Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Paladyni a Najemnicy
Lucas Paladin:
Szczerze? ÂŻadni. Nie lubię ani paladynów, ani najemników pod względem klimatycznym. Paladyni uważają się za nie wiadomo jak ważnych. Czują się potrzebni w mieście i dlatego nikomu nie zdradzą celu, w jakim tu przybyli poza osobom na ich służbie. Najemnicy to zwykłe pyszałki próbujące zrobić na kimś wrażenie, przykład tacy Buster i Raoul.
Co do kwestii zbroi, broni itd. Lepsi są oczywiście Paladyni. Ich pancerze, nie dość że dają większą ochronę to jeszcze pokazują kim oni są naprawdę. Potężnymi wojownikami, godnymi posiadani herbu paladyna na piersi. Ich broń oczywiście pozostawia wiele do życzenia, ale jednak nadrabiają to siłą. Dodatkowo ich siłą jest Innos, który dał im magię oraz dał możliwość konsekracji miecza. Teraz najemnicy... Z nimi jest inaczej, bo oni sami sobie zapracowali, na to co mają, albo raczej Onar na nich zapracował. Mniejsza pod aspektem broni i pancerza oraz wyszkolenia bojowego są słabsi od paladynów, jednak są liczniejsi.
Podsumowując mój głos pada bardziej na paladynów, ale i tak niezbyt za nimi przepadam.
Bathory:
Witam,
Paladynów lubię bo są honorowi,są dobrymi wojownikami,za ich wzorową organizację,dyscyplinę,oddanie królowi.
Nie lubię ich tylko za to że nie dopuszczają do siebie myśli sprzymierzenia się z najemnikami.
Najemników lubię bo wielu z nich to starzy znajomi z kolonii,za swobodę,za to że Ci co byli pod barierą są świetnymi wojownikami noi za klimat panujący wśród nich,
Nie lubię ich za zarozumialstwo ludzi Sylvia z nim włącznie.
A więc obie gildie są u mnie na równi.
Rakbar Nasard:
Paladyni:
Nie podoba mi sie to ż niektórzy uwazają sie za najważniejszych w mieście. Powinni dać szanse najemniką nie wszyscy są źli.
Najemnicy
Tu nie lubie:
-najemnicy są podzieleni na dwóch dowódców
-zadufanie w sobie i cfaniarstwo
Xoulus:
Paladyni podobają mi się ze względu na:
- zdyscyplinowanie,
- honor,
- powaga z jaką traktują powierzone im zadanie.
Nie lubię ich za:
- chamstwo ( szczególnie względem Najemników ),
- wywyższanie się.
Teraz przyszła kolej na Najemników. Lubię ich za:
- bezwzględność,
- chęć wzbogacenia się.
Nie lubię ich za:
- również chamstwo,
- podzielność na dwóch dowódców.
Drakus:
Paladyni
Lubię ich za