Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Mody do Obliviona

(1/9) > >>

Trivet:
Jako, że jestem wielkim sympatykiem tejże wspaniałej gry postanowiłem zamieścić na forum temat. W mody do Obliviona bawie się od dobrych kilku miesięcy i zaznajomiłem się już z wieloma świetnymi ulepszeniami do tego RPGa. W tym temacie mam zamiar pokazywać wam co lepsze mody ku waszej ogólnej uciesze.  
Nie martwcie się jednak. Nie mam zamiaru rzucić setek linków i pozostawić to samemu sobie. Bede zamieszczał najfajniejsze mody i chciałbym byście komentowali co o nich sądzicie.
By zainstalować mod należy wypakować wszystkie pliki do ...\Bethesda Softworks\Oblivion\data, a następnie włączając gre wejść do podmenu Data Files i włączyć interesujący nas mod.

Zwykle korzystam z jednej strony. Oto link do strony na której możecie się zarejsetrować:LINK, oraz link do samej stronki: LINK

Jako pierwszy chciałem wam zaprezentować mod o nazwie Ren's Beauty Pack. Oto LINK

Jest to jeden z pierwszych i zarazem jeden z najfajniejszych modów jakie ściągnąłem. Dodaje on do gry nową rase - Mistyczne Elfy, które mają cztery wersje: normlany mężczyzna oraz kobieta, oraz wytatuowany mężczyzna oraz kobieta. Poza nową rasą dodane jest również 19 stylów włosów dla kobiety i 9 stylów dla mężczyzn, które są dostępne dla wszystkich ras. Dodatkowo każdy styl włosów jest w kilku wariacjach: w normalnej, z opaską i maską.
By grać rasą Mistycznych Elfów, należy również pobrać ten malutki patch, który pozwala ominąc rozmowę z więźniem na starcie. Oto LINK
Piszcie co sądzicie o tym modzie i jak wam się on podoba(lub nie).

Oto kilka obrazków z tego moda:
SCREEN 1
SCREEN 2
SCREEN 3
SCREEN 4

W miare pojawiania się commentów co do w/w moda zamieszcze kolejne moje propozycje.

PS. W razie jakichkolwiek problemów piszcie na PW, lub GG, a postaram się pomóc.

Pozdrawiam...Trivet

Isentor:
ÂŚciągnąłem tego moda tak jak i masę innych...jednak nie chce mi się rozpoczynać gry od nowa by zagrać ładną postacią :] również zasysam mody z ów serwisu jednak nie znalazłem do tej pory niczego co dawałoby mi możliwość zmiany statystyk bohatera np. rasa, klasa, znak zodiaku...nudno grać cały czas tą samą postacią a szkoda rozpoczynać grę od nowa skoro nasz bohater "wymiata". Znalazłeś może takową modyfikację ?

Trivet:
 Ciesze się, że mogę komuś pomóc. Mam coś dla ciebie Isentor. Mod nazywa się Character Generate Amulet i można go zassać stąd: LINK.

W rzeczywistości nie jest to modyfikacja, a dodatkowy przedmiot. Jest to amulet, który zezwala na całkowitą modyfikacje naszej postaci(rase, znak, umiejętności, wygląd) w każdym momencie gry. AMulet można znaleźść tuż przy wyjściu z kanałów(sam początek gry). Po założeniu amuletu pojawia się pytanie o to co chcemy zmodyfikować. Naprawde przydatny sprzęt.

Oto kilka screenów pokazujących gdzie można znaleźść i jak użytkować z amuletu:
SCREEN 1
SCREEN 2
SCREEN 3

Sprawdzajcie i komentujcie.

Pozdrawiam...Trivet

Trivet:
Oto kolejny mod dla tych, którzy są zainteresowani Oblivionem. Mod nazywa się Elven Map Redux. Można go pobrać stąd: LINK

Mod to niezwykle przyjemna dla oka kolorowa mapa Cyrodill. Nadaje również barwy ikonom znajdującym się na mapie. Znacznie przyjemneij szuka się lokacji, gdy wszytsko jest w pełnym kolorze.

Oto kilka screenów(na stronie jest więcej):
SCREEN 1
SCREEN 2
SCREEN 3 - Ikony

Jakl zwykle zachęcam do sprawdzania i komentowania.

Pozdrawiam...Trivet

PS. I jak się sprawdił amulet Isentor?

Isentor:

--- Cytat: Trivet ---Oto kolejny mod dla tych, którzy są zainteresowani Oblivionem. Mod nazywa się Elven Map Redux

--- Koniec cytatu ---
Bardzo dobrze...ściągnąłem niedawno moda poprawiającego mapę jednak widzę, że ten jest jeszcze dokładniejszy.

--- Cytat: Trivet ---PS. I jak się sprawdił amulet Isentor?

--- Koniec cytatu ---
Nawet dobrze...irytuje mnie jednak jedno będąc wampirem i tak twarz zostaje w dziwny sposób zmieniona tzn. zmiana rysów twarzy dużo mi nie dała.

Zapewne ściągałeś już domostwa mam do ciebie pytanko, mianowicie gdzie pojawia się "zbrojownia" oraz jaką chatkę mi polecasz...szukam czegoś sporego z manekinami na zbroję oraz porządnym magazynem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej