Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Paladyni a Najemnicy
Jaff:
A ja jestem za paladynami.
Owszem, niektórzy są nadęci, ale postępują po rycersku,
odważni, szlachetni itp, mają świetne wyposażenie (swoją drogą, ciekawe, jak
paru Poszukiwaczy mogło zabić Lothara)...
Najemnicy - kozacy, tylko by się bili i przechwalali (z wyjątkiem Lee, Gorna itd.)
Za każdym razem, gdy idę na farmę Onara, z przyjemnością rozkładam Bustera jednym ciosem ;)
Co do ataku na miasto, jak już ktoś napisał - gdyby zaczęto rekrutować farmerów, nie byłoby co jeść nie tylko po stronie paladynów... Poza tym - któryś z farmerów na pewno rycerze mogliby wyjść z miasta i po prostu wyciąć najemników, ot co.
Hussar:
Tylko szaleniec próbował by ataku na Khorinis. Najemnicy nie mają wyjścia. Muszą cierpliwie czekać na farmie Onara, aż przyjdzie po nich los. Nie mogą robić nic innego, bo jako najemnik jest się bezpiecznym wyłącznie na farmie.
Ainur:
--- Cytuj ---(swoją drogą, ciekawe, jak
--- Koniec cytatu ---
Poszukiwacze nie zabili Lothara, tylko Cornelius gdyż poszukiwacze go przekupili żeby go zabił.
--- Cytuj ---Rozsądniejszym posunięciem jest wziecie wszystkich głodem. A jak palladyn głodny to idzie na układy. Już nawet gdyby nie chcieli paktowac z najemnikami to po jakimś czasie wyzdychaliby z głodu i miasto byłoby zdatne do wzięcia bez walki.
--- Koniec cytatu ---
Niby jak mieliby tego dokonać? Onar, Sekob i Bengar i tak nie dają jedzenia miastu a straż przychodzi do Lobarta i Akila po owce. Więc i tak mają co jeść.
Vender:
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---(swoją drogą, ciekawe, jak
--- Koniec cytatu ---
Poszukiwacze nie zabili Lothara, tylko Cornelius gdyź poszukiwacze go przekupili żeby go zabił.
--- Koniec cytatu ---
Nie poszukiwacze zabili Lothara.Cornelius miały tylko zeznać że Bennet zabił Lothara.
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---Rozsądniejszym posunięciem jest wziecie wszystkich głodem. A jak palladyn głodny to idzie na układy. Już nawet gdyby nie chcieli paktowac z najemnikami to po jakimś czasie wyzdychaliby z głodu i miasto byłoby zdatne do wzięcia bez walki.
--- Koniec cytatu ---
Niby jak mieliby tego dokonać? Onar, Sekob i Bengar i tak nie dają jedzenia miastu a straż przychodzi do Lobarta i Akila po owce. Więc i tak mają co jeść.
--- Koniec cytatu ---
Z tym się zgodzę ta taktyka nie mam przyszłości.
Grimm:
--- Cytat: Vender w 22 Luty 2009, 11:49:27 ---
--- Cytuj ---
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
Z tym się zgodzę ta taktyka nie mam przyszłości.
--- Koniec cytatu ---
Niby tak, ale na ile wystarczy tych owiec dla całego miasta? Miesiąc? Nawet nie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej