Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

GeForce vs. ATI Radeon

<< < (3/11) > >>

Wysoki93:
Kiedyś miałem Radeona 9600 Series, ale ostatnio stałem się szczęśliwym nabywcą karty graficznej GeForce 7800GT.
Nie żałuję tego wyboru. Karty GeForce są stabilniejsze i bardziej dopracowane.
To zupełnie jak porównać Gothic 1 z Gothic 3
Gothic 1 - Radeon
Gothic 3 - GeForce
Jeśli będę kupować jakąś nową kartę graficzną to tylko i wyłącznie GeForce.
Nawet moi znajomi częściej wybierają te karty ;)

Dante:

--- Cytat: Respev ---A jak karta graficzna może być niestabilna? Poza tym, od kiedy Radeon często nawala? Jesteście po prostu śmieszni. Porównujecie Radeony 9200 do gf7600. Nie wspominając o tym, że Radeon 9200 ma 6 lat, a GF 7XXX 3...

A jaka to może być niekompatybilność? Jak się grzebie w biosie bez żadnego doświadczenia, to takie są tego skutki. Jeśli płyta jest kompatybilna z Geforcem, to z Radeonem tym bardziej. Nawet pod płytami nForce Radeon działa bardzo dobrze.
--- Koniec cytatu ---

Jestem ciekaw jak pójdzie GeForce na platformie Spider ( robiona przez AMD [ ich plyta, radeon i procesor ] ) bo nie sądze by chodziło stabilnie.

flake:
@ Respev:

Powiem tylko tyle, że nigdy nie mieszałem nic w Biosie, ba! Kartę wymieniałem dwa razy! Powiesz, że mam skopaną płytę główną? Być może...tylko, że GeForce bodajże 3 (nie chcę skłamać, nie jestem pewien) działał perfekcyjnie na niej!

dekster17:
Mam ATi Radeon 9600 PRO 256 MB i nie mam problemów z ÂŻADNÂĄ grą. Radeony są bardziej wydajne na początku, ale są słabo podatne na podkręcanie, ale GeForce są słabsze na początku, ale bardziej podatne na podkręcanie.

--- Cytuj ---Gothic 1 - Radeon
Gothic 3 - GeForce
--- Koniec cytatu ---

Czyli Radeon, to przytulista rzecz, a GeForce, to shit...

Respev:

--- Cytuj ---ale GeForce są słabsze na początku, ale bardziej podatne na podkręcanie.
--- Koniec cytatu ---
Moc karty graficznej (chodzi mi o taktowanie) jest określane przez producenta karty graficznej. Np. Geforce 7900GS firmy Palit ma mniejsze taktowania niż Geforce 7900GS Galaxy Premium.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej