Tereny Valfden > Dział Wypraw
I wyprawa do Ignis Terra
Isentor:
- Mamy czas kontynent nie zając - nie ucieknie. Jeśli ktoś chce może to spisać ja spróbuję odłamać kawałek obiektu, aby wziąć próbkę do zbadania. Zwiad...sprawdźcie czy wokół obiektu jest bezpiecznie, nie zapuszczajcie się dalej.
//Mrok, który spowijał niebo powoli przemijał. Nastąpiła nowa pora roku. Promienie słońca nadal jednak nie docierały do ziemi ze względu na opary unoszące się w powietrzu. Jest już jasno, widać o wiele więcej. Niebo jest po prostu mocno zachmurzone.
Tidus:
Jak idziecie ich szukać, to zabieram się z wami. Coś jaśniej się zrobiło, nie sądzicie?. Na szczęście nie tak jasno, żeby mi to przeszkadzało, na całe szczęście
Walar:
- No, wreszcie coś się dzieje - mruknął Walar pod nosem. Zakorkował niedopite wino i schował je za pas tak jak było poprzednio. Postanowił że zrobi mały zwiad. - Może ktoś chce się ze mną przejść dookoła tego głazu bo samemu to tak trochę nie teges... - rzekł do swoich towarzyszy.
MooN:
Wilk-Potwór rozprostował skrzydła i wzbił się w powietrze. Podleciał na wysokość skały i przysiadł na niej. Towarzysze na dole wyglądali teraz jak małe mrówki, choć ledwo było ich widać. Skoczył i rozprostował skrzydła. Powoli leciał dookoła skały i uważnie się rozglądał...
Ta a MG jesteś, że wszystko wiesz? Bo może coś jednak widać.
Isentor:
Uderzyłem kosturem o obiekt jednak nic się nie stało, ani jeden kawałek nie odłamał się.
- Xueshel, Upeshgr Ishash Huash!
Ciemnozielona smuga dymu przypominająca czaszkę poszybowała w obiekt. Nadał nie odłamał się żaden kawałek. Hieroglify przestały jednak migotać, po prostu paliły się ciągłym czerwonym światłem.
//Biały Wilku zauważyłeś stado ognistych ogarów otaczających obiekt chcących wziąć grupę z dwóch stron. Naliczyłeś 15 osobników.
//System walki nie jest idealny ale proszę atakować turami tzn. za jednym razem nie możecie wymordować kilku osobników. I to MG decyduje o wyniku waszego ataku.
//Opis bestii zamieszczam po to byście coś o niej wiedzieli, dlatego nie piszcie głupot.
Ognisty Ogar
Opis: Ogniste ogary są niezwykle agresywne i potrafią ziać ogniem. Z wyglądu przypominają dużego psa, jeżeli nie liczyć ogromnych czerwonych ślepi i charakterystycznego swądu spalonej sierści unoszącego się wszędzie gdzie przebywają. Choć na to nie wygląda są bardzo umięśnione i diabelnie zwinne. Trzymają się w stadach od piętnastu do trzydziestu osobników.
Walka: strumień ognia (zasięg do 1,5m), ugryzienie, pazury
Technika: Zwykle sfora niezauważalnie otacza swoje ofiary. Dwójkami zbliżają się trzymając przeciwników na dystans swoim ognistym oddechem, po czym atakują gryząc i szarpiąc.
Atrybuty: ciche poruszanie, ukrywanie, nasłuchiwanie, zauważanie, uniki
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej