Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Paladyni a Najemnicy
Ainur:
--- Cytuj ---Taa, jasne. Mam uwierzyć, że palladyni nie ponieśli praktycznie żadnych strat a pokonali ponad setkę orków? Człowieku masz fantazje.
--- Koniec cytatu ---
Fantazję? Jeżeli oddział paladynów z Khorinis, i jeszcze oddział z zamku to zebrało by się 30 czy 40 paladynów. A do tego jeszcze z kopalń. Tak więc jeżeli brali by orków na dystans magią to na pewno by wygrali bez większych strat. A do tego nie mówiłem że ponieśli by straty ale małe. Tak więc czytaj całe posty a nie po małych kawałkach.
Grimm:
--- Cytuj ---Fantazję? Jeżeli oddział paladynów z Khorinis, i jeszcze oddział z zamku to zebrało by się 30 czy 40 paladynów. A do tego jeszcze z kopalń. Tak więc jeżeli brali by orków na dystans magią to na pewno by wygrali bez większych strat. A do tego nie mówiłem że ponieśli by straty ale małe. Tak więc czytaj całe posty a nie po małych kawałkach.
--- Koniec cytatu ---
Zapomniałeś, że orkowie też mają magię? Jest taka sytuacja. Stoi sobie palladyn X i rzuca swoimi czarami na lewo i prawo, a w niego celuje orkowy szaman z ognistej kuli. Palladyn X dostaje ową kulą prosto w napierśnik. Co się dzieje? Napierśnik rozgrzewa się do czeroności i boleśnie parzy palladyna X, który nie jest zdolny do rzucania zaklęć, a na niego szarżuje watacha orków. Jaki skutek? Palladyn X 0, a orkowie 1.
Azariel:
--- Cytat: Ainur w 03 Marzec 2009, 14:10:37 ---
--- Cytuj ---Taa, jasne. Mam uwierzyć, że palladyni nie ponieśli praktycznie żadnych strat a pokonali ponad setkę orków? Człowieku masz fantazje.
--- Koniec cytatu ---
Fantazję? Jeżeli oddział paladynów z Khorinis, i jeszcze oddział z zamku to zebrało by się 30 czy 40 paladynów. A do tego jeszcze z kopalń. Tak więc jeżeli brali by orków na dystans magią to na pewno by wygrali bez większych strat. A do tego nie mówiłem że ponieśli by straty ale małe. Tak więc czytaj całe posty a nie po małych kawałkach.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy zauważyłeś,ale w G3 orkowie podbijają Khorinis.A to znaczy że ci the best paladyni polegli bądź dostali sie do niewoli.Więc nie mów,że paladyni by tych orków pokonali.
Roger:
Wiesz, najemnicy mogliby zaatakowac Khorinis po orkach, ktorzy by zabili wczesniej paladynow. Napewno by przyszli z nimi Magowie Wody i Magowie Ognia, by zobaczyc co z miasta zostalo. Wtedy by musieli sie zjednoczyc, wygnac nieprzyjaciela i potem... No wlasnie. Khorinis zostanie juz ruina na zawsze, nie odbuduja cywilizacji na tej wyspie.
Z mojego doswiadczenia stolarskiego tamtych czasow wynika, ze skoro maja materialy na statek, zbudowaliby go w max 8 miesiecy. Zywnosci jak powtarzam na wyspie wcale nie brak, tylko paladyni marudza ze nie maja bo nie chce sie im czterech liter ruszyc po nie, chodz jest pare krokow za mury. Zeby chociaz dla siebie je brali, a nie jeczeli ze najemnicy odcinaja dostawy i umieraja z glodu.
Hussar:
Ale jatka na forum. Panowie spokojnie :)
Zamknęliśmy już możliwość zdobycia Khorinis przez najemników. Ktoś pisał wcześniej, że Lee zna taktykę Paladynów, bo coś tam.
TO NIEWAÂŻNE!!!
Lee i tak się nie zgodzi na atak. Poza tym, zdobycie okrętu jest po prostu niemożliwe. Paladynów jest stanowczo za dużo (10). Chyba nikt nie zaprzeczy, że Paladyn powali dwóch najemników naraz.
(Upss, obawiam się, że zaraz Roger powstawia staty...)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej