Tereny Valfden > Dział Wypraw

Kierunek - Numenor

<< < (5/14) > >>

Boba Fett:
- Czyli że ta wyspa jest gówno warta? Z militarnego punktu widzenia jedynie może się przysłużyć jako jeden wielki tartak. Reszta to kupa gruzu, która raczej niezbyt powinna nas, wojsko, obchodzić - rzekł Fett od niechcenia.
Gdy już wrócimy na Marant, będę musiał omówić sprawę tych ziem z królem..., pomyślał Generał.
- Sołtysie - znów odezwał się Naczelny Wódz Armii. - Nie obchodzą mnie zwyczaje waszych zwierzaków. Ja muszę wiedzieć, co może zeżreć moich ludzi, jeśli nie będą czujni. Mieszkasz już tu na pewno tyle czasu, że mniej więcej orientujesz się, co się kręci w tych lasach.

Sado:
- O ile się nie mylę - wtrącił się Sado biorąc chleb do rąk - najgroźniejszymi stworami, które tutaj się panoszą i w największej ilości... są wilkołaki. Walczyłem już z tymi potworami i niektóre z nich potrafią zaleźć za skóręnawet wojownikowi z mojego poziomu. Jeżeli mielibyśmy z nimi walczyć to najlepiej, gdybyśmy mięli srebrny oręż... to taka mała uwaga.

Isentor:
//Nie znalazłeś żadnej jaskini. Ogółem mówiąc w tej części gór nie ma żadnych jaskiń. To tylko drobne pagórki.

Sado:
Dracon przeszukawszy okolicę udał się w drogę powrotną. Było się już ciemno i niebezpiecznie. Sado leciał w kierunku portu,dokładnie spoglądając w dół. Wreszcie dojrzał wioskę, w której urzędowali. Zniżył lot i wylądował. Zauważył Bobę Fetta i od razu do niego podszeł zdając raport ze zwiadu.

Boba Fett:
- Co widziałeś - spytał od razu zniecierpliwiony generał. Ostatnio był nad wyraz zdenerwowany, szczególnie przez swoich ludzi. - Zanim mi jednak powiesz, przejdziemy się na plac budowy.
Dracon kiwnął głową, po czym równym krokiem oboje udali się w stronę, gdzie powstawał garnizon. Gdy doszli, Naczelny Wódz armii stwierdził:
- Cholernie wolno idzie im ta robota. - Rozejrzał się spokojnie po terenie i stwierdził, że dwaj rekruci oraz Hakner, który miał ich pilnować, są na swoich miejscach. Skinął głową.
- Możemy wracać. Po drodze powiedz mi coś, co widziałeś i co zainteresuje mnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej