Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wspólne zadanie Canisa, Zhaia, Assasyna, EnzoFerrari, Samuga,

<< < (4/9) > >>

Niro:
Klanowicz przypatrzył się przełącznikom. Analizował i odrzucał kolejne możliwe opcje.
- Ciekawy wybór - rzekł ironicznie - Prawie wszystkie oznaczają tylko śmierć. Jedynie to oko mówi coś więcej... - zamyślił się. Reszta śmiałków siedziała cicho, a więc Ohsiańczyk musiał znowu przejąć inicjatywę i ponieść odpowiedzialność za towarzyszy. Nigdy mu się to nie podobało, ale zawsze miał niewiarygodne szczęście. Tym razem jednak, nie liczyła się szybkość, bezwzględność czy chwila, ale rozwaga.
- Oko to widok - zaczął znów - Zmarszczka to doświadczenie, a reszta to cholera z tym wie. Jak dla mnie to jest chyba najlepsza możliwa alternatywa...

Canis:
Canis rzekł.
- No i ja tak sądze, oko jest wypukłe więc widokprzez drzwi otwierajace sie by tak wyglądał w oku... również jestem za tym wyborem, a widzę że reszta niezajmuje żadnego stanowiska... Dobra wciskam. - powiedziałem i wziąłem kostór w rękę.
przycisk był akurat na suficie uderzyłem lekko kosturem wciskając przełącznik. drzwi nieco sie zatrzęsły i poczeły otwierać. gdy otwarły całe zaczęły biec w naszą stronę bestie:

9 harpii,
7 zombie,
5 szkielety,
1 ognisty demon

wszyscy wyciagnęli bronie i ruszyli do ataku.

// nieradze sie obijać...//

Niro:
Dwie harpie podleciały do Assasyna. Człowiek wykonywał szybkie uniki przed ciosami potworów (uniki III). Walczył teraz na stałym terenie, a więc teoretycznie było łatwiej niż wcześniej, gdyby nie duża ilość przeciwników. Ohsiańczyk uciekając przed kolejnym ciosem wiedźmy, zamachnął się mieczem i ugodził ją w plecy. Ta upadła na ziemię i zaczęła zwijać się z bólu. Została jedna, która uderzyła przestępcę w klatkę piersiową. Na szczęśnie, tylko go popchnęła i nie zrobiła mu żadnych ran. Klanowicz oparł się o ścianę, i szybko odsunął się, gdyż harpia z wyciągniętymi pazurami szybowała w jego kierunku. Nie ugodziły złodzieja w porę złodzieja, lecz tylko wbiły się w skałę. Szef Klanu ruszył z impetem na upiora i mocnym cięciem ostrzy pozbawił przeciwniczkę życia.

7 harpii
7 zombie
5 szkieletów
1 ognisty demon

Samug:
Demon powoli zbliżał się do łowcy i nekromanty. Samug złapał za kuszę i napiął cięciwę. Starannie ułożył bełt w rowku i wymierzył w głowę. Bełt przeszył powietrze. Wampir zaskoczony patrzył jak demon niemalże bez trudu uniknął pocisku.
- Szybki skubaniec. Canisie ja pomogę innym a ty spróbuj go powstrzymać.
ÂŁowca ruszył w kierunku otoczonego Enzo. Zbliżył się do łucznika, który go atakował i uderzył w niego pociskiem nienawiści. Czar zmiótł mu czaszkę i prawy bark. Dwa szybkie cięcia miecza zniszczyły szkielet. Wampir zauważył kolejnego łucznika, który ostrzeliwał Zhaiego.  Szybko znalazł się tuż za nim wznosząc miecz do ataku. Uderzył skośnie od góry przez plecy. Szkielet obrócił się próbując kontratakować jednak oberwał opancerzoną pięścią w twarz. Kolejne cięcia rozniosły szkielet.

7 harpii
7 zombie
3 szkieletów
1 ognisty demon

Niro:
- Chodźcie, panienki! - powiedział drwiącym głosem Assasyn do zbliżających się zombie. Przeciwnicy przyśpieszyli kroku, jednak Ohsiańczyk był już zaprawiany jeśli chodzi o boje z nimi. Postanowił pierwszy zaatakować. Ruszył i wykonał błyskawiczne cięcie na jednym ożywieńcu. Broń zraniła maszkarę dotkliwie. ÂŻyjąca istota nie przetrwałaby takiego ataku, jednak nieżywi byli bardziej wymagający pod tym względem. Drugi trup rzucił się na klanowicza, ustawiając tak ręce, jakby chciał udusić oponenta. Złodziej szybko odszedł jeden krok w bok i podłożył nogę szarżującemu przeciwnikowi. Potwór upadł, uszkadzając sobie swoje zgniłe i przeżarte już czasem kości. Miał problemy z poruszaniem się, a poprzedni przeciwnik mimo uszkodzonego boku nadal był gotowy do walki. Szef Klanu znów ruszył na umarłego i ciął go w drugi bok. Teraz tułów zombie podtrzymywał tylko rozkładający się kręgosłup. Przestępca złamał go nieboszczykowi, za pomocą szybkiego kopniaka w plecy. Podszedł następnie do drugiego potwora i zakończył jego pobyt na ziemi, miażdżąc mu nogą głowę.

2 zombie nie żyją

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej