Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Tolerancja
Tiw:
--- Cytuj ---Nasz naród w gruncie rzeczy jest tolerancyjny, bo nie ma wyboru. Choć osoba innego koloru skóry wzbudza nadal sensację w niektórych kręgach. Osoby "inne" powinniśmy tolerować ,bo spotykamy ich codziennie. Czy to w kolejce w piekarni czy w szkole. Ale Polacy mają poważny problem z zaakceptowaniem odmienności niektórych ludzi. Uważamy ich za gorszych od siebie, mimo że ich tolerujemy ,ale niekoniecznie ich akceptujemy.
--- Koniec cytatu ---
A może większość Polaków rozgląda się za np. Afroamerykanami, ponieważ w Polsce jest duża większośÂ ludzi koloru skóry białego, czysta ciekawość, nie koniecznie "grzeczna" Co ty na to?
--- Cytuj ---Oprócz wyżej wymienionych nie toleruje żydów i niektórych murzynów, cyganów, arabów, hindusów [(pospolitych "brudasów) i celowo napisałem tutaj "niektórych"].
--- Koniec cytatu ---
Chodzi Ci o takich "brudasów", jakimi są teżÂ niektórzy ludzie biali, czy może białe "brudasy" mogą być?
Ja jestem osobą nietolerancyjną. Nietolerancyjną dla takich osób jakie wypisałÂ Riddle. tzn. pedofili itd.Â
Nie lubie "Polaków", którzy wyjechali za granicę, pomieszkali tam kilka lat, i już mówią "Bo wy Polacy...", "W tej waszej Polsce...." wk***ia mnie to bardzo i do nich jestem bardzo nietolerancyjny, nie żebym im wybijał okna, albo przebijał opony, ale po prostu nie cierpię takich ludzi.
Z mojego powodu ktoś może być Kazachem i wyznawać sokoła podam mu ręke, no chyba że jest "brudasem".
TomekLP:
Pamietajcie ze nietolerowanei czyjejs nietolerancju jest nietolerancja :D. Mowiecie tu o "brudasach" i moim zdaniem jeśli macie na mysli ze kazdy czlowiek o ciemniej karnacji czyli potacznie murzyni, bugary itp. jest brudasem to jestescie beznadziejni. Nie rozumiem oceniania ludzi po wygladzie. Oczywiscie gdy zapoznajemy się z jakas osoba na poczatku sugerujemy się wygladem bo nie można niczym innym, ale ocenianie osoby po wygladzie jest beznadziejne i zastanowcie się dobrze czy nie wytykacie komus wad jakie same posiadacie.
Tiw:
Myśle, że nikt tutaj, kto napisałÂ "brudas" nie miałÂ na myśli bułgarów, czy afroamerykanów, źle arozumiałeś, przynajmn
iej mnie.
--- Cytuj ---czyli potacznie murzyni
--- Koniec cytatu ---
Pamiętaj, że słowo murzyn też jest obraźliwe.
Vendetta:
Panie Corleone, Murzyn to człowiek o czarnej skórzse, a nie przezwisko. Przezwiskiem jest "czarnuch". Czarni ludzie to Murzyni. Btw. murzyn jest obraźliwe, ale Murzyn nie ;p Joke.
A co do tematu...
Jestem tolerancyjny. Murzyn, biały, różnica tylko koloru skóry. A to, że jakiś czarnoskóry człowiek zabił kogoś, to nie znaczy że "czarnuchów trzeba tępić!". Oglądałem na HBO czy na + film, o Murzynie, który uważa się za Włocha, jego rodzice go... Eee... Zgubili. Para Włochów go znalazła. Jak miał 17 lat, poznał swoich rodziców (jego matkę grała Whoopie Goldberg). Miał też brata. Wybrał się z nim do restauracji, gdzie kelner powiedział, że ludzie nie chcą jeść ze zwierzętami. IMO to chore. Naprawdę tak ich boli, że zamieszkali w Ameryce? To przypomina nazizm. Rasa wyższa (biały człowiek) i reasa niższa (czarnuch). Kolejni Hitlerowie się robią?
Nie można żyć normalnie? Przecież to podział między ludzi i "czarnuchów" (przepraszam za wyraz). Murzyn jest normalnym człowiekiem, takim jak Wy, czy ja. {Po prostu ma inny kolor skóry.
Każdy powinien być tolerancyjny, a dla takich, co uważają sbiałych za ludzi a czarnych za zwierzęta, powinni suszyć włoski/łysinkę na krześle elektrycznym, lub więzienie. Chociaż są to poglądy, nie można traktować Murzynów jak zwierzęta... Chociaż nie raz traktuje się psa lepiej od Mmurzyna.
Osobiście współczuję dzieciom z Trzeciego ÂŚwiata, i Murzynom, wstydzę się za nietolerancyjnych ludzi...
ÂŻydom też dokuczają. Przykładem są kawały... Nie podam ich, bo nie jestem rasistą. Ale ludzie nie mają serca. Jak oni mogą mówić na ludzi np. złodziei "Ty ÂŻydzie!". Albo śmiać się z Murzynów, itp...
Zabiłbym takich ludzi.
A homoseksualizm też toleruję, każdy ma prawo do szczęścia.
Tiw:
--- Cytuj ---Panie Corleone, Murzyn to człowiek o czarnej skórzse, a nie przezwisko.
--- Koniec cytatu ---
Chodzi mi raczej oto, skąd wywodzi się to słowo:
--- Cytuj ---Polskie słowo Murzyn pochodzi od greckiego słowa mauros (czarny) poprzez formę maurzyn (syn czarnej kobiety)
--- Koniec cytatu ---
Wikipedia
Czarnuch, tylko że po grecku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej