Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
GeForce vs. ATI Radeon
flake:
Dziękuję Respev! Bo już mi się gorąco robiło...
--- Cytat: Leon91 ---Wszyscy patrzycie na omawiane karty tylko pod względem gier,nie wiem dlaczego w końcu komputer nie służy tylko do grania(tzn.może dla niektórych tak,ale ogólnie nie tylko do tego został stworzony...)Pozdrawiam xD
--- Koniec cytatu ---
No ja się zgadzam w całej rozciągłości, z tym, że to nie jest "Tawerna Photoshopa" czy "Tawerna Excela" lecz "Tawerna Gothic"!
[!--quoteo(post=0:date=:name=MZN)--][div class=\'quotetop\']CYTAT(MZN)[div class=\'quotemain\'][!--quotec--]Przypominam jeszcze że ATI wytwarza swoje GPU w procesie technologicznym 65nm, kiedy nVidia utkneła przy 90nm[/quote]
Nieprawda!!! 8800GTS i 8800GT są robione w procesie 65nm!!! Dzięki temu zawdzięczają swoją ogromną wydajność.
flake:
--- Cytat: Ingmar ---Moim zdaniem, raczej każdy powie, ze lepsza jest ta karta którą sam używa :P
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że po części masz rację :-) Każdy stara się udowodnić, że jego zakup był dobry i nie padł ofiarą nieuczciwego marketingu . Ja niestety otwarcie przyznaje się do klęski . Mój radek 9550 to prawdziwy gniot :-) A sprzedawca tak go zachwalał...
Robben:
Karty ATI Radeon, zdaje się, że mają większe problemy w grach niż karty GeForce. Ale ja tylko mówię to, co gdzieś czytałem, bo sam nigdy się na własnej skorze nie przekonałem się, która karta gorsza, choć miałem obydwie te karty. W obecnej chwili mam GeForce 8800, jestem z niego bardzo zadowolony i niezamienił bym ją na kartę Radeona, chyba że byłaby dużo lepsza.
Foltest:
Moim zdaniem lepszy jest GeForce. Nie ma z nim dużych problemów. Jest bardzo wydajny i jestem z niego bardzo zadowolony, moim zdaniem ATI to gnioty, kolega ma, dał kasy bardzo dużo i w G3 gra na najniższych detalach.
Orkowy Rozpruwacz:
Według mnie lepsze są GeForce, mój kolega ma ATI i jest bardzo ,,zadowolony'' , ale jak u niego byłem to na ATI o mocy podobnej jak moja Gothic 3 się ciął, w przeciwieństwie do mojej (GeForce 6600GT)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej