Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Prace Domowe To Przestępstwo?

<< < (9/13) > >>

Altair:

--- Cytat: Zhai ---Polubić?, n/c znajdź mi jakiś ewenement, co lubi szkołę?, a może prawie polubić?, tylko... prawie robi wielką różnicę.
--- Koniec cytatu ---

N/c - no comment, bez komentarza, a jednak komentujesz... ech...

Nie wiem na którym etapie edukacji tam teraz jesteś, no ale mógłbyś tak nie chodzić do szkoły. Ciekawe jakbyś skończył. Myślisz że dostałbyś jakąkolwiek pracę? Nie. Do innego kraju nie wyjedziesz, przecież nie znałbyś języka, a nawet jakbyś się chciał go nauczyć to nawet nie będziesz wiedział co to gramatyka, czy czas przeszły, więc jak chciałbyś się nauczyć np. angielskiego nie znając nawet polskiego? Aha i przede wszystkim powinniśmy zacząć od tego, że moje słowa, które zacytowałeś odnosiły się do prac domowych ;] i nie były skierowane do ciebie, no ale to, że nie były skierowane do ciebie to żaden argument, prawda? No więc chciałbyś, bym wskazał kogoś, kto lubi szkołę? Np. ja. Nie lubię się uczyć, ale samą szkołę lubię. Tam mam dużo znajomych, niektórzy nauczyciele są naprawdę w porządku, mimo, że mają wysokie wymagania, można z nimi podyskutować, wymienić poglądy na różne tematy. Poza tym, jak mówiłem w którymś tam poście wcześniej:

--- Cytuj ---Jednak jeśli chcecie być w przyszłości bogaci, mądrzy, szanowani i zdolni, to musicie się trochę poświęcić. Nie ma nic za darmo. Jeśli do końca życia chcesz być głupi i machać łopatą, to proszę, siedź przy kompie, olej szkołę i rób co ci się tam żywnie podoba, by w przyszłości nie mieć czasu sobie nawet za przeproszeniem pierdnąć z zapracowania.
--- Koniec cytatu ---

Tidus:
Jakbyś raczył przeczytać chodź część moich postów - obecnie jestem w 1 klasie technikum. Naprawdę nie wiem, skąd biorą się tak dziwne teorię typu "Nie ma nic za darmo". Powtórzę, po jasną ciasną kuć w domu?, nie lepiej wyciszyć się przed lekcjami i pracować na nich?, nie lepiej później wstać wcześniej o 30 minut wcześniej niż zwykle i powtórzyć sobie bieżący materiał?. Jak kto woli, wolny czas wolę przeznaczyć na przyjemności, by być wypoczętym w szkole, to o wiele skuteczniejsze niż siedzenie 8h przed książkami

Riddle.:
Nie lubicie szkoły, prac domowych? Nie chodźcie.
Powiedzcie mi, że musicie chodzić do szkoły to chodźcie i ku**a nie narzekajcie...
Chcecie miec dobrze w życiu to przestańcie biadolić jakby Was ktoś wałkiem do robienia ciasta zgwałcił. Są rzeczy na które w życiu nie mamy wpływu a które trzeba zaakceptować. Jak kiedys ktoś powiedział: "ÂŻycie nie zawsze przypomina M jak Miłość". Zostawcie już może tego Gothica?

Altair:

--- Cytat: Zhai ---Jakbyś raczył przeczytać chodź część moich postów - obecnie jestem w 1 klasie technikum. Naprawdę nie wiem, skąd biorą się tak dziwne teorię typu "Nie ma nic za darmo". Powtórzę, po jasną ciasną kuć w domu?, nie lepiej wyciszyć się przed lekcjami i pracować na nich?, nie lepiej później wstać wcześniej o 30 minut wcześniej niż zwykle i powtórzyć sobie bieżący materiał?. Jak kto woli, wolny czas wolę przeznaczyć na przyjemności, by być wypoczętym w szkole, to o wiele skuteczniejsze niż siedzenie 8h przed książkami
--- Koniec cytatu ---

Cóż, prawda jest taka, że największy czas jaki spędziłem przed książkami to dwie godziny, przez kilka dni, jak uczyłem się na egzamin pogimnazjalny. A teoria "nie ma nic za darmo" jest dziwna? Z jakiegoż to powodu? Z takiego, że jest prawdziwa? Bo taka prawda, nawet w pysk teraz za darmo dostać nie można. Poza tym, nikt ci nie każe chodzić do szkoły, nie chcesz, nie chodź. Przecież już skończyłeś gimnazjum. Możesz już nie kontynuować edukacji. Skoro tak strasznie narzekasz, to po co poszedłeś do tego całego technikum? Ja też czasem narzekam na szkołę, ale nie pamiętam, żebym był tak zdesperowany i sfrustrowany tym, że muszę się uczyć w domu. Od zawsze tak było i zawsze tak będzie, chcesz mieć dobre stopnie, musisz się poświęcić, gdyż jeśli byłoby inaczej, to ostatni idiota, który cały dzień siedzi np. przy kompie i ma frekwencję 51%, byłby tak samo "dobrym" uczniem, jak ktoś, kto pilnie się uczy, stara się nie opuszczać zajęć lekcyjnych i wykonuje te tortury zwane pracami domowymi.

PS: Nie wiesz skąd się biorą takie teorie? Właśnie z tego, o czym rozmawiamy. Od ludzi chodzących do szkoły ;].

PS2:

--- Cytuj ---Są rzeczy na które w życiu nie mamy wpływu a które trzeba zaakceptować. Jak kiedys ktoś powiedział: "ÂŻycie nie zawsze przypomina M jak Miłość".
--- Koniec cytatu ---
No pozostaje mi jedynie przyznać rację temu panu. I tutaj kieruje słowa do Zhaia - w życiu nie zawsze mamy to co chcemy. Właściwie to to, czego chcemy stanowi mały procent naszego życia. Takie jest życie, świat, a ty jesteś tylko małą mróweczką pośród ogromnego mrowiska, jak my wszyscy i raczej nie zmienisz całego świata. Ale skoro nie możesz zmienić całego świata, to zmień siebie. Na lepsze.

Respev:

--- Cytuj ---Poza tym, nikt ci nie każe chodzić do szkoły, nie chcesz, nie chodź. Przecież już skończyłeś gimnazjum. Możesz już nie kontynuować edukacj
--- Koniec cytatu ---
Tak? A ja myślałem, że od około 1998 roku, jest obowiązek uczęszczania do szkoły do lat 18...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej