Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Mody do Obliviona
Trivet:
--- Cytuj ---irytuje mnie jednak jedno będąc wampirem i tak twarz zostaje w dziwny sposób zmieniona
--- Koniec cytatu ---
Wybacz, żę zadam takie banalne pytanie, ale próbowałeś najpierw resetować twarz? Mi z reguły to pomagało.
A jeśli mowa o siedzibach to mam tu dwie które mogły by was zainteresować:
Pierwsza siedziba to Akaviari Stronghold. Fortece można pobrać stąd: LINK.
To dość spora twierdza dla członków Ostrzy. Zlokalizowana jest na zachód od Anvil, a klucz znajduje się w ÂŚwiątyni Władcy Chmur(org. Clouds Ruler Temple). Znajduje się w niej wszystko, czego mógłbyś się spodziewać po dobrej twierdzy(wraz z manekinami). Wewnątrz znajduje się 8 członków Ostrzy, którzy strzegą zamku, oraz 1 kapitan, który czuwa w komnacie bohatera w czasie nocy. W twierdzy możesz znaleźść również muzeum, gdzie w gablotach możesz przechowywać swoje przedmioty. Przedmioty bezpiecznie można przechowywać również w większości skryń wewnątrz zamku, poza skrzyniami strażników zamkowych. Poza tym w świątyni znajduje się sporo użytecznych rzeczy. Do twierdzy można pobrać łatkę z tej strony(LINK) co dodaje jeszcze kilka fajnych rzeczy. Tak, więc całkiem przyjemne miejsce
Oto kilka screnów:
SCREEN 1
SCREEN 2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Druga siedziba to Black Rock Manor. Można ją zassać stąd: LINK.
Jest to mała posiadłość umiejscowiona na północny-zachód od Chorrol. Bardzo malownicza kraina z przepieknym wodospadem napawa optymizmem. Wewnątrz można się poczuć przytulnie(choć niektóym może się wydać klaustrofobicznie). Piękny salon prowadzi do barku, gdzie można znaleźść pełno najróżniejszego rodzaju trunków(coś dla alkoholików z Cyrodill ). Dalej jest kuchnia w której znajduje się troche jedzenie. Na piętrze znajduje się sypialnia wyłożona czerwonymi płutnami, a dalej balkon i gabinet. W gabinecie na ścianie powieszone są różne rodzaje claymore'ów. W piwnicy jest kilka skrzyń w których przechowywać możemy własne dobra, oraz drzwi, które można otworzyć kluczem znajdującym się na półce w salonie. Drzwi prowadzą do podziemnej jaskini, której wyjście umiejscowione jest za wodospadem. I niech was nie zwiedzie jego rozmiar(243kb), gdyż to naprawdę fajny domek.
Oto kilka screnów:
SCREEN 1
SCREEN 2
SCREEN 3
SCREEN 4
Riddle.:
Trivecie: zadziwiasz mnie Podziwiam Twoje checi i zaangażowanie w ten temacik. Mnie osobiście nie chciało by się robić czegoś takiego.
Jeśli chodzi o mody to byłem w posiadaniu ich wszystkich z wyjątkiem tych cudnych okularków i rasy kasnoludów. Jako, że za krasnoludami nie przepadam to zassałem od razu okulary. Ech... polecam ten mod każdemu. Textury wyglądają ładnie i widać, że tworca moda bardzo sie postarał. Jeśli chodzi o moda: Ren`s Beauty Pack to oczywiście uważam iż każdy gracz Obliviona powinien wejść w jego posiadanie.
Z wyrazami szacunku...
Trivet:
A teraz coś z innej beczki. Muzyka w Oblivionie jest cudowna. Każdy(nawet ci którzy Obliviona szczerze nienawidzą) mi chyba to przyzna. Ja jednak po tak wielu godzinach(140 jedną z postaci) spędzonych nad grą jestem już nią odrobine znużony i poszukiwałem czegoś nowego. I tak oto moje poszukiwania zakończyły się sukcesem, gdy tylko natrafiłem na kompilacje muzyki skomponowaną przez Mattiego Paalanena. I tak "modyfikacje" pod jakże skromną nazwą Extra mp3 Music Pack, która podmienia każdy rodzaj muzyki w grze można sciągnąc TU(battle music), TU(dungeon music), TU(explore music, part 1), TU(explore music part 2) i jeszcze TU(public music)
Troche błędnie użyłem słowa podmienia bowiem to czy chcemy pozostawić starą muzyke, czy nie zależy tylko od naszej woli, gdyż wszystkie utwory są zapisane w formacie mp3 i wystarczy tylko wyciąć/usunąc interesujące nas pliki. Ja osobiście wciąż jestem pod wrażeniem muzyki skomponowanej do gry, więc zostawiłem ją i pozwoliłem się jej ładnie przeplatać z tą nową(a skomponowana jest w stylu Jeremy'ego Soula). Z racji tego, że nie mogłem znaleźść screenów, nie zamieszcze ich( ). Sami poszukajcie!
BTW. Utworki są tak fajne, że nawet przyjemnie się ich słucha poza grą. Naprawde polecam.
Trivet:
Wiem. Prawie nikt na tym forum nie lubi Obliviona, ale mnie to nie zraża. Kolejny mod będzie trohce inny od poprzednich. Inny z tego względu, że te wcześniejsze przy nim to jak hobbity przy trolu. Mod nazywa się Quarl's Texture Pack i zajmuje ponad 300mb(!). Nie zrażajcie się jednak tą wagą gdyż naprawde warto. Tym razem download nie znajduje się na tessource, gdyż był zwyczajnie za duży na tamten site. Download jest TU
Oblivion zachwyca nie tylko głębią świata, ale również grafiką. Powiedzmy sobie jednak szczerze, że od premiery minęło już wiele miesięcy i jakość tekstur nie jest już tak powalająca jak w dniu premiery( zwłaszcza jeśli porówna się TES IV z Dark Messiah of Might & Magic). Qarl jednak przyszedł z pomocą wszystkim estetą i kompletenie pozmieniał wszystkie tekstury otoczenia w Oblivionie co sprawia, że gra jest jeszcze piękniejsza. Zresztą popatrzce tylko na te screen porównawcze:
Porównanie 1 - Beczki przed i po
Porównanie 2 - Ulica przed i po
Porównanie 3 - Miasto przed i po
Porównanie 4 - Fort przed i po
Porównanie 5 - Płot przed i po
Porównanie 6 - Skała przed i po
Porównanie 7 - Pierwsze ruiny przed i po
Porównanie 8 - Drugie ruiny przed i po
Porównanie 9 - Trzecie ruiny przed i po
Porównanie 10 - Piasek przed i po
Porównanie 11 - Mur przed i po
Porównanie 12 - ÂŚnieg przed i po
Mam nadzieje, że wam się spodoba. Należy jeszcze dodać, że jedyne co mod podmienia to tekstury, więc nie będzie żadnych problemów z konfliktami pomiędzy modyfikacjami. ÂŚciągajcie, użytkujcie i komentujcie.
Pozdrawiam...Triv
Varikhem:
Zapewne te mody są doskonałe ale ja poszukuje modów do polskiej wersji Oblivion gdyż takową posiadam. W angielskiej się za bardzo gubie... C odo tego że ,,nikt nie lubi Oblivion" a guzik prawda, ja mam wampira - maga - złodzieja - i troszeczke maga aha i rasa to Breaton. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej