Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Potwory
Khaleb:
Ogólnie zawiodłem się trochę na potworach w samej grze. Uważam tak dlatego, bo wyglądają dość zabawnie, przynajmniej niektóre. Nie budzą lęku, trwogi ani nic w tym stylu... Są bo są, a nie jak w poprzednich częściach patrzyłem wszędzie wokół aby nie wpaść czasem na trolla :) Nie są tak jakby wtopione w otoczenie, przynajmniej ja tak odczuwam choć nie mogę tego wytłumaczyć... Mała klapa ze strony twórców:/
Pozdrawiam
Blaugran:
Mi najbardziej do gustu przypadły zębacze, topielce i potwory...Gdy wkroczyłem do Varantu spodobały mi się lwy. Jak dla mnie fajnie zrobili ścierwojady (pewna była ich zmiana wyglądu z porównaniem do poprzednich części sagi Gothic) ich nowy kolor i kształt... naprawdę dobrze dobrane....a trolle faktycznie, nie postarali się , ich kształt twarzy ale tez i całego ciała jest kompletnie niedopracowany
ale ogólnie to świat fauny jest udany
Simon:
Moim zdaniem twórcy nie powinni zmieniać wyglądu potworów z poprzednich części. Jeżeli nawet Myrtana leży bardzo daleko od Khorinis, to ewentualnie mogły się pojawić nowe, inne potwory, ale nie mutanty tych z G1 i G2 (mogły się im np. zmienić nazwy).
Szczególnie zawiodłem się na wyglądzie cieniostwora, który w poprzednich częściach był moim ulubionym stworem. Wkurza mnie też wygląd zębaczy i krwiopijców. A najbardziej brakuje mi kretoszczurów i błotnych węży. Nie podoba mi się też, że pojawiło się dużo zwierząt żyjących w dzisiejszych czasach - to trochę pogarsza fantastyczny, Gothicowy klimat gry. Mogli już dać więcej wymyślonych stworów.
Nie wszystko mi jednak pod tym względem nie odpowiada w G3. Pozytywnie zostało ulepszone zachowanie zwierząt, szczególnie podczas ataku - jest bardziej realistyczne. Super wyglądają też stada zwierząt poruszające się po kontynencie. Aha i nareszcie są jakieś neutralne zwierzęta oprócz owiec i chrząszczy.
piotr271992:
Najbardziej przypominającym dinozaura potworem jest ,,POTWĂR" identyczny tyranozaur rex. Ale ogulnie/ogólnie potwory są ładne mimo, że z powody ścisłego terminu wydania gry są niedopracowane. Niestety autorzy gry z powodu braku czasu nie wsadzili do gry ,,KUNIA"
Kirgo32:
Nie powiem że potwory w G3 mi się nie podobają,ale także nie powiem że mi się podobają.Niektóre wyglądają troche przesadnie(dziwnie),niektóre znowu wyglądają bardzo dobrze.Twórcą gry najbardziej nie udał się Troll, dlatego że ma dziwną twarz.Mogli by go tylko troche zmienić, a oni zrobili niewiadomo co z wspaniałego Trolla z G1 i G2.Zato Czarny Troll wygląda świetnie!Tylko ta twarz...Najbardzie podoba mi się Cieniostwór i topielec.Cieniostwór wygląda teraz bardziej prawdziwie niż kiedyś.Nie ma tych wielkich kolców na grzbiecie, które wyglądały jak z Gwiezdnych Wojen.A topielec ma bardzo fajną postawę,dlatego mi się podoba.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej