Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Zabiorą letnie wakacje?!
Gunses:
Jestem kategorycznie przeciw... Rok szkoły miał by się zacząć 15 sierpnia, kurde to 2 dni po urodzinach miał bym iść do Sql? To jest jak najbardziej głupi pomysł. Bo patrzcie, przychodzimy w sierpniu, uczymy się, gdy nabierzemy prędkości w tematach to 2 tygodniowa przerwa.. i znów przychodzimy do Sql znużeni i zmęczeni i znów się rozpędzamy z tematami i znów 2 tyg wolego... Chore, zresztą przez 2 tyg nie da się odpowiednio wypocząć. Ja ogłaszam wszem i wobec, że jeżeli takie coś wejdzie w życie to raczym strajk... Od kiedy zacząłem edukacje w zerówce P.S.P. w Zgłowiączce wszytko było normalnie, kończyliśmy w czerwcu, zaczynaliśmy we wrześniu. I tak ma zostać. Mój sprzeciw!!!
PzDr
Isentor:
To tyko pomysł. Weźcie pod uwagę to, że Polacy jak zwykle robią dużo szumu a rzadko wprowadzają coś w życie. Tak będzie też pewnie w tym przypadku. Przyplątało się kilku dyrektorów na czele z politykiem, który rozgłosił cudowny pomysł i ma dzięki temu rozgłos. Trochę się pokłócą, posprzeczają i pomysł oddalą bo reszcie nauczycieli nie będzie pasować. Oczywiście kłócąc się tak przez jakiś czas nikt nie zapyta o zdanie uczniów. No ale tak już bywa.
Odnośnie idei krótszych wakacji. Głupota bo inaczej nie da się tego nazwać. Jak chcę sobie zrobić wolne na wiosnę lub w zimie to choruje i wypoczywam. Nie trzeba mi specjalnie skracać wakacji i przenosić dni w inne terminy. Poza tym w maju jest już gorąco i w szkole siedzieć się za bardzo nie chce. A co dopiero w takim sierpniu, gdzie słoneczko daje się o wiele bardziej we znaki.
Nero:
Co do odpowiedzi Isentora to dużo szumu robili także z mundurkami i jakoś ja i wiele wiele innych chodzi w tym mundurku. Ale jednak masz trochę racji.
A co do tematu: Sądze, że ten pomysł jest chory. Wakacje są po to, żeby odpocząć od szkoły i nabrać energii do nauki w kolejnym roku szkolnym. Nie wiem czy nauczycielom chciało by się siedzieć gdy jest ciepło na lekcjach. Jak dla mnie ten pomysł jest idiotyczny i mam nadzieje, że nie wiejdzie w życie.
PzDr i szacuneczek
Arti:
Och, to jest genialny pomysł, naprawdę świetny, nie ma to jak siedzenie na nudnej lekcji matematyki w samym podkoszulku, w klasie w której są pootwierane wszystkie okna, do tego 80% uczniów nie skupia się na lekcji tylko patrzy w okno i wspomina, jak tego samego dnia, rok temu był na wakacjach z rodziną, wędrował po Wawelu i kąpał się w chłodnym jeziorze/stawie/basenie, a nie pocił się w szkole.
Zresztą wakacje i tak są źle zbudowane, bo już maj-czerwiec się nie chce uczyć, bo jest ciepło i ciągnie do "natury" a nauczyciele i tak naciskają jeszcze mocniej, bo to czas popraw i tym podobnych.
Jestem pewien, że to nie przejdzie bo politycy nie są na tyle głupi by to zrobić, ale pozostaje Katarzyna Hall, nasza kochana minister, która odebrała dzieciom rok z życia wprowadzając ustawę o obowiązkowym chodzeniu do przedszkola....
No cóż, życie jest tak kochane, że czasami nie warto się interesować niektórymi rzeczami, bo one zniknął szybciej niż się pojawiły...
Walar:
Eeee, a ja wam powiem że to jakaś kolejna sensacyjka rozgłoszona tylko po to żeby ludzie mieli o czym gadać i o co się kłócić. Co jakiś czas musi się trafić jakiś idiota, który zrobi jakąś głupotę, narobi szumu w mediach a po wszystkim zniknie (patrz: nielegalne prace domowe, niedawna sprawa Wrocławia itp.)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej