Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Potwory

<< < (3/5) > >>

Maciomaniak:
Bez przesady, ja się ciesze że zmienili wygląd tych zwierząt. Jak wy sobie wyobrażaliście? ÂŻe na nowym silniku graficznym zrobią takie same zwierzęta? Przecież mieli ZNACZNIE większe możliwości. Udoskonalili potwory i są one teraz dużo ładniejsze i poprostu lepiej się prezentują na tle poprzednich.

Gdyby były takie same, było by lipnie. Zresztą TO JEST KONTYNENT, a twórcy od samego początku mówili że na kontynencie bestie różnią się wyglądem od tych z Khorinis. Orkowie jak dla mnie są OK, może troszkę za mali, ale z wyglądu OK. Bardzo podobają mi się zębacze i ścierwojady. A dodanie krów, kur, nosorożców (są i nosorożce i cieniostwory... widac to było na screenach), baranów i innych naturalnych zwierząt jest dla mnie strzałem w dziesiątke.

Piranha Bytes potworki dopracowali wręcz znakomicie... ja niewiem co wy do nich macie...

Mediv:
Na pewno PB zmieni podejście graczy do neutralnych potworów. Kiedy za owcę nie będziemy dostawać ani jednego XP-ka, to nikt nie będzie ich zabijał. Albo prościej: jak się zabije owce to wieśniacy będą atakować.

Garret:

--- Cytat: tH. ---Skoro mamy spotykać stada nosorożców, które trzeba będzie powybijać najczęściej w pojedynkę to raczej nici z realizmu. Autorzy gry najwyraźniej nie doceniają tych zwierząt.

--- Koniec cytatu ---

Ehh, nie rozumiem cię. Czy ktoś jeszcze chce więcej realizmu??? To jest fantasy, wyniki ankiety były chyba tego wystarczającym dowodem. Mało kto chce realizm. Jakby w Gothicu 3 miały być latające słonie i pędzące na nogach 80km/h wróble to i tak bym go kupił. tu chodzi o fantastyke, nie o realizm.

Z poważaniem
Garret

Arthas:
Cóż. Mogę teraz zabrać głos w tej sprawie, ponieważ zdążyłem się już zaznajomić i zapoznać z kilkunastoma potworami i zwierzętami, które dane mi było spotkać w Gothic III. Ogólnie rzecz biorąc, potwory uległy dość sporym zmianom głównie na pozytywne. Walki z nimi wyglądają bardziej efektywnie i ciekawie. Poruszają i wyglądają dużo lepiej, ładniej, a ich inteligencja, jako zwierzęta wzrosła. Oczywiście, wszystko to za sprawą nowego silnika i grafiki, która cieszy nasze oczy. Nie wszytko jednak wyszło twórcom na dobre i część ze zmian nie była aż tak bardzo potrzebna. Tyczy się to pojedynczych stworzeń np. troll z Gothic II prezentował się dużo lepiej i okazalej, aniżeli ten z "trójki". Jego wygląd zupełnie mi się nie podoba, ale są gusta i guściki. Reasumując, większość poprawek i zmian można zaliczyć na plus, w zasadzie nie ma na co narzekać, jeżeli chodzi o tą kwestię.

zaj:
Jeśli chodzi o zwierzęta w Gothic 3 to najbardziej podobają mi się ścierwojady  Ale wargi wyglądają jak hieny, a powinny być(moim zdaniem) ciemniejsze od wilków. Nawet nie wiecie jak się zdziwiłem gdy zobaczyłem dinozaura(nazywa się po prostu potwór i nie wiem czy będzie z nim jaki quest bo na razie nie zaszywałem się w tak dalekie regiony :D ) Pełzacze wyglądają bardzo ładnie i podoba mi się to, że są takie duże :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej