Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Slang internetowy.
Tiw:
Jak rozmawiam przez jakiś komunikator, czy jak pisze sms'a to zdaża mi się napisać "lol'a", "omg'a", "omfg'a", "thx'a",  ale częściej po prostu pisze 'hahaha'/'hehehe'. W grach MMO pisze tymi skrótami często, bo trudno, żeby grać w jakąśÂ np. strzelanke i walić wykład o tym jak bardzo komuś dziękujemy za leczenie , czy o tym , że tarzam się po podłodze ze śmiechu. W życiu raczej nie wale "loli" na prawo i lewo, wole zwyczajne,  naturalne ''hahaha".
Amras:
Oczywiście że używam slangu internetowego na przykład dlatego że
1.Można wyrazic uczucie w jakim się znajdujemy(nie wiem jak to napisac może czujemy się ale niech tak zostanie ;]) nie rozpisując się np.czuję się tak i tak ale w polowie nie tak ale i tak xD ogolenie mi się to podoba(slang int.)
2.Po prostu to jest zaj^^ste :)
diego123:
Ja używam slangu internetowego, ale nie z często. Zwykle to: LOL, OMG, ROTFL. Więcej nie znam.
stefan666:
Ja tak średnio, czasami LOL WTF, omg prawie nigdy jakoś dziwnie mi się kojarzy. Głównie to emotikony mi to zastępują jakoś wole coś napisać niż trzasnąć parę liter..
--- Cytuj ---No bo niektóre są naprawdę głupie i nie przydatne a ludzi myślą, że używając ich są ELO a sami nie wiedzą co to tak naprawdę znaczy.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się nie które zostały wymyślone bo komuś nie chciało się pisać i zdanie które mogło mieć np. 20 wyrazów będzie miało 10, co później skutkuje poziomem ortografii, bo jak ktoś co chwile tego używa...
Czaroxxx:
Dobra sprawa bo skraca długość pisanych wiadomości dzięki czemu można porozumiewać się szybciej a za czym idzie przyjemniej. Oczywiście używam go jednak nie wszystkich możliwych skrótów tylko tych co według mnie mają sens. No bo niektóre są naprawdę głupie i nie przydatne a ludzi myślą, że używając ich są ELO a sami nie wiedzą co to tak naprawdę znaczy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej