mówili, że wszyscy są równi. Wiesz jak to wyglądało? Ty byś zapieprzał jako lekarz 10 godzin dziennie, ja w spożywczym 4 i razem dostawalibyśmy tyle samo. Ooo nie! Jak w Polsce widze obcokrajowców takich jak hindusi z którymi często miałem zatargi z kumplami to mam ochote wyjechac tak, że do końca swoich dni będzie klęczał przed każdym Polakiem i dziękował za to, że może w Polsce przebywać. To samo się tyczy murzynów którzy wszędzie gdzie postawią noge zakładają swoje getta, handlują dragami i rozprowadzają aids. Cyganie - złodzieje, cwaniaki i naciągacze. Każdy o tym wie, ale nikt nie przyzna i nie powie. ÂŻydzi... ach... gdyby ich nie było dzisiejsza Polska robiła by co do niej należy a nie zakładała u mnie linie lotniczą ÂŁódź - Izrael, lizała dupe U.S.A. Kwasniewski - żyd. Rydzyk - żyd. Kaczyńscy - pochodzenie żydowskie. Wszyscy najwięksi "szefowie" są, będą lub byli pochodzenia żydowskiego i powoli acz nieubłagalnie rozpieprzają ten piekny świat.
Wyrażam tutaj swoje zdanie. Nic nikomu do tego bo po to jest ten temat przecież. Jeśli kogoś obraziłem to wybaczcie, ale nie będę zmyślał jaki to ja tolerancyjny skoro myśle inaczej. Nie obraziłem żadnego z userów i nie zamierzałem. To tylko i wyłacznie moje zdanie które miałem ochote tu przedstawić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej