Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Mody do Obliviona

<< < (3/9) > >>

Trivet:
Tak, więc prosiłeś Varikhem o mody po polsku. Niewiele ich jest, ale kilka postaram ci podrzucić. Tak właściwie to dla osób, które chcą bawić się w mody do Obliviona nie opłaca się posiadać polskiej wersji z tego względu, że nie ma do niej praktycznie modów(i przez to doświadczenie z grą nie może być tak wspaniałe). Z w/w modów z polską wersją powinny działać Quarl's Texture Pack, Elven Map Redux i Extra mp3 Music Pack, gdyż nie wpływają na żadną integralną część gry, a tylko podmieniają tekstury i muzykę.

Tak, więc spolszczonych modów udało mi się odnaleźć kilka.

1) Animhi Race i Ren's Beauty Pack PL, czyli mod wprowadzający do gry 2 nowe rasy - Mistyczne Elfy i Animhi(mali ludzie-koty). Poza tym są jeszcze dziesiątki nowych fryzur, czyli wszystko dla estetów.
Kilka screenów:
1
2
3
Oraz download: KLIK

2) Book Jackets Oblivion PL, czyi mod który podmienia okładki od książek w całej grze. IMO jest świetny. Mod podzielony jest na 3 części, a każda z nich zajmuje 50mb(czyli całkiem sporo).
Screeny:
1
2
Oraz download: KLIK, KLIK 2, KLIK 3

3) Ethereal Imperial Legion Armor PL, czyli mod który podmienia zardzewiała, nieatrakcyjne tekstury pancerze imperialnego na nowe lśniące. Całkiem udany.
Dwa screeny:
1
2

4) Improved Soul Gem PL, czyli mod który ulepsza wygląd kamieni duszy. Podmienia ich kolorystykę. Estetycznie i dobrze zrobione, polecam.
Dwa screeny:
1
2

5) Precious Stones & Glittering Prices, czyli mod który wprowadza do gry kilka świecidełek, które opłaca się sprzedawać. Całkiem fajne, polecam.
Screeny:
1
2
3
No i oczywiście download: KLIK

6) Tamriel Travelers PL, czyli mod dodający do Cyrrodil różnych podróżników jakich możemy spotkać na drogach. Teraz wędrownych handlarzy jest znacznie więcej i zostali oni podzieleni na klasy: Wędrowny Handlarz, Wędrowny Mag, Wędrowny ÂŁucznik itp... Każdy sprzedaje inne przedmioty.
Screeny:
1
2
No i download: KLIK

7) Lantern and Torch PL, czyli mod dodający do gry przenośną latarnie. Poza tym waga pochodni rośnie do 0,5 funta aby dodać trochę realizmu. Nie jestem pewnie czy coś jeszcze bo sam gonie używam.  
Screen:
1
Oczywiście download: KLIK

8) Merchants Plus PL, czyli mod dodający wędrownych kupców do gry. Są dwie wersje tego moda. W jednym handlowcy świecą jasnym światłem, a w drugim nie.
Screeny:
1(ze światłem)
2(bez światła)
Oraz download:
KLIK(ze światłem) i KLIK(bez światła)

Mam nadzieje, że się spodoba. Sprawdzajcie, komentujcie.

Pozdrawiam...Triv

zaj:
ÂŚwietna robota stary!  Ja polecam ściągnąć mod do obka, który zmienia system poziomowania przeciwników, który moim skromnym zdaniem jest do kitu. Dzięki niemu nie zobaczymy jakiś łajz na drodze w szklanym pancerzu z młotem za 15000 sztuk złota.

Oto link:
http://www.tessource.net/files/file.php?id=2518 -dodaje też trochę nowych rzeczynp. na tym screenie widać trochę:
http://www.tessource.net/files/image.php?id=5176

kolejny fajny mod:
http://planetelderscrolls.gamespy.com/View...ail&id=1409  

kółko na klucze:
http://www.tessource.net/files/file.php?id=3409#gallery - Teraz już nie będziecie mieli zawalonego ekwipunku samymi kluczami, bo wszystkie będą w jednym miejscu

Trivet:
O widze, że w końcu w kimś wzbudziłem zainteresowanie.  

Co do twoich modów.
Francescos Leveled Creatures and Items Mod miałem wrzucić w najbliższym czasie. Prawde mówiąc jest to rdzeń wszystkich modów w moim Oblivionie i nie wyobrazam sobie bym grał bez niego. Jednakże link który podałeś Zaj jest dość ubogi z racji tego, że na tessource nie mieszczą się pliki przewyższające wagą 50mb(a uwierzcie mi, że ten mod jest o wiele większy   ). Tak więc pierwszego podanego polecam tylko tym, którzy nie są zainteresowani nowszymi wersjami tegoż, w których jest od zatrzęsienia nowych przedmiotów, zbroi, pancerzy i oczywiście potworów! Z podanych przez Zaja zalet tego moda(czyli drastyczne przerobienie nienawidzonego przez mnie level scallingu) musze jeszcze dodać to, iż mod ten pozwala na zmiane wielu czynników w grze(jak szybkość nabierania doświadczenia, upływ czasu w grze, czy szybkość odnawiania składników alchemicznych). Niedługo powinnem zamieścić linki do pełnej wersji tego moda, a tymczasem dziękuje Zajowi za przypomnienie.

Drugi mod, czyli Pink Glass Armor...ekhe, afu. Nie rób tego więcej moim oczą.   Prawde mówiąc już wolałem stary zielony pancerz, który dodam, że mi się strasznie nie podoba.   Jeżeli chodzi o poprawe wyglądu szklanego pancerza to polecam:

Oddbasket Glass Replacement, który możecie pobrac z tej strony: LINK. Jest to chyba najlepsze i zarazem najbardziej łagodne i stonowane przeteksturowanie szklanego pancerza, oraz szklanych broni. Pancerz jest w dwóch wersjach(przeteksturowanie zwykłego i drugi, nowy do kupna). Oto screeny:
1, 2, 3, 4

Na trzeci mod czyli Keychain czaiłem się już równiez od dawna(tzn. aby go tu wrzucić), ale cały czas uważałem go za zbytnią błahostke, aby się nią przjemować. Jak tak głębiej pomysleć to jednak bardzo użyteczny mod, gdyż w naszym inwentarzu robi się od razu o wiele przyjemniej. Dziękuje ci więc Zaj za przypomnienie.

Wiecej modów wkrótce.  

zaj:

--- Cytuj ---Drugi mod, czyli Pink Glass Armor...ekhe, afu. Nie rób tego więcej moim oczą. biggrin.gif Prawde mówiąc już wolałem stary zielony pancerz, który dodam, że mi się strasznie nie podoba. shifty.gif Jeżeli chodzi o poprawe wyglądu szklanego pancerza to polecam:
--- Koniec cytatu ---

To była taka ironia z mojej strony :D A co do podanej przez Ciebie modyfikacji zbroi to muszę spróbować, bo stara wygląda jakby była zrobiona z butelek od LECHA  

Co do modów:
http://tessource.net/files/file.php?id=8962
Tu filmik przedstawiający go:
http://www.youtube.com/watch?v=p1ycXunlsDQ
Nie testowałem go jeszcze!! Jak sprawdzę czy działa to opiszę go.
Polecam też mod, który przerabia interfejs na podobe Morrowinda:
http://www.tessource.net/files/file.php?id=3595

Więcej nie zapodaje, bo to twój temat Trivet  

Bardzo przydałby się link do "Francesco Leveled Creatures and Items Mod" w nowej wersji. Nie mogę go ostatnio znaleźć linka do niego, a pamiętam, że gdzieś go widziałem.

//

http://www.youtube.com/watch?v=jqrfjbQxYbQ&NR  LOL

Trivet:
W końcu po długich poszukiwaniach udało mi się odnaleźć Francesco's Leveled Creatures/Items Mod wraz z dodatkiem do niego, czyli Francesco's Optional New Items/Creatures Add-on. Oba pliki są w wersji 3.3d, co jest troche irytujące z tego powodu, iż jest już wersja 4.1, ale nigdzie nie mogłem odnaleźć strony na której za darmo można by było pobrać dodatek do tego moda z jeszcze nowymi brońmi i pancerzami. Jest to jednak mała strata, gdyż ten w wersji 3.3d jest w sam raz i polecam go każdemu. Mody pobrac można odpowiednio z TEJ(podstawowy mod) i TEJ(dodatek) strony.

A więc coś o modzie. Głównym "ficzursem" tej modyfikacji jest zmiana w sposobie poziomowania przeciwników i zdobywanych na nich przedmiotów. Chodzi o to, że tak znienawidzony przez wszytskich level scalling est praktycznie usunięty(tyczy się tylko kilku potworów) i nie ma już takich sytuacji, że po 25 poziomie wszyscy bandyci jakich napotkamy na drodze przywdziewają deadryczne, lub szklane pancerze. Poza tym dodaje też skrypty zachowań stworzeń, więc mozemy teraz przemierzając jakąs leśną gęstwine zauwazyć jak jakiś zły misio znęca sie nad jelonkami. Jest jeszcze zmiana szybkości upływu czasu w grze, odnawiania składników alchemicznych, levelowania i takie tam różne. Jednym słowem: WARTO. Nadmienić jednak musze to, że ten mod dość drastycznie wpływa na samą strukture gry, więc może konfliktować z jakimiś innymi modami(a już z pewnością z Oscuro's Oblivion Overhaul od ktorego jest znacznie lepszy)

A tutaj kilka screenów pokazujacych nowe przedmioty i stwory, które możecie ujrzeć za pomocą dodatku: 1,  2, 3, 4, 5,  6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

Tak więc jeszcze raz polecam wszytskim gorąco ten mod i pozdrawiam. Rewelacyjna robota.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej