Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Prace Domowe To Przestępstwo?
Tidus:
--- Cytuj ---ta niedługo wymiśli ze tzw. niezapowiedzianki[niezapowiadane kartkówki] nie mogą bo uczniowie nic o nich nie wiedzieli.to jest po prostu śmieszne.
a co tematu pd są potrzebne bo uczą systematyczności,czasem trzeba sobie coś odmówic.
--- Koniec cytatu ---
Tja... a jednak czas wolę spędzać z dziewczyną, którą kocham, spotkać się z przyjaciółmi czy posiedzieć na kompie i mieć " świeży umysł ". O wiele więcej nauczysz się w taki sposób szkole, i mniej będziesz musiał siedzieć w domu. Wystarczy wstać 15-20 minut wcześniej niż zwykle i przerobić materiał w formie utrwalenia, jak dla mnie to o wiele lepsze niż odmawianie sobie rzeczy. Jak się nie nauczę... zawsze można poprawić.
EDIT
Zaraz mi ktoś wytknie, że pewnie jadę na dopach, czy mamy prostą szkołę, otóż nie za bardzo... chodzę do technikum - z powodzeniem, wytłumaczenie typu " ja tego nie umiem" czy " ty jesteś zdolny do mnie nie dochodzą, to kwestia skupienia na lekcji i nie myślenia o du*ie marynii w czasie zajęć.
ÂŻeby nie było 100% OT, zadań nie mamy praktycznie przez cały rok, a gdy przychodzi wystawić stopnie codziennie każda nauczyciel/ka wlepia nam prezent w postaci pracy domowej, zamiast pomóc rodzicom w przygotowaniu świąt mam siedzieć na wikipedii i w bibliotece?... bez jaj.
Altair:
--- Cytat: Zhai ---ÂŻeby nie było 100% OT, zadań nie mamy praktycznie przez cały rok, a gdy przychodzi wystawić stopnie codziennie każda nauczyciel/ka wlepia nam prezent w postaci pracy domowej, zamiast pomóc rodzicom w przygotowaniu świąt mam siedzieć na wikipedii i w bibliotece?... bez jaj.
--- Koniec cytatu ---
Biedaku... zamiast ubijać masę na ciasto będzie musiał siedzieć 8h przed książkami robiąc zadanie z kilku przedmiotów...
Lucas Paladin:
--- Cytat: Altair ---Biedaku... zamiast ubijać masę na ciasto będzie musiał siedzieć 8h przed książkami robiąc zadanie z kilku przedmiotów...
--- Koniec cytatu ---
Co prawda to prawda, ale Altair czasami nauczyciele ostro przesadzają. Biorąc za przykład moją nauczycielkę od matematyki, która codziennie zadaje po kilka stron ćwiczeń, pomimo że na lekcji pracujemy w taki sposób - 5 minut klepania teorii, po czym reszta lekcji koncentruje się na wykonywaniu zadań, po czym jeszcze wlepia nam kilka stron. No ludzie, ja rozumiem, że to uczy systematyczności i utrwala, ale to lekka przesada.
Altair:
--- Cytat: Elrath ---Co prawda to prawda, ale Altair czasami nauczyciele ostro przesadzają. Biorąc za przykład moją nauczycielkę od matematyki, która codziennie zadaje po kilka stron ćwiczeń, pomimo że na lekcji pracujemy w taki sposób - 5 minut klepania teorii, po czym reszta lekcji koncentruje się na wykonywaniu zadań, po czym jeszcze wlepia nam kilka stron. No ludzie, ja rozumiem, że to uczy systematyczności i utrwala, ale to lekka przesada.
--- Koniec cytatu ---
Jak nie możesz tego zmienić to spróbuj to polubić ;].
Tidus:
--- Cytat: Altair ---Jak nie możesz tego zmienić to spróbuj to polubić ;].
--- Koniec cytatu ---
Polubić?, n/c znajdź mi jakiś ewenement, co lubi szkołę?, a może prawie polubić?, tylko... prawie robi wielką różnicę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej