Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Paladyni a Najemnicy
Sir_William:
Witam!
Zakładam ten temat, ponieważ ostatnimi czasy zacząłem znowu grać w Gothic II i tak sobie pomyślałem, co spowodowało TAKI KONFLIKT między najemnikami a paladynami? Odpowiedź niby prosta: to, że najemnicy to w większości byli skazańcy. Ale przeczucie mówi mi, że to nie tylko to...
Więc: w tym temacie, wypowiadajcie się, co wam nie podoba się w paladynach, a co w najemnikach. Więc ja zacznę:
W najemnikach najbardziej nie podoba mi się ich "kozakowanie" i "cfaniactwo". Strasznie mnie denerwują. Np. kiedy idziesz na farmę i Buster cię zaczepia, gadając, że oni są wielkimi wojownikami, że mają doczynienia z orkami itd. zaś nasz bohater, to cieć itd. Jakimi orkami? Nawet nie wiem, o czym on mówi. Sentenza jeszcze ujdzie, bo on jest silny. Ale taki Raoul - "kozak", że aż gościa słuchać nie mogę. To samo tyczy się Rod'a, Sylvia i Bullko. Czyli ogólnie: u najemników & łowców smoków w G2 nie podoba mi się ich cfaniactwo.
Co do paladynów - najbardziej wqrza mnie u nich fakt, że np. kiedy my ciężko pracowaliśmy, zabijając smoki (np. będąc łowcą smoków albo magiem), to cała sława spadła na nich, że to "dzielni i mężni paladyni" pokonali smoki. A oni nawet nie chcieli wierzyć w "te bajki o smokach". Albo np. jak Pyrokar opowiadał nam, że to "dzielni i mężni paladyni" zniszczyli trzy świątynie Beliara (dokładnie nie pamiętam). Cóż, baaaardzo w to wątpie.
Wypowiadajcie się!
P.S. Jeśli temat był, to daj mi IsentoR ostrzeżenie.
Pozdrawiam,
Sir William
Daedagor:
Mnie tez to wkurza. A Paladyny zniszczyli 2 świątynie Beliara,
a na Smoki nawet palcem nie kiwneli. A wszyscy gadaja, że to
sa mężni i silni Paladyni-Gówno Prawda.
A co do najenikow nie podoba mi sie tylko Raoul bo
od samego poczatku sie do nas czepia ze on
dal komus w pysk a potem to my mu dajemu w morde.
Ciern:
Trzeba przyznać że najemnicy zmienili się z poprzedniej części. Są bardziej przemądrzali, chociaż ci co uciekli z GD są lepsi od pozostałych. Dobre est u nich to że nadal są samodzielni i odważni, za kase pomagają farmerom itd.
Co do Palladynów- posłuszne psy których właścicielem są magowie ognia, co im się rozkaże to wykonują, wszystko bez względu na zagrożenie, w sumiesą też tego dobre strony. Jestem zwoennikiem najemników dlatego uważam też że palladyni źle ich traktują. To moje zdanie.
Cesc:
W paladynach:
Lubie::
- To iż służą w imie Innosa.
- Bronią magów ognia.
- Ich zbroje szczególnie Zbroje Paladyna.
- Nie które czary, które posiada Paladyn, bądź Rycerz.
Nie lubie:
- ÂŻe nie którzy z nich są za bardzo prze mądrzali.
U najemników:
Lubie:
- Tryb życia jaki prowadzą.
- Zbroje.
- Najemników zza bariery.
- Postawe nie których z nich wobec Lee.
Nie lubie
- Nie lubie jedynie takich najemników, jak: Sentenza, Bulko, Sylvio i Rauol oboje są zbyt pewni siebie.
Cordex:
Chyba zaczne od paladynów. Lubie tylko ich zbroje ( tylko paladynów, rycerzy są do d**y). Nie lubie tego że tak wychwalają Innosa. A co do ich magi to łowcą smoków miałem takie same. Trzeba tylko kiedy sie idzie do górniczej doliny walnąć tego paladyna co z tobą rozmawiał przy wejściu i uciec. Kiedy już będą martwi przez poszukiwacza ( no w tedy gdy weźmiemy dowody od Lorda Hagena) w jego ciele ( tego którego walneliśmy) będzie runa święta strzała. Najemników lubie za to ze są tacy jacy są, tylko nie lubie Syntezy, Raula, Sylwia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej