Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

GeForce vs. ATI Radeon

(1/11) > >>

PLShayloPL:
Witam mam pytanie co do kart graficznych waszych, jakie karty graficzne z firmy są lepsze ATI Radeon czy GeForce ? Nie zależnie od modelu. Ja osobiście wole GeForce bo słyszałem od kolegi komplementy do tej karty i faktycznie są pewne rzeczy które ATI nie ma jedna z nich to to że gry niektóre mogą działać szybciej na tej karcie.

Jakie jest wasze zdanie?

Aeskel:

--- Cytuj ---bo słyszałem od kolegi
--- Koniec cytatu ---

Kolega to nie jest wiarygodne źródło prawdy.

Ja nie mam zdania na ten temat. Kupuje co jest lepsze w danym momencie. Nie jestem fanboy'iem jednej marki. Po to jest konkurecja by był większy wybór, co jest lepsze dla danego usera, a co nie.

Kamis:
Oczywiscie GF     wg mnie znacznie lepszy od rodziny ATI  

DODO:
Cóż, zawsze korzystałem z kart graficznych z rodziny GeForce więc jestem trochę po złej stronie aby je oceniać pod kątem - która jest lepsza. Nie od dziś wiadomo, że karty nvidii są lepsze do gier komputerowych, ponieważ wspiera ona wydajnośc w tych aplikacjach zaś  katy ATI do obróbki grafiki, oglądania filmów i ogólnie do użytkowania. Ja jako gracz polecam Ci GeForce. Dotychczas miałem 3 karty  nvidii i nie zawiodłem się. Nie mogę powiedzieć, że coś jest lepsze od czegoś, ponieważ nie jestem ekspertem, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Geforce'y to bardzo dobre karty graficzne.

Dante:
Karty ATI są tańsze ale słabsze. Chociaż nowa rodzina bodajże 38.. Jest genialna do użytkowania jej w trybie CrossFire czyli 4 karty naraz, ale wątpie by cię to interesowało. GeForce jest zdecydowanie lepszy do gier jak pisał DODO. Dlaczego? Otóż koncern Nvidia współpracuje blisko z wieloma twórcami gier, opracował on układy graficzne do X-boxa 360 i PS3 i to powinno świadczyć iż "Dżiforcy" bardziej są nastawione na gry niż na co innego. Reasumując jeżeli szukasz mocy i masz trochę kasy odlożonej wybierz GF jeśli nie to Radki witają :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej