Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
GeForce vs. ATI Radeon
mati456:
Ja stanowczo wole GeForece wedlog mnie lepsza firma i poprostu lepsze karty.
Dante:
Panowie może chociaż jedno małe zdanie dlaczego GeForce? Prosimy , prosimy ;p
Książę Demonów:
--- Cytuj ---Karty ATI są tańsze ale słabsze. Chociaż nowa rodzina bodajże 38.. Jest genialna do użytkowania jej w trybie CrossFire czyli 4 karty naraz, ale wątpie by cię to interesowało.
--- Koniec cytatu ---
Tak ATI jest znacznie słabsza niż GForce i wcale nowa Karta Ati nie jest lepsza bo wyszła teraz najnowsza GForce i bije ATI na głowe.
--- Cytuj ---GeForce jest zdecydowanie lepszy do gier jak pisał DODO. Dlaczego? Otóż koncern Nvidia współpracuje blisko z wieloma twórcami gier, opracował on układy graficzne do X-boxa 360 i PS3 i to powinno świadczyć iż "Dżiforcy" bardziej są nastawione na gry niż na co innego.
--- Koniec cytatu ---
Też prawda GeForce podpisała wiele kontraktów z Grami i nadaje się do tego. Wyciska z nich siódme poty
Ja jestem Zwolennikiem Połączeń typu GeForce--Intel, a co do ATI to lepiej z ADM chodzi !!!
gaju2006:
Osobiscie to nie mam zdania na temat ktora karta jest lepsza mialem Radeona 9600 a teraz mam GeForcr 8600 . W tamtych czasach Radeon mi wystarczal byl to nawet hit .A obecnie 8600 jest dla mnie wystarczajacy i jestem z niego zadowolony.
flake:
Obecnie posiadam Radeona 9550 XT jednak problemy ze sterownikami, kompatybilnością z płytą główną sprawiają, iż moją następną kartą będzie na 100% GeForce.
Planuje w połowie roku nabyć 9800GX2 bądź 8800 GTS 512 w SLI. Cena spadnie, a wydajność ogromna...w sam raz na Gothica 3 ^^
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej