Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Paladyni a Najemnicy

<< < (30/35) > >>

Roger:
Ja dodam co do obywateli... Najemnicy MOGA udostepnic paru najlepszym w walce swoje zbroje i bron. Bennet tez by wykul same najlepsze pancerze. Hagen nie przebilby sie do zamku, nie pomysli ze moga wejsc przez taran, a orkowie te zjak wiemy maja strategie rozne. laresa straznicy nie wypuszcza? Haha, raz wpuszczaja to potem wchodzisz i wychodzisz kiedy chcesz.
Obywatele miasta popierajacy paladynow nie sa tacy glupi by isc do ratusza i ich bronic. To jest argument z enikt z obywateli nie pomoze najemnikom, chodz to ich popieraja.
Kogo obchodzi Onar? Jak pojda do pojda, co jeden czlowiek i farmerzy im zrobia?

Do powrotu Hagena mozna tez uciec. Zaraz... Mysleliscie z enajemnicy by rzadzili miastem? Wszystkich farmerow i tych z miasta by podzielili na tych co wydobywaja surowce i na tych co buduja statek(statki). Wszyscy by za niewolnikow walili dzien i noc mlotami, zywnosci w grze jest mnostwo, wykarmia.

Vender:

--- Cytuj ---Ja dodam co do obywateli... Najemnicy MOGA udostepnic paru najlepszym w walce swoje zbroje i bron. Bennet tez by wykul same najlepsze pancerze.
--- Koniec cytatu ---

:lol:Jak Bennet wykuje najlepsze pancerz bez surowców i pieniędzy co.Tak samo z broniom.Nie zaszkodzi  czasem pomyśleć.

--- Cytuj ---Hagen nie przebilby sie do zamku, nie pomysli ze moga wejsc przez taran, a orkowie tez jak wiemy maja strategie rozne
--- Koniec cytatu ---

Skąd to wiesz.Co podaj mi coś na obrone tego argumentu.

--- Cytuj ---Obywatele miasta popierajacy paladynow nie sa tacy glupi by isc do ratusza i ich bronic. To jest argument ze nikt z obywateli nie pomoze najemnikom, chodz to ich popieraja.
--- Koniec cytatu ---

To też jest prawda oni nie będą bronić paladynów tylko siebie.

--- Cytuj ---Kogo obchodzi Onar? Jak pojda do pojda, co jeden czlowiek i farmerzy im zrobia?
--- Koniec cytatu ---

Tu chodzi o finanse bez onara są zupełnie bez pieniędzy.Bo wszystko kosztuje.ÂŻe Bennet dla nas zbroje łowców smoków za darmo zrobił to nie znaczy że dla każdego ją zrobi.A na pewno nie za darmo.

--- Cytuj ---Do powrotu Hagena mozna tez uciec. Zaraz... Mysleliscie z enajemnicy by rzadzili miastem? Wszystkich farmerow i tych z miasta by podzielili na tych co wydobywaja surowce i na tych co buduja statek(statki). Wszyscy by za niewolnikow walili dzien i noc mlotami, zywnosci w grze jest mnostwo, wykarmia.
--- Koniec cytatu ---

Właśnie dla tego najemnicy przegrają bo nikt ich nie będzie popierał.Ludzi w Khorinis troche jest i tylu wystarczy by pokonać najemników

Miałem być obiektywny ale skoro wy nie jesteście to nie mogę.

Ainur:

--- Cytuj ---Hagen nie przebilby sie do zamku, nie pomysli ze moga wejsc przez taran, a orkowie tez jak wiemy maja strategie rozne
--- Koniec cytatu ---
Aż taki głupi to Hagen nie jest, żeby nie pomyśleć że mogą wejść przez taran.

--- Cytuj ---Obywatele miasta popierajacy paladynow nie sa tacy glupi by isc do ratusza i ich bronic. To jest argument ze nikt z obywateli nie pomoze najemnikom, chodz to ich popieraja.
--- Koniec cytatu ---
Obywatele pochowali by się w swoich domach i tam by siedzieli do czasu kiedy skończy się walka w mieście.
Po mieliby bronić paladynów, i jeszcze ryzykować swoje życie?

Azariel:

--- Cytuj ---Ale podam sytuację że Hagen z paladynami wyruszył do Górniczej Doliny. Nie ma oddziału paladynów, (który widzimy w szeregu w 5 rozdziale), który wyruszył z odsieczą do Garonda. Praktycznie niewielu paladynów wyruszyło a w mieście 1/3 paladynów została. Tak więc moim zdaniem niewiele zmieniło to sytuacji jednak, szanse na zwycięstwo najemników powiększyły się trochę. Dobra najemnicy podbili miasto. Hagen ze swoim oddziałem w GD razem z oddziałem Garonda zabili orków oblegających zamek Garonda czyli 2/3 orków w GD. Zbierają rudę i likwidują ostatnie niedobitki orków. Paladyni wracają z małymi stratami (teraz trzeba by było jeszcze przedyskutować walkę paladynów z orkami w kolonii) do miasta. Zastają tam 11 najemników z obywatelami z portu. Bez wątpienia by wygrali zwłaszcza że liczba najemników zmniejszyła się razem z pierwszą bitwą gdy Hagena nie było w mieście.
--- Koniec cytatu ---
A nie pszyszło ci do głowy,że mogą uciec z Khorinis?.Przecież mogą wziąść Torlofa albo Jacka i ucieczka gotowa.
--- Cytat: Roger w 28 Luty 2009, 22:13:41 ---Ja dodam co do obywateli... Najemnicy MOGA udostepnic paru najlepszym w walce swoje zbroje i bron. Bennet tez by wykul same najlepsze pancerze. Hagen nie przebilby sie do zamku, nie pomysli ze moga wejsc przez taran, a orkowie te zjak wiemy maja strategie rozne. laresa straznicy nie wypuszcza? Haha, raz wpuszczaja to potem wchodzisz i wychodzisz kiedy chcesz.
Obywatele miasta popierajacy paladynow nie sa tacy glupi by isc do ratusza i ich bronic. To jest argument z enikt z obywateli nie pomoze najemnikom, chodz to ich popieraja.

Do powrotu Hagena mozna tez uciec. Zaraz... Mysleliscie z enajemnicy by rzadzili miastem? Wszystkich farmerow i tych z miasta by podzielili na tych co wydobywaja surowce i na tych co buduja statek(statki). Wszyscy by za niewolnikow walili dzien i noc mlotami, zywnosci w grze jest mnostwo, wykarmia.

--- Koniec cytatu ---
Roger,nad ortografią popracuj bo sie doczyać nie mogę.

--- Cytuj ---Obywatele z placu wisielców na pewno zobaczyli by najemników w koszarach i wezwali by paladynów. Być może i mieszkańcy portu nie lubią paladynów lecz gdyby najemnicy wygrali by walkę to co by było? Wszystkich najemników jest bodajże 15, 16. A paladynów w porcie, w górnym mieście i na statku to razem było by 50 paladynów. Nagle z Górniczej Doliny do Khorinis przybywają orkowie i zaatakowali by miasto. Najemnicy nie mieli by szans w walce z orkami a paladyni, tak.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli orkowie zaatakowali by Khorinis nikt by nie przeżył.W 3 zresztą ci o tym Thorus mówi.

Grimm:
Moim zdaniem  wszystko zależy od obranej strategii przez najemników. Np.: atakują od farmy Lobarta. Wcześniej kilku najemników w mieście zatroszczyło się o to, aby palladyni przy bramie do górnego miasta nie podnieśli alarmu. Kiedy są już w mieście, to atakują najpierw domy, w których zatrzymali się słudzy innosa i wyrzynają ich zanim ci założą swoje 'boskie' pancerze. A jak już nie będzie palladynów, to miasto praktycznie samo się podda.

--- Cytuj ---Ale podam sytuację że Hagen z paladynami wyruszył do Górniczej Doliny. Nie ma oddziału paladynów, (który widzimy w szeregu w 5 rozdziale), który wyruszył z odsieczą do Garonda. Praktycznie niewielu paladynów wyruszyło a w mieście 1/3 paladynów została. Tak więc moim zdaniem niewiele zmieniło to sytuacji jednak, szanse na zwycięstwo najemników powiększyły się trochę. Dobra najemnicy podbili miasto. Hagen ze swoim oddziałem w GD razem z oddziałem Garonda zabili orków oblegających zamek Garonda czyli 2/3 orków w GD. Zbierają rudę i likwidują ostatnie niedobitki orków. Paladyni wracają z małymi stratami (teraz trzeba by było jeszcze przedyskutować walkę paladynów z orkami w kolonii) do miasta. Zastają tam 11 najemników z obywatelami z portu. Bez wątpienia by wygrali zwłaszcza że liczba najemników zmniejszyła się razem z pierwszą bitwą gdy Hagena nie było w mieście.
--- Koniec cytatu ---
Taa, jasne. Mam uwierzyć, że palladyni nie ponieśli praktycznie żadnych strat a pokonali ponad setkę orków? Człowieku masz fantazje.

--- Cytuj ---Ja dodam co do obywateli... Najemnicy MOGA udostepnic paru najlepszym w walce swoje zbroje i bron. Bennet tez by wykul same najlepsze pancerze. Hagen nie przebilby sie do zamku, nie pomysli ze moga wejsc przez taran, a orkowie te zjak wiemy maja strategie rozne. laresa straznicy nie wypuszcza? Haha, raz wpuszczaja to potem wchodzisz i wychodzisz kiedy chcesz.

--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze to ortografia a po drugie, jak atak miałby mieć szanse zaskoczyć palladynów, skoro wszyscy w miecie zaczęliby paradować z mieczami i ciężkimi zbrojami? Tylko ślepy nie zobaczyłby co się święci

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej