Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Prace Domowe To Przestępstwo?

<< < (3/13) > >>

Dante:
A ja wam coś powiem. Mówicie że to straszne ze nie będzie PD. Ale taka prawda że 3/4 ściągamy na przerwach lub przed lekcjami....

Walar:

--- Cytuj ---ÂŻeby zrobić takie zadanie, to trzeba jednak umieć je rozwiązać.
--- Koniec cytatu ---

A jak możesz nauczyć się rozwiązywać to zadanie inaczej niż rozwiązując przykłady, zadania itp.? Sama wiedza przeczytana z książek to za mało. Musisz zrobić choć jedno zadanie.

kuczaja:
Ja z całą pewnością popieram pomysł unicestwienia prac domowych. Prace domowe utrudniają mi życie i niszczą psychike. Po co prace domowe skoro od nauki jest szkoła? Nienawidze takich sytuacji kiedy nauczyciele zadają na jutro całą mase roboty ( niektórzy dają nawet po kilka klasówek (tak klasówek nie kartkówek) na jeden dzień) np. Dwa sprawdziany, wypracowanie i cztery strony z matematyki. Ja najczęściej nie wyrabiam i próbuje zachorowac na następny dzień ( wole wyjśc źle ubrany (czyt. bez szalika i czapki oraz z rozpiętą kurtką. Sposób skutkuje tylko w zimie i jesieni) na dwór niż siedziec cały dzień i noc nad biurkiem. ) Niektórzy nauczyciele są po prostu złośliwi, za to że rozrabiał jeden człowiek, daje nam wypracowanie na 300 słów o czymś o czym można maksymalnie powiedziec w 100 słowach. Prace domowe są złe i powinny zostac usunięte.

Pozdrowienia!

PS. Wreszcie mamy litościwego ministra edukacji, a nie Giertycha co to się o mundurki martwił...

PS2.

--- Cytuj ---Zdziwisz się bo to nie jest pomysł Hall. Ona nawet powiedziała że całkowicie zadań domowych nie można usunąć. To jest pomysł Rzecznika praw Ucznia.
--- Koniec cytatu ---

Dzięki za informacje bo wiadomości włączyłem w połowie.

--- Cytuj ---Tak i potem nadrabiać 3 razy więcej zaiste mądre posunięcie.
--- Koniec cytatu ---

U mnie nauczycielom nie chce się sprawdzac czy każdy ma wszystko robione, więc sposów skutkuje...

Isentor:

--- Cytat: Walar ---A jak możesz nauczyć się rozwiązywać to zadanie inaczej niż rozwiązując przykłady, zadania itp.? Sama wiedza przeczytana z książek to za mało. Musisz zrobić choć jedno zadanie.
--- Koniec cytatu ---
Po to masz lekcje by się tego nauczyć. Nauczyciel wychodzi ładne na środek klasy produkuje się tłumacząc a później my lecimy z zadankami. Nie potrzebnie tylko zadaje do domu kilka zadań w tym każde z nich ma te 8-10 podpunktów. Według mnie zadawanie serii przykładów mija się z celem bo to tylko zniechęca. Jak mi ktoś zada więcej niż jedno zadanie do domu to po prostu go nie robię co nie znaczy, że nie potrafię po prostu nie mam zamiaru marnować na to czasu. Bo ileż razy można robić w kółko to samo skoro już się to umie.

Poza tym rzecznik praw ucznia po prostu wyszedł z takim pomysłem by coś takiego wprowadzić musi to uchwalić minister edukacji etc. A do tego zapewne nigdy nie dojdzie i jak zadawali tak będą zadawać masę zbędnych rzeczy.

Arkhan:

--- Cytuj ---( wole wyjśc źle ubrany (czyt. bez szalika i czapki oraz z rozpiętą kurtką. Sposób skutkuje tylko w zimie i jesieni) na dwór niż siedziec cały dzień i noc nad biurkiem. )
--- Koniec cytatu ---

Tak i potem nadrabiać 3 razy więcej zaiste mądre posunięcie.

--- Cytuj ---PS. Wreszcie mamy litościwego ministra edukacji, a nie Giertycha co to się o mundurki martwił...
--- Koniec cytatu ---

Zdziwisz się bo to nie jest pomysł Hall. Ona nawet powiedziała że całkowicie zadań domowych nie można usunąć. To jest pomysł Rzecznika praw Ucznia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej