Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Paladyni a Najemnicy

<< < (21/35) > >>

Azariel:

--- Cytat: Hussar w 13 Luty 2009, 11:32:48 ---Mieszko, czyżbyś kontynuował wypowiedź Grimma? Nie podpatruj innych, a poza tym. Rozmawiam tutaj z ludźmi na argumenty. Wiem o Paladynach dużo, bo podoba mi się ich historia i nikt mnie nie będzie z tego rozliczał, a już na pewno nikt nie będzie do mnie pisał w ten sposób. Skoro temat dotyczy różnic między Pal/Naj staram się je jak najlepiej przedstawić, a jeżeli nie potrafisz rozmawiać na forum to z niego nie korzystaj. Poza tym odnosząc się do tego co napisałeś, Paladyni są torturowani w obozach orków w Myrtanie. Kiedy zagrasz w G3 nie będziesz zadawał takich pytań.

--- Koniec cytatu ---
Przeszedłem G3 wszystkimi drogami(oprócz Adanosa,bo miałem buga z Xardasem)i nic nie widziałem.Z wyjątkiem Wenzela nikt nie jest torturowany.Przepraszam,jeśli cię obraziłem,chciałem ci jedynie powiedziec,że paladyni nie istnieją naprawdę.

Czaroxxx:

--- Cytat: Mieszko w 13 Luty 2009, 15:38:51 ---Przeszedłem G3 wszystkimi drogami(oprócz Adanosa,bo miałem buga z Xardasem)i nic nie widziałem.Z wyjątkiem Wenzela nikt nie jest torturowany.Przepraszam,jeśli cię obraziłem,chciałem ci jedynie powiedziec,że paladyni nie istnieją naprawdę.

--- Koniec cytatu ---

W sumie to paladyni istnieli naprawdę, by to udowodnić posłużę się cytatem z wiki

--- Cytuj ---Paladyn (łac. palatinus, wł. paladino) - wybitny rycerz, wzór cnót rycerskich. Określeniem tym w literaturze średniowiecznej nazywano niektórych, archetypicznych wojowników, najczęściej 12 parów Karola Wielkiego (stanowiących zarazem jego drużynę przyboczną). Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa comes palatinus (hrabia pałacowy), oznaczającego zarządcę dworu królewskiego, który zastępował monarchę przy wydawaniu sądów. W Polsce funkcje palatyna spełniał wojewoda. W literaturze, a współcześnie w grach fabularnych i komputerowych znaczenie słowa uległo zmianie, nie odnosząc się do urzędów dworskich, a raczej do klasy obdarzonych magicznymi umiejętnościami świętych wojowników.
--- Koniec cytatu ---

Ale nawiązując do tematu. Rozumiem Hussara, skoro rozmawiamy o świecie Gothica jakoś świecie a nie grze to jego argumenty są całkowicie poprawne, nawet kwestia tortur. Wina stoi po stronie programistów i ich lenistwa, że nie widać tego jak paladyni są torturowani przez orków, bo pewnie w domyśle byli... żeby ktoś nie myślał, że wydaje mi się, że Myrtana naprawdę istnieje. Po prostu chłopak się wczuł i w sumie słusznie bo ten temat jest właśnie taki, że jeśli chce się ukazać wszystkie aspekty problemu zawartego w temacie należy sobie wyobrazić NPC jako żyjących ludzi... Wiadomo jednak, że nie należy przysadzać i nie jeść grzybków przed pisaniem postów.

Roger:
A wogole czemu mamy porownywac razem gnidy i szuje oraz dobrych ludzi u obu stron? Sylvio, Bullko, Raul, Dar moze i nimi sa. A co paladyni nie? Sa rowni pod tym wzgledem i jezeli naprawe ktos sie wczuwa w gre lub ja zna i potrafi matematyke wie ze najemnicy robia od nich wiecej i napewno lepiej by sprawowali wladze w Khorinis i GD zwlaszcza pod wodza Lee. Majac takie mozliwosci, wygnal by szuje typu Sylvio i ''paladyniacy'' by nie mogli gadac ze kazdy najemnik to...
Paladyni maja wieksze mozliwosci, przez co moga byc bardziej wybredni w stosunku do brania czlonkow, a najemnicy by zgroamdzic dosc ludzi nie maja wyboru. Na poczatku musza miec kazdego co chca, potem sie ich pozdbeda.

I mysle ze to konczy dyskusje.

Vender:

--- Cytat: Roghard w 13 Luty 2009, 18:07:27 ---A w ogóle czemu mamy porownywac razem gnidy i szuje oraz dobrych ludzi u obu stron? Sylvio, Bullko, Raul, Dar moze i nimi sa. A co paladyni nie? Sa rowni pod tym wzgledem i jezeli naprawe ktos sie wczuwa w gre lub ja zna i potrafi matematyke wie ze najemnicy robia od nich wiecej i na pewno lepiej by sprawowali wladze w Khorinis i GD zwlaszcza pod wodza Lee. Majac takie mozliwosci, wygnal by szuje typu Sylvio i ''paladyniacy'' by nie mogli gadac ze kazdy najemnik to...
Paladyni maja wieksze mozliwosci, przez co moga byc bardziej wybredni w stosunku do brania czlonkow, a najemnicy by zgroamdzic dosc ludzi nie maja wyboru. Na poczatku musza miec kazdego co chca, potem sie ich pozdbeda.

I mysle ze to konczy dyskusje.

--- Koniec cytatu ---

No to tak paladyni na pewno byli by lepsi gdyby w ich szeregach pojawili się ludzie typu Lee

potrafi matematyke wie ze najemnicy robia od nich wiecej i na pewno lepiej by sprawowali wladze w Khorinis i GD zwlaszcza pod wodza Lee-no to tak ja miałem z matematyki 6 i jakoś nie wiem że najemnicy robią dla ludzi więcej niż najemnicy i na pewno najemnicy najlepiej by rządzili wyspą zarekwirowali by wszystko co mają obywatele i... na pewno nie obronią wyspy przed Orkami

Hussar:
Wiecie co jest najlepsze w tych całych najemnikach? Wszyscy się chwalą Lee. A Lee był Paladynem :). To dzięki swojej przeszłości jest jaki jest. Prawda, że nie można go porównać do żadnego z pozostałych najemników?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej