Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Bezimienny vs Geralt

<< < (9/15) > >>

sprite9:

--- Cytuj ---Wydaje mi się, że oczywistym jest fakt, że bohater gry nie ma żadnych szans z Geraltem. Podam parę powodów:
-Geralt mógłby użyć znaku Aard by powalić na ziemię bohatera gry (spadlby z lekką zbroją, a z ciężką byłoby jeszcze łatwiej spaść)
--- Koniec cytatu ---

Nawet użycie znaków wymaga cierpliwości. Ciekawe czy by zdążył...

--- Cytuj ----Mógłby użyć znaku Igni, podpaliłby bohatera gry.
--- Koniec cytatu ---

Jak wyżej.

--- Cytuj ----Jest nieporównywalnie szybszy, gdyby użył stylu szybkiego to bohater gry nie mógłby nawet ruszyć palcem (zresztą silnym także)
--- Koniec cytatu ---

Styl szybki to wiedźmin może sobie od razu odpuścić, gdyż nie zada nim nawet draśnięcia opancerzowanemu, wyrztymałemu, niewrażliwemu niemalże na ciosy bohaterowi. O stylu silnym... no, można by pomyśleć.

--- Cytuj ----Jest w stanie unikać ataków bohatera gry bezproblemowo.
--- Koniec cytatu ---

Fakt, widzieliśmy jak bajerował strzygę. Każdy jednak popełnia błędy. Nie polecam tak hiperbolizować szybkości i zręczności Geralta. Jak wspomniałem - wszystko zależy od wyszkolenia bezimiennego.

--- Cytuj ----Ma eliksiry(bez nich i tak by wygrał)
--- Koniec cytatu ---

A bezimienny to nie? Mikstury szybkości, zręczności, siły no i te przywracające życie dają mu duże szanse w walce.

--- Cytuj ----To, że bohater gry jest wybrańcem nic mu nie daje.
--- Koniec cytatu ---

Nie mogę już czytać tego co tutaj piszą niektórzy - nie daje? Religia, wyznanie i przeznaczenie daje ogromną przewagę bezimiennemu w walce nad Geraltem (który ogółem nie wie co to religia). Kto zwiększał energię życiową i wytrzymałość bohaterowi? Kto nauczył go prastarej magii? Oczywiście, że bogowie. Niektórzy zapominają o cytacie Xardasa ,,Gdybyś nie był ulubieńcem bogów już dawno byś nie żył."
Oko Innosa - potężny amulet przeznaczony Wybrańcowi Innosa. W walce z Geraltem byłby nieocenioną pomocą.
Błagam, nie piszcie więcej, że rola bezimiennego w świecie bogów jest kompletnie niestotna w walce bo to żałosne.

--- Cytuj ----w gothicu 3 bohater gry jest najsłabszym noobem jakim można być (wywija tym mieczem jak jakiś debil)
--- Koniec cytatu ---

Pozostawię to bez komentarza ^^

--- Cytuj ----w gothicu 2 bohater gry jest za wolny by dotknąć geralta (oczywiście klingi geralta na skórze poczuje sporo)
--- Koniec cytatu ---

Nie powiedziałbym. Broń jednoręczna w Gothic 2 jest wyjątkowo szybka.

--- Cytuj ---ÂŻal mi tych co mówią, że bohater gry by wygrał
--- Koniec cytatu ---

ÂŻal mi tych co piszą, że wygrałaby dana postać, nie uwzględniając najważniejszych szczegółów^^

rafalos890:

--- Cytuj ---Nawet użycie znaków wymaga cierpliwości. Ciekawe czy by zdążył...
--- Koniec cytatu ---

Zdążył przed czym? Użycie znaku trwa, no, jakieś 1,5 sekundy. A zamachnięcie mieczem z 3, to samo użycie czarów.

--- Cytuj ---Styl szybki to wiedźmin może sobie od razu odpuścić, gdyż nie zada nim nawet draśnięcia opancerzowanemu, wyrztymałemu, niewrażliwemu niemalże na ciosy bohaterowi. O stylu silnym... no, można by pomyśleć.
--- Koniec cytatu ---

Jakiegokolwiek stylu by użył to i tak będzie szybszy od bohatera gry (po prostu Geralt jest silniejszy i szybszy)

--- Cytuj ---Fakt, widzieliśmy jak bajerował strzygę. Każdy jednak popełnia błędy. Nie polecam tak hiperbolizować szybkości i zręczności Geralta. Jak wspomniałem - wszystko zależy od wyszkolenia bezimiennego.
--- Koniec cytatu ---

Wyszkolenie nie pomogłoby Beziemu, bo i tak byłby po prostu wolniejszy od Geralta. Co do błędów: bohater gry jest człowiekiem - popełnia ich na pewno więcej od Geralta.

--- Cytuj ---A bezimienny to nie? Mikstury szybkości, zręczności, siły no i te przywracające życie dają mu duże szanse w walce.
--- Koniec cytatu ---

Taaak. Tylko, że miksturę leczniczą trzeba wypić w trakcie walki, a jaskółkę można wypić przed nią i nie tracić czasu (zanim bohater gry cokolwiek wypije już będzie martwy), a mikstury zręczności, siły, itp. to mikstury, które wszystko jedno kiedy wypije, bo zwiększają siłę jednorazowo na stałe. Mikstura szybkości się może przydać, ale podobny efekt (a nawet lepszy) ma mikstura grom.

--- Cytuj ---Nie mogę już czytać tego co tutaj piszą niektórzy - nie daje? Religia, wyznanie i przeznaczenie daje ogromną przewagę bezimiennemu w walce nad Geraltem (który ogółem nie wie co to religia). Kto zwiększał energię życiową i wytrzymałość bohaterowi? Kto nauczył go prastarej magii? Oczywiście, że bogowie. Niektórzy zapominają o cytacie Xardasa ,,Gdybyś nie był ulubieńcem bogów już dawno byś nie żył."
Oko Innosa - potężny amulet przeznaczony Wybrańcowi Innosa. W walce z Geraltem byłby nieocenioną pomocą.
Błagam, nie piszcie więcej, że rola bezimiennego w świecie bogów jest kompletnie niestotna w walce bo to żałosne.
--- Koniec cytatu ---

Co do nauki to się zgadzam (ale żeby nie było: Geraltowi zdrowie zwiękza się automatycznie - nie musi o to prosić bogów, a wytzrymałość ma, można powiedzieć, nieskończoną i w ciągłym użytku). Co do cytatu: ja zginąłem około 200 razy we wszystkich częściach gothicach (we wszystkich w sumie) i bogowie mnie nie wskrzesili! Więc to się nie liczy, bo skąd wiesz, że bogowie pomogą Geraltowi akurat w tej bitwie jak nie pomogli w bitwie ze smokiem-ożywieńcem, co?

--- Cytuj ---Pozostawię to bez komentarza ^^
--- Koniec cytatu ---

Brak argumentów, nie?

--- Cytuj ---Nie powiedziałbym. Broń jednoręczna w Gothic 2 jest wyjątkowo szybka.
--- Koniec cytatu ---

W wieźminie wszystkie bronie są jednoręczne, a wliczjąc wrodzoną szybkość wiedźminów...

--- Cytuj ---ÂŻal mi tych co piszą, że wygrałaby dana postać, nie uwzględniając najważniejszych szczegółów^^
--- Koniec cytatu ---

Mi też.

Pozdrawiam,! Rafalos890!  

Pr0c3n7:

--- Cytuj ---Nawet użycie znaków wymaga cierpliwości. Ciekawe czy by zdążył...
--- Koniec cytatu ---

Zdecydujcie się... Pierw się czepiacie że opisujemy postać z książki a potem zaczynacie medytować nad tym ile trwało by to i to w rzeczywistości;/ W grze trwa to góra 1 s. Lecz masz racje że wymaga to koncentracji ale to i tak nie trwa tak długo żeby ktoś zdążył się zamachnąć mieczem.

--- Cytuj ---Fakt, widzieliśmy jak bajerował strzygę. Każdy jednak popełnia błędy. Nie polecam tak hiperbolizować szybkości i zręczności Geralta. Jak wspomniałem - wszystko zależy od wyszkolenia bezimiennego.
--- Koniec cytatu ---

Tak, każdy popełnia błędy. Lecz kto dłużej się szkoli popełnia ich mniej. A, z tego co mi wiadomo, Bezimienny trening zaczyna dopiero w Koloni karnej. Więc odpowiedz sobie na pytanie, kto pierwszy popełni błąd?

--- Cytuj ---A bezimienny to nie? Mikstury szybkości, zręczności, siły no i te przywracające życie dają mu duże szanse w walce.
--- Koniec cytatu ---

Mikstura szybkości może mu pomóc lecz reszta nie. Co ma do tego mikstura siły lub zręczności? To bardziej podchodzi pod wyszkolenie. Lecz zawsze możesz łykać sobie te mikstury podczas walki, mi to nie przeszkadza.
A co do mikstur życia to zaczytuje

--- Cytuj ---Tylko, że miksturę leczniczą trzeba wypić w trakcie walki, a jaskółkę można wypić przed nią i nie tracić czasu (zanim bohater gry cokolwiek wypije już będzie martwy)
--- Koniec cytatu ---
Teraz mam nadzieje że widzicie różnice między miksturą życia a Jaskółką.

--- Cytuj ---Nie mogę już czytać tego co tutaj piszą niektórzy - nie daje? Religia, wyznanie i przeznaczenie daje ogromną przewagę bezimiennemu w walce nad Geraltem (który ogółem nie wie co to religia). Kto zwiększał energię życiową i wytrzymałość bohaterowi? Kto nauczył go prastarej magii? Oczywiście, że bogowie. Niektórzy zapominają o cytacie Xardasa ,,Gdybyś nie był ulubieńcem bogów już dawno byś nie żył."
--- Koniec cytatu ---

W sumie to dalej nie wiem co daje mi ta "boskość";/ Mi energie życiową i wytrzymałość mogą zwiększyć magowie wody, a z bogami oni chyba niewiele mają wspólnego;/ Zgodzę się tylko co do nauki czarów. Ale zdecydujcie się którą część gry opisujecie. W Gothic 2 magij nie dawali bogowie więc ich znaczenie było zerowe. W Gothic 3 ich rola została zwiększona ale i tak nie odgrywają żadnej dużej roli. A ten cytat Xaradasa co to ma być? To jest coś co buduje fabułę a nie dowód na to że Bogowie rzeczywiście mają takie znaczenie. Jakoś dalej podczas przechodzenia Gothic 1 i Gothic 2 w niczym mi nie pomogli. Już nie mowie że w Gothic 3 bo zaraz mi się dowiem że uczą go tego co mogą go nauczyć magowie wody i nauczą go czarów. Oko Innsa jakoś nigdy nie pomogło mi w walce tak jak i sam Innos/Beliar/Adannos więc niemów żę ich pomoc była by nie oceniona. Boskość Bezimiennego odgrywa ważną role w fabule ale żadną podczas walki (oprócz tych zaklęć w Gothic 3). A że Geralt nic nie wie o bogach to jego wybór. On po prostu jest ateistą(zapewne dlatego gdyż wie że paciorek w walce nic nie pomoże).

--- Cytuj ---Nie powiedziałbym. Broń jednoręczna w Gothic 2 jest wyjątkowo szybka.
--- Koniec cytatu ---

I znowu. Albo przestajecie się czepiać że opisujemy Geralta z książki albo wybieracie sobie określoną część Gothica. W Gothic 2 broń była nieco szybsza niż w innych częściach ale i tak nie była to zawrotna prędkość (jak dal mnie).

--- Cytuj ---ÂŻal mi tych co piszą, że wygrałaby dana postać, nie uwzględniając najważniejszych szczegółów^^
--- Koniec cytatu ---

Takich jak jego mikstury które pije się z zawrotną prędkością, rozbieżności w prędkości w machaniu żelazem w 3 częściach gry(które wynoszą czasem nawet prawie 1.5 s), wielkiej roli bogów którzy zapewne pomogą mu w walce, i innych tego typu istotnych szczegółów. Przepraszam że nie starałem się ich zauważyć.

Pozdrawiam

sprite9:

--- Cytuj ---Zdążył przed czym? Użycie znaku trwa, no, jakieś 1,5 sekundy. A zamachnięcie mieczem z 3, to samo użycie czarów.
--- Koniec cytatu ---

Aż takie szybkie te znaki nie są. W filmie intro ze strzygą widać ile Geralt traci czasu na rzucenie znaku. W grze to idzie nieco szybciej, wszystko zależy od znaku. Bezimienny potrafi być szybki i dobrze zamachnąć mieczem jednoręcznym w ułamku sekundy. Grałeś w Gothic 2? Tam machnięcie bronią j. zajmuje nie więcej niż jakieś 0,4 s. I to są fakty.

--- Cytuj ---Jakiegokolwiek stylu by użył to i tak będzie szybszy od bohatera gry (po prostu Geraltjest silniejszy i szybszy)
--- Koniec cytatu ---

Szybszy - owszem, i tu przyznam - nawet dużo szybszy (nie zawsze). Ale silniejszy - nie, i nigdy nie będzie, choćby nie wiadomo ile eksperymentów na nim robiono.

--- Cytuj ---Wyszkolenie nie pomogłoby Beziemu, bo i tak byłby po prostu wolniejszy od Geralta. Co do błędów: bohater gry jest człowiekiem - popełnia ich na pewno więcej od Geralta.
--- Koniec cytatu ---

Wyszkolenie ma tu niebagatelną rolę, gdyż Geralt potrafi bez trudu unikać ciosu toporów dwuręcznych ale nie potrafi nic zdziałać przeciwko czarom takim jak np. Meteoryt czy też Błyskawica (z Gothic 3). A nawet nie udało by mu się przerwać rzucania takiego zaklęcia, gdyż bezimienny jest co prawda mniej zręczniejszy, ale wytrzymalszy i mniej podatny na ciosy.

--- Cytuj ---Taaak. Tylko, że miksturę leczniczą trzeba wypić w trakcie walki, a jaskółkę można wypić przed nią i nie tracić czasu (zanim bohater gry cokolwiek wypije już będzie martwy),
--- Koniec cytatu ---

W takim razie zapomnijmy o tych miksturkach.

--- Cytuj ---a mikstury zręczności, siły, itp. to mikstury, które wszystko jedno kiedy wypije, bo zwiększają siłę jednorazowo na stałe. Mikstura szybkości się może przydać, ale podobny efekt (a nawet lepszy) ma mikstura grom.
--- Koniec cytatu ---

No patrz. Zwiększają na stałe. A bezimienny ma ich dziesiątki. Geralt korzysta m. in. z Gromu (daje nam Vesemir w Kear Moren). Ale działanie tej mikstury szacuje się na marne kilka godzin.

--- Cytuj ---Co do nauki to się zgadzam (ale żeby nie było: Geraltowi zdrowie zwiękza się automatycznie - nie musi o to prosić bogów, a wytzrymałość ma, można powiedzieć, nieskończoną i w ciągłym użytku).
--- Koniec cytatu ---

Czyżby. A jednak może zginąć i skończyć jako kolacyjka dla Ghuli, i to bardzo łatwo.

--- Cytuj ---Co do cytatu: ja zginąłem około 200 razy we wszystkich częściach gothicach (we wszystkich w sumie) i bogowie mnie nie wskrzesili! Więc to się nie liczy, bo skąd wiesz, że bogowie pomogą Geraltowi akurat w tej bitwie jak nie pomogli w bitwie ze smokiem-ożywieńcem, co?
--- Koniec cytatu ---

Mogą Cię wskrzeszać za każdym razem kiedy po walce już leżysz. Powiedz mi tylko - co to za gra?

--- Cytuj ---Brak argumentów, nie?
--- Koniec cytatu ---

Można tak to ująć.

--- Cytuj ---W wieźminie wszystkie bronie są jednoręczne, a wliczjąc wrodzoną szybkość wiedźminów...
--- Koniec cytatu ---

Bezimienny potrafi być szybki, powtarzam to kolejny, i mam nadzieję, że ostatni już raz. WSZYSTKO ZALEÂŻY OD WYSZKOLENIA POSTACI. Od czego jest zręczność i zdolności myśliwskie w Gothicu? A no od tego, żeby dać graczowi swobodę wyboru i możliwość wyszkolenia bezimiennego na osobę szybką lub silną. A jeżeli jest dużo doświadczenia - to i to.

Leon91:

--- Cytat: sprite9 ---No patrz. Zwiększają na stałe. A bezimienny ma ich dziesiątki. Geralt korzysta m. in. z Gromu (daje nam Vesemir w Kear Moren). Ale działanie tej mikstury szacuje się na marne kilka godzin.
--- Koniec cytatu ---
No Grom może i nie trwa zbyt długo ale przeciez Geralt może ważyć mikstury,więc wystarczy,że przed walką jej użyje...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej