Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Mody do Obliviona
zaj:
No stary masz u mnie wielkiego + za wstawienie tych linków. Bez tego moda nie warto nawet gry zaczynać.
Trivet:
No i nadszedł czas na kolejne mody. Tym razem będzie to potrójny ukłon w strone fanów Władcy Pierścieni.
Czy marzyliście kiedyś, aby przywdziać broń i pancerze z tej kultowej książki i filmu? Jeśli tak to to jest coś dla was. Pierwszy mod to Sauron Armor Chest, czyli ekwipunek władcy Mordoru. Pancerz wykonany jest rewelacyjnie i prawde mówiąc nie ma w nim nic czego można sie przyczepić. Dodatkowo do pancerza(2 wersje) otrzymujemy oczywiście buty, hełm, rękawice, nagolenniki, oraz świetnie wykonaną buławe i oczywiście The One Ring. ÂŻeby dorwać w swoje ręce ten ekwipunek należy się nie mało nachodzić, bowiem znajduje się w jaskini oddalonej od Leyawin spory kawałek.
Oto mały wgląd na modyfikacje: 1, 2, 3, 4
No i oczywiście download: KLIK
Kolejna modyfikacja jest troche bardziej rozległa. Tak właściwie związany jest z nią nawet mały quest, który musimy wykonać, aby osiągnąć upragnione wyposażenie. A jest co zdobywać, bowiem któż nie chiałby przywdziać Tarczy Boromira, i kosić zastępy nieumarłych Mieczem Gondoru? A może bardziej chcielibyście złapać w swe dłonie legendarne Ządło należace niegdyś do Frodo Bagginsa? Mod nazywa się Weapons of Fallen Heroes i poza w/w brońmi pozwala jeszcze unicestwiać wrogów za pomocą Glamdringa, mieczu Uruk-Hai i jeszcze kilku innych. Razem osiem przedmiotów i dwa zadania do wykonania.
Mały przegląd tego co was czeka: 1,
2, 3, 4, 5, 6
A zassać m ożna stąd: KLIK
No i ostatnia modyfikacja którą dziś zaprezentuje. Uruk-Hai Race. Mod dodaje oczywiście rase uruk-hai i jest to chyba najlepszych próba przeniesienia Tolkienowskiej rasy do Obliviona. Rasa jest dobrze zbalansowana i przyjemnie się nią gra, a dodatkowo dla fanatyków hordy Sarumana dodano możliwość zdobycia pancerza, broni i tarczy, którą posługiwali się uruk-hai. Co prawda, aby je zdobyć należy się naprawde sporo nachodzic, gdyż broń znajduje się bardzo głęboko w górach, ale warto choćby dla takiego widoku: SCREEN 1.
Rasa jest dostępna w dwóch rodzajach: ze znakiem Sarumana i oczywiście bez(SCREEN 2)
Download: KLIK
ÂŻycze udanej zabawy z tymi modyfikacjami!
Crisis:
Przyznam Triv, że postarałeś się w tym temacie i bardzo mnie zaskoczyłeś chęcią. Co zostało nagrodzone przypięciem tematu.
Co do modów, zainstalowałem parę i jestem z nich bardzo zadowolony. Mody, które mam to: dwie nowe rasy, wszystkie te do Polskiej wersji, Quarl's Texture Pack, Elven Map Redux, Extra mp3 Music Pack oraz rasę Krasnoludów. Jestem z wszystkich zadowolony, zwłaszcza z Quarl's Texture Pack, który naprawdę genialnie poprawia grafikę i gra staje się przyjemniejsza i o sporo umila granie, choć myślałem, że to niemożliwe jest. Nowe rasy, bardzo fajna rasa Mistycznych Elfów, która stała się moją ulubioną.
Teraz powiem co nieco o modach, które teraz prezentujesz.
--- Cytuj ---Sauron Armor Chest
--- Koniec cytatu ---
Zbroja prezentuje się bardzo dobrze, została zrobiona genialnie i naprawdę wygląda jak strój samego czarnego władcy. ÂŚciągnę go na pewno. Jestem tylko ciekaw czy Pierścień i sama zbroja ma jakieś magiczne właściwości...
--- Cytuj ---Weapons of Fallen Heroes
--- Koniec cytatu ---
hmm... ciekawy mod, fajni Władców Pierścieni naprawdę będą wdzięczni, a ja jestem wśród nich Mod zapowiada się bardzo dobrze i mogę już powiedzieć, że właśnie go zasysam ÂŁadnie wyglądają miecze. Nareszcie jakaś misja z modem związana
--- Cytuj ---Uruk-Hai Race
--- Koniec cytatu ---
Zdaje mi się, że jest to tylko przerobiony ork Jednakże nowa rasa przyciąga i na pewno go ściągnę, próbując grać nową rasą. Triv, możesz powiedzieć, czy mają jakieś nowe właściwości Uruk-hai? Zbroja też ładnie wygląda, ale ta ręka biała nie pasuje do samej postaci. Mod fajny...
Trivet: Nie wiem, może ominąłem, ale czy jest jakiś mod z nowymi czarami?
Pozdrawiam.
Trivet:
--- Cytuj ---Jestem tylko ciekaw czy Pierścień i sama zbroja ma jakieś magiczne właściwości...
--- Koniec cytatu ---
Nie pamiętam dokładnie, gdyż mod testowałem dość dawno, ale wydaje mi się, że pancerz, był bez ulepszeń(przygotowany wprost idealnie pod kamienie sigil(, natomiast Jedyny Pierścień umożliwiał graczowi niewidzialność.
--- Cytuj ---Nie wiem, może ominąłem, ale czy jest jakiś mod z nowymi czarami?
--- Koniec cytatu ---
Akurat nigdy w ściąganie pojedyńczych czarów się nie bawiłem(grając moją czarowincą wystarczało mi to, że moge sam tworzyć czary), ale jest pewna modyfikacja, która całkowicie redefiniuje działanie czarów w grze. Wraz z modem Mighty Magic czary w grze stają się kompletnie odmienne i zarazem bardziej zabawne od tego co widzieliśmy wczesniej. Polecam rozpoczęcie nowej rozgrywki z tym modem, bo zmian jest naprawde sporo. Są dodane nowe rodzaje czarów, ich siła i działanie jest zwykle bardizej skomplikowane, a ci którzy lubują sę w potędze przywołania mogą teraz przywoływać więcej stworzeń za jednym razem. Z racji tego, że mod znacząco ulepsza działanie czarów zalecałbym również granie przynajmniej na połowie paska trudności(jak nie więcej), by czarodzieje wciąż mieli jakieś wyzwanie w Cyrodill.
Oto download: KLIK
I mała modyfiikacja tego moda, która poprawia działanie Strażnika Pradawnych: KLIK
Crisis:
--- Cytuj --- Mighty Magic
--- Koniec cytatu ---
Zainstalowałem moda i jest naprawdę świetny. Niestety na Polskiej wersji nie działa zbyt dobrze, ponieważ wszystkie czary po zainstalowaniu tego moda są po Angielsku i psuje to trochę efekt, ale ja dzisiaj zainstalowałem Obliviona od nowa i mam wersję bez spolszczenia. Zrobiłem to, żeby móc sprawdzić wszystkie mody Co do samego Mighty Magic, czary wyglądają w nim naprawdę świetnie i można powiedzieć, że po Quarl's Texture Pack jest to najlepszy mod jaki powstał. Czary wyglądają genialnie pod względem wizualnym. Oczywiście ich efekt jest praktycznie identyczny. Spotkałem już parę nowych zaklęć. Wszystko w tym modzie jest niezwykle dopracowane. Naprawdę polecam tego moda. Dziękuję Trivet za przedstawienie nam go tutaj. Czekam na następne mody.
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej