Autor Wątek: Prace Domowe To Przestępstwo?  (Przeczytany 24101 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
Prace Domowe To Przestępstwo?
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Grudzień 2007, 12:38:07 »
Cytat: Zhai
Polubić?, n/c znajdź mi jakiś ewenement, co lubi szkołę?, a może prawie polubić?, tylko... prawie robi wielką różnicę.

N/c - no comment, bez komentarza, a jednak komentujesz... ech...

Nie wiem na którym etapie edukacji tam teraz jesteś, no ale mógłbyś tak nie chodzić do szkoły. Ciekawe jakbyś skończył. Myślisz że dostałbyś jakąkolwiek pracę? Nie. Do innego kraju nie wyjedziesz, przecież nie znałbyś języka, a nawet jakbyś się chciał go nauczyć to nawet nie będziesz wiedział co to gramatyka, czy czas przeszły, więc jak chciałbyś się nauczyć np. angielskiego nie znając nawet polskiego? Aha i przede wszystkim powinniśmy zacząć od tego, że moje słowa, które zacytowałeś odnosiły się do prac domowych ;] i nie były skierowane do ciebie, no ale to, że nie były skierowane do ciebie to żaden argument, prawda? No więc chciałbyś, bym wskazał kogoś, kto lubi szkołę? Np. ja. Nie lubię się uczyć, ale samą szkołę lubię. Tam mam dużo znajomych, niektórzy nauczyciele są naprawdę w porządku, mimo, że mają wysokie wymagania, można z nimi podyskutować, wymienić poglądy na różne tematy. Poza tym, jak mówiłem w którymś tam poście wcześniej:

Jednak jeśli chcecie być w przyszłości bogaci, mądrzy, szanowani i zdolni, to musicie się trochę poświęcić. Nie ma nic za darmo. Jeśli do końca życia chcesz być głupi i machać łopatą, to proszę, siedź przy kompie, olej szkołę i rób co ci się tam żywnie podoba, by w przyszłości nie mieć czasu sobie nawet za przeproszeniem pierdnąć z zapracowania.

Offline Tidus

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Grudzień 2007, 13:06:49 »
Jakbyś raczył przeczytać chodź część moich postów - obecnie jestem w 1 klasie technikum. Naprawdę nie wiem, skąd biorą się tak dziwne teorię typu "Nie ma nic za darmo". Powtórzę, po jasną ciasną kuć w domu?, nie lepiej wyciszyć się przed lekcjami i pracować na nich?, nie lepiej później wstać wcześniej o 30 minut wcześniej niż zwykle i powtórzyć sobie bieżący materiał?. Jak kto woli, wolny czas wolę przeznaczyć na przyjemności, by być wypoczętym w szkole, to o wiele skuteczniejsze niż siedzenie 8h przed książkami

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 24 Grudzień 2007, 13:06:49 »

Offline Riddle.

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
  • Mój dziadek był wielkim człowiekiem.
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Grudzień 2007, 14:01:25 »
Nie lubicie szkoły, prac domowych? Nie chodźcie.
Powiedzcie mi, że musicie chodzić do szkoły to chodźcie i ku**a nie narzekajcie...
Chcecie miec dobrze w życiu to przestańcie biadolić jakby Was ktoś wałkiem do robienia ciasta zgwałcił. Są rzeczy na które w życiu nie mamy wpływu a które trzeba zaakceptować. Jak kiedys ktoś powiedział: "ÂŻycie nie zawsze przypomina M jak Miłość". Zostawcie już może tego Gothica?

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Grudzień 2007, 15:02:51 »
Jakbyś raczył przeczytać chodź część moich postów - obecnie jestem w 1 klasie technikum. Naprawdę nie wiem, skąd biorą się tak dziwne teorię typu "Nie ma nic za darmo". Powtórzę, po jasną ciasną kuć w domu?, nie lepiej wyciszyć się przed lekcjami i pracować na nich?, nie lepiej później wstać wcześniej o 30 minut wcześniej niż zwykle i powtórzyć sobie bieżący materiał?. Jak kto woli, wolny czas wolę przeznaczyć na przyjemności, by być wypoczętym w szkole, to o wiele skuteczniejsze niż siedzenie 8h przed książkami

Cóż, prawda jest taka, że największy czas jaki spędziłem przed książkami to dwie godziny, przez kilka dni, jak uczyłem się na egzamin pogimnazjalny. A teoria "nie ma nic za darmo" jest dziwna? Z jakiegoż to powodu? Z takiego, że jest prawdziwa? Bo taka prawda, nawet w pysk teraz za darmo dostać nie można. Poza tym, nikt ci nie każe chodzić do szkoły, nie chcesz, nie chodź. Przecież już skończyłeś gimnazjum. Możesz już nie kontynuować edukacji. Skoro tak strasznie narzekasz, to po co poszedłeś do tego całego technikum? Ja też czasem narzekam na szkołę, ale nie pamiętam, żebym był tak zdesperowany i sfrustrowany tym, że muszę się uczyć w domu. Od zawsze tak było i zawsze tak będzie, chcesz mieć dobre stopnie, musisz się poświęcić, gdyż jeśli byłoby inaczej, to ostatni idiota, który cały dzień siedzi np. przy kompie i ma frekwencję 51%, byłby tak samo "dobrym" uczniem, jak ktoś, kto pilnie się uczy, stara się nie opuszczać zajęć lekcyjnych i wykonuje te tortury zwane pracami domowymi.

PS: Nie wiesz skąd się biorą takie teorie? Właśnie z tego, o czym rozmawiamy. Od ludzi chodzących do szkoły ;].

PS2:

Są rzeczy na które w życiu nie mamy wpływu a które trzeba zaakceptować. Jak kiedys ktoś powiedział: "ÂŻycie nie zawsze przypomina M jak Miłość".
No pozostaje mi jedynie przyznać rację temu panu. I tutaj kieruje słowa do Zhaia - w życiu nie zawsze mamy to co chcemy. Właściwie to to, czego chcemy stanowi mały procent naszego życia. Takie jest życie, świat, a ty jesteś tylko małą mróweczką pośród ogromnego mrowiska, jak my wszyscy i raczej nie zmienisz całego świata. Ale skoro nie możesz zmienić całego świata, to zmień siebie. Na lepsze.
« Ostatnia zmiana: 24 Grudzień 2007, 15:06:28 wysłana przez Altair »

Respev

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Grudzień 2007, 15:15:41 »
Poza tym, nikt ci nie każe chodzić do szkoły, nie chcesz, nie chodź. Przecież już skończyłeś gimnazjum. Możesz już nie kontynuować edukacj
Tak? A ja myślałem, że od około 1998 roku, jest obowiązek uczęszczania do szkoły do lat 18...

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Grudzień 2007, 15:21:19 »
Respev, ja mam kolegę, który napisał bardzo słabo test po gimnazjum. W Gdowie nie chcieli go wziąć, on po prostu nie szukał szkoły, ma ogólnie wszystko w dupie, dawno się z nim nie kontaktowałem, ale chyba nigdzie na razie nie uczęszcza, chyba, że zapisał się do zawodówki... Ale nawet jeśli tak, to Zhai, chodź sobie na wagary, albo zostawaj w domu. Chyba cię siłą do szkoły nie zaciągną.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Grudzień 2007, 15:25:41 »
ale chyba nigdzie na razie nie uczęszcza, chyba, że zapisał się do zawodówki.
Jeśli by nie uczęszczał do szkoły, ścigało by go kuratorium i policja.

Chyba cię siłą do szkoły nie zaciągną.
Jeśli jego frekwencja nie będzie wynosić przynajmniej 50%, wtedy zostanie zawiadomione kuratorium, które zabierze go na pogotowie opiekuńcze.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Grudzień 2007, 16:08:49 »
Zadania domowe... hmmm, jak nauczyciele zadają to odrobiam. Jeśli wejdzie przepis, że zadania nie będą obowiązkowę, to i tak napiszę sobie paręprzykładów dla powótrzenia. Jest mi to obojętne. W domu i tak nie mam co robić, kiedy wyjdę na polę to wrócęz obitąÂ mor
dą, bo
nie pałają do mnei sympatiąw mej wsi. Tak samo było z mundurkami. Wszeł przepis, to noszę, choć u nas są to zwykłe szmaty...

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Grudzień 2007, 17:22:12 »
Cytat: Altair
No pozostaje mi jedynie przyznać rację temu panu. I tutaj kieruje słowa do Zhaia - w życiu nie zawsze mamy to co chcemy. Właściwie to to, czego chcemy stanowi mały procent naszego życia. Takie jest życie, świat, a ty jesteś tylko małą mróweczką pośród ogromnego mrowiska, jak my wszyscy i raczej nie zmienisz całego świata. Ale skoro nie możesz zmienić całego świata, to zmień siebie. Na lepsze.

Biedny ty... skoro życie daje Ci tak po d*pie, to dlaczego bawisz teraz się w nadętego psychologa, święcie przekonanego o swoich racjach?, pamiętam rozmowę z gg w której mówiłeś, że chodzisz do liceum... skąd ten jad hę?, twoja opinia jest w tej chwili nic nie warta, bo jak respev powiedział, póki oboje mamy ten obowiązek. Chcesz zostać kimś?, pracuj jak ktoś, rozdziel czas, zagospodaruj go tak, żebyś zdążył zrobić wszystko na co masz ochotę, to aż takie ciężkie?

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Grudzień 2007, 18:54:19 »
Tak, chodzę, do ogólniaka. Jeśli nie byłbym przekonany o swoich racjach, to bym ich nie bronił. Chcę zostać kimś, dlatego "pierdoły" odkładam na bok, a naukę przedkładam na sam przód. Studia mam przed sobą, więc wybawić się zdążę. Poza tym, przeczysz sam sobie, skoro mówisz na początku iż nie masz na nic czasu, bo masz tyle zadania domowego, a teraz tu mówisz, że zagospodarowanie czasu tak, by mieć na wszystko czas jest łatwe. Nie wiem, albo robisz sobie jaja, albo masz mnie za idiotę, twoja sprawa.

dlaczego bawisz teraz się w nadętego psychologa

Każdy, kto jest przekonany o słuszności swoich racji jest psychologiem?...

Jeśli by nie uczęszczał do szkoły, ścigało by go kuratorium i policja.

No... nie mówię, że nie masz racji, ale pewnie on teraz spieprza Subarką starego przed czterema polonezami policji i helikopterem :).

Jeśli jego frekwencja nie będzie wynosić przynajmniej 50%, wtedy zostanie zawiadomione kuratorium, które zabierze go na pogotowie opiekuńcze.

Raczej będzie nie klasyfikowany i nie skończy danego roku ;f. Rzecz jasna, w końcu na pewno stanie się to, o czym mówiłeś... dwa, trzy razy już się spotkałem z przypadkiem, że ktoś był nieklasyfikowany za nieobecności.

Chcesz zostać kimś?, pracuj jak ktoś

No właśnie o tym mówiłem...

PS:
kiedy wyjdę na polę to wrócęz obitą mordą,

A ja sie nie dziwie sie...
« Ostatnia zmiana: 24 Grudzień 2007, 18:59:52 wysłana przez Altair »

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Grudzień 2007, 19:05:59 »
Mam rozumieć, że wolisz kuć do bólu niż posiedzieć np. z rodziną czy wyjść z przyjaciółmi?, powtarzam po raz kolejny, mając czysty, wypoczęty umysł o wiele więcej zdziałasz, niż będąc zmęczony robotą nad książkami, co do zajętego czasu - szkoda mi czasu, który muszę spędzić nad wiedzą, na szczęście chodzę z moją lubą do klasy, co ułatwia życie, bo warto mieć kogoś, kto pomoże, wesprze...

PS

Co do przeczenia sobie, to teoretyka, wiele prac można wykonywać w grupie 2-3 osobowej, gdy podzielimy się robotą z kumplami, później odpisując tylko od siebie zaoszczędzamy czas... tak jest zawsze, gdy maglujemy coś, co umiemy od dawna.

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #51 dnia: 24 Grudzień 2007, 19:22:25 »
Mam rozumieć, że wolisz kuć do bólu niż posiedzieć np. z rodziną czy wyjść z przyjaciółmi?, powtarzam po raz kolejny, mając czysty, wypoczęty umysł o wiele więcej zdziałasz, niż będąc zmęczony robotą nad książkami, co do zajętego czasu - szkoda mi czasu, który muszę spędzić nad wiedzą, na szczęście chodzę z moją lubą do klasy, co ułatwia życie, bo warto mieć kogoś, kto pomoże, wesprze...

PS

Co do przeczenia sobie, to teoretyka, wiele prac można wykonywać w grupie 2-3 osobowej, gdy podzielimy się robotą z kumplami, później odpisując tylko od siebie zaoszczędzamy czas... tak jest zawsze, gdy maglujemy coś, co umiemy od dawna.

Nie powiem, że nie masz racji. Jednak źle mnie rozumiesz. Oczywiście, wolałbym siedzieć sobie z kolegami. Masz rację, że człowiek wypoczęty na pewno lepsze wyniki osiągnie w szkole. My jesteśmy po tej samej stronie, tylko po prostu ja uważam, że całego szkolnictwa nie zmienimy i trzeba się pogodzić z tym, że jednak "góra" woli, żebyśmy uczyli się w domu, zakuwali i może czasem siedzieli do późna w nocy, by nauczyć się na sprawdziany, które w danym tygodniu mogą być tylko trzy, a w dzień tam jeden, a mamy nieraz po 6-7 w tygodniu i kilka dziennie, plus kartkówki, odpytywania. Jednak powiedz szczerze, ile czasu masz "wolnego", czyli po wyjściu ze szkoły i przed pójściem spać? Osiem, siedem godzin? Ja coś w ten deseń, czasem mniej. I oczywiście jak jakaś gra wciągnie, czy z kumplami się zasiedzisz, to zejdzie kilka godzin. Jednak godzina nauki to już jest męka :). Oczywiście to nie jest atak, tylko po prostu daję powód do przemyśleń...

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #52 dnia: 24 Grudzień 2007, 19:33:32 »
Masz rację, tylko ja wyznaję zasadę nic na siłę... jeżeli na kolejny dzień mam 3 kartkówy, wypracowania, plakaty, to gdy wrócę ze szkoły absolutnie nie usiądę do roboty, bo " mam tego od cholery..." i jak nie zrobię, to będzie oznaczało, że ze mnie jest jakiś fagas z awersją do nauki... Wolę wrócić, wrzucić coś na ząb i wyjść gdzieś, rozerwać się. W zimę spotykamy się w zazwyczaj w domach, lecz gdy jest jeszcze jasno i znośnie < temperatura nie przypomina ci, że jest -10stopni wychodzimy w świat;]. Zadowolony z dnia i z siebie zabieram się o 19:00 za robotę, w ciągu prawie całego roku, poza okresem wystawiania ocen wystarczy godzinka przed księgami < ;) >, w okresie burzy w szkole robię od 19:00 - 22:00 a resztę np. od 5:30 - 7:30 bo trzeba o 7:38 autobus złapać. To zupełnie wystarcza, mam odpalone wszystko, co miałem a na dodatek wczorajszy dzień upłynął mi bardzo dobrze;]. Potem tylko przed lekcją wymienić się zadaniami i po problemie  
_________
Idę oglądać Epokę Lodowcową na Polsacie;], wesołych świąt.

Offline Riddle.

• Kopacz
  • **
  • Mój dziadek był wielkim człowiekiem.
« Odpowiedź #53 dnia: 24 Grudzień 2007, 23:49:16 »
Biedny ty... skoro życie daje Ci tak po d*pie, to dlaczego bawisz teraz się w nadętego psychologa

Altair nie narzeka jak dziewczynka o swoich problemach z pracą domową jak Ty. Wynika to z tego, że nie jest nadętym dzieciaczkiem któremu jak coś nie pasuje to od razu jest "be" i musi zostać natychmiast zmienione. Jest dojżalszy od Ciebie więc ma prawo bawić się w psychologa. Może przy odrobinie szczęścia czegoś się od niego nauczysz bo jak na razie to tylko pitolisz i pitolisz tak, jakby Altair Ci mame kotletem zabił :d

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Grudzień 2007, 02:17:03 »
Cytat: Riddle.
Może przy odrobinie szczęścia czegoś się od niego nauczysz

Jak zabić kotletem i zgwałcić wałkiem na 74.000 sposobów?

Offline Tidus

• Magnat
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Grudzień 2007, 08:48:49 »
Cytat: Riddle.
Altair nie narzeka jak dziewczynka o swoich problemach z pracą domową jak Ty. Wynika to z tego, że nie jest nadętym dzieciaczkiem któremu jak coś nie pasuje to od razu jest "be" i musi zostać natychmiast zmienione. Jest dojżalszy od Ciebie więc ma prawo bawić się w psychologa. Może przy odrobinie szczęścia czegoś się od niego nauczysz bo jak na razie to tylko pitolisz i pitolisz tak, jakby Altair Ci mame kotletem zabił :d
Jajko mądrzejsze od kury?, tak mi się wydaję. Swoje powiedziałem Riddle, gó*no Ci do tego, jak wolicie ślęczeć na pałę przed książkami droga wolna, wolę swój sposób na życie, który już przedstawiłem, jest o niebo wygodniejszy a efekt jest ten sam... skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?. Jak widać, więcej ludzi woli męczyć się ze szkołą, hierarchia w twoim życiu wygląda zapewne < głównie do pana Riddla i Altaira > Szkoła>Egzaminator>Bóg>Ojczyzna w tejże kolejności, przepraszam, inaczej już tego nie opiszę.Chyba czas zakończyć tą dyskusję, zrobił się OT... również z mojej winy.
« Ostatnia zmiana: 25 Grudzień 2007, 09:10:04 wysłana przez Zhai »

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Grudzień 2007, 13:31:35 »
< głównie do pana Riddla i Altaira > Szkoła>Egzaminator>Bóg>Ojczyzna

Góra zrodziła mysz, wielkie odkrycie niezwykłego śledztwa... Wiesz, ja jestem agnostykiem, więc Boga możesz wykreślić, no i jestem raczej kosmopolitą ;). Więc ojczyzna to też tak średnio powinna tam być. Gratuluję dedukcji panie Raymondzie Maarlove, a teraz pozwól że ja również zakończę tą dyskusję...

Offline XFire

• Kret
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Styczeń 2008, 16:04:00 »
myśle że nauczyciele zawsze zadużo zadają prac domowych Kiedyś siedziałem 5-7 godz nad
-6 zadaniamy z matmy i 3 ćwiczeniami z matmy
-przygotować się na test z historii
-2 strony wypracowanie z j.ang.
-no i nauczyć się grać z muzyki
-narysować z plastyki
no i trochę się tego zebrało co?Ja myślę że to zbrodnia!  

Offline Pan Mroku

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Kwiecień 2008, 16:28:24 »
przesadzacie
mieszkam w szwecji i tu do gimnazjum nie ma prac domowych,kartkowek,sprawdzianow i ocen!
i trzeba samemu się uczyc!gdyby u was nie bylo prac domowych nikt by się nie uczyl i byscie się cofneli do epoki kamienia lupanego!
przeciez teraz wiekszosc polakow od 11 do 16 lat zycia pali,pije,bierze narkotyki i uprawia sex!
i przez to slyszalem ostatnio wiekszosc z waszej mlodziezy w zyciu trafi pod most!

a nauczyciele siedza hmm?tylko sprawdzaja?maja więcej roboty niz wy!

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 20 Kwiecień 2008, 14:51:02 »
Cytat: Pan Mroku
przesadzacie
mieszkam w szwecji i tu do gimnazjum nie ma prac domowych,kartkowek,sprawdzianow i ocen!
i trzeba samemu się uczyc!gdyby u was nie bylo prac domowych nikt by się nie uczyl i byscie się cofneli do epoki kamienia lupanego!
Więc Szwecja jest krajem kamienia łupanego skoro nie ma tam prac domowych i innych tego typu rzeczy. Hmm a mnie się zawsze wydawało, że jest lepiej rozwiniętym gospodarczo krajem od Polski...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 20 Kwiecień 2008, 14:51:02 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything