Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gdzie będzie się toczyła akcja dodatku?

<< < (3/7) > >>

Infernal:
Akcja dodatku będzie toczyć się na innym świecie, takim na którym nie ma bogów, ich wojen itp.
To tam zakończy się nasza przygoda z Gothic'iem, ale sądzę że tam gdzie pojawi się Bezimienny tam i pojawi się jakiś potężny arcywróg, dla równowagi...akcja będzie działa się w takim miejscu gdzie nikt postronny nie ucierpi;p I nie wiem jak dodatek do Gothic 3 może być łącznikiem z G4 skoro czwórka dzieje się przed tymi wszystkimi wydarzeniami, chyba że będą to jakieś wspomnienia, albo cofanie się w czasie;]

Vendetta:
"Forsaken Gods" czyli zapomnieni bogowie. Po tym nie da się wywnioskować, gdzie będzie toczyła się akcja dodatku. Moim zdaniem trzeba będzie grać od nowa, a gdzieś po Silden trzeba będzie udać się do niezbadanych krain (na zachód od Myrtany), zrobi tam się questa, wraca się, są nowe postacie, wraca się do Mytrany, później Nordmar, Varant i koniec gry. Chyba będzie jak w przypadku Nocy Kruka :) Ale mam nadzieję, że nie... Znów jedna kwestia Diega z jego głosem, a na drugiej ma drugą mutację głosu ;P
Pzdr

Robben:
Fabułę ,,Forsaken Gods'' można by rozwiązać w taki sposób:
- ścieżka Innosa: dowiadujemy się o Zapomnianych Krainach i tam wyruszamy z misją na rozkaz króla Rhobara.
- ścieżka  Adanosa: razem z Xardasem opuszczamy Kontynent i udajemy się do zapomnianych krain.
- ścieżka Beliara: zostajemy nowym władcom Asasynów i dowiadując się o Zapomnianych Krainach wyruszamy tam razem z nimi.
W Zapomnianych Krainach (właśnie tu, mogło by być to powiązanie jakieś z Arcania: A Gothic Tale) dowiadujemy się o dwóch nowych bogach, którzy są czczeni przez magów powietrza i ziemi oraz wojowników. Wyrzekamy się starych bogów i stajemy się wybrańcem jednego z nowych. Następnie zgłebiamy jakąś tajemnicę, a na końcu wracamy do Khorinis, by ostatecznie uwolnić go spod okupacji orków (tam gdzie się zaczeła nasza przygoda, tam by się skończyła).

Mantos:
Co wy macie z tą Koronis? Toczyły się tam 2 części + dodatek. Ja uważam, że ruszymy przez portal za Xsardasem, myślę, że w dodatku nie będzie questa z zabiciem wspomnianego już maga. Myślę, że dalej pobiegamy sobie w Myrtanie, bo dodatek będzie tylko łącznikiem z G4.

bart15:
Trzeba pamiętać co że dodatki urozmaicają rozgrywkę a nie są bezpośrednią kontynuacją wersji podstawowej. Ja uważam że dodatek zaoferuje nam więcej NPC którzy zostaną wplecieni w fabułę. Co do Khorinis to, to byłby dobry pomysł bo chciałbym zobaczyć znajome tereny w nowym "lepszym" świetle. Wracając na Khorinis spotkalibyśmy wielu znajomych a może nawet odbudowali kopalnie-choć ponoć już nie ma tam rudy. Ja osobiście mam nadzieję żę zostanie poprawiona magia a konkretniej zaklęcia, ale to nietemat na takie sprawy. Wracając do miejsca gdzie dodatek miałby się odybyć to wykluczyłbym Nieznane Krainy gdyż jak już wspomnieliście komplikowałoby to sprawę z zakończeniem rozgrywki. Najbardziej prawdopodobna jest wersja z nowymi terenami na jakiejś wyspie, bo wyspy południowe ograniczałyby możliwości 4 gdyż musiałaby być na terenach conajmniej podobnych a to by sprawiło że stałaby się nudna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej