Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

GeForce vs. ATI Radeon

<< < (5/11) > >>

flake:
No, ale Resvep...to moja wina? Chyba dobrze, że producenci sami podkręcają i dostajemy produkt, który wyciska siódme poty. Chociaż co racja to racja, że Radki słyną z super o/c (oczywiście wszystkie oprócz mojego heh... )

A podaj jeszcze link do testu gdzie Radeon 3870 jest lepszy od BFG 8800 GTS. Nie to że Ci nie wierze, ale chciałbym po prostu poczytać, bo wydawało mi się, że BFG zrobił jedną z lepszych 8800 GTS 512mb.

Respev:

HD 2900XT wyprzedza nawet Geforca 8800GT...

flake:
Respev..."zaszedł pomyłek"... Mi nie chodzi o 8800GTS 640/320mb - te karty są dą ****. Wycofane ze sprzedaży i zrobione w starej 90nm technologi opartej na chipie g80!!!

Mówiąc o 8800 GTS miałem na myśli wersje TYLKO I WYÂŁÂĄCZNIE 512mb zrobionej w technologi 65nm opartej na rdzeniu G92-400.

(I niech mi ktoś jeszcze powie, że się mylę, bo 640 mb musi być szybsze od 512mb wersji.......  )

Właśnie zobaczyłem, że komputronik zrobił promocję na tą kartę. Można ją kupić już za 1069zł...gdybym nie sprowadzał kompa z USA bez namysłu bym kupił. Wydaje mi się, że te obniżki spowodowane są narastającą konkurencją ze strony ATI. Oczywiście to dobrze dla każdego z nas...dla fanów ATI i Nvdii.

wojtekgalecki:
Ja wolę GeForce. Od zawsze go mam i się raczej nie zawiodłem

flake:
Uwaga! Uwaga! Mieszkańcy Khorinis! Na rozkaz wielmożnego Lorda Hagena ogłasza się co następuje...

ATI za kilka dni wprowadza HD 3870 X2 - I jak podaje gram.pl ta karta ma pobić granicę 1 Teraflopa!
Szczerze myślałem, że pierwsza karta, która pobije tę granicę wyjdzie spod znaku Nvidi, ale jednak nie doceniałem ATI :-)
Oczywiście High-endowy król wydajności nie posiedzi na tronie zbyt długo, ponieważ już niedługo Nvidia planuje wprowadzić swojego GeForce 9800 GX2, jednak jak wiemy karty ATI są tańsze także szykuję nam się niezła konkurencja :D :D :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej