Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Slang internetowy.
Ponurak:
O tak. Ja też używam tego slangu. Jednak najbardziej denerwuje mnie np. to:
ja:ty
ktoś tam:ale co ja?
No tak jakoś się przyzwyczaiłem grając w Tibię.
Arkhan:
Slangu int. używam w grach, jak również w rozmowach na gadu-gadu, i na TG. Podobnie jak Bela nie wyobrażam sobie rozmowy bez lola czy rotfla czy omg. Weszło to w język.
Eregrin:
Tak, używam slangu internetowego, ponieważ jest to skrót. Fajnie, że podałeś link do slangu internetowego. Nie znałem ja jakichś 95% tego, co tam jest zamieszczone xD
Carl Johnson:
Zdecydowanie staram się tego unikać. Owszem, czasami wymsknie mi się jakiś "lol", ale tylko on, i to bardzo rzadko. Nie lubię rzucania tymi skrótami na prawo i lewo, a osoby piszące, że to lepsze niż "Tarzam się ze śmiechu po podłodze", chyba nie wiedzą o istnieniu emotikonek, albo czegoś takiego jak "haha", które to można napisać. Ale to każdego indywidualna sprawa, ja z takowego slangu niemal nie korzystam.
Galeria_Ciastek:
Yeeah, kocham slang internetowy . Często gram przez internet (AoT, CoD4 itd) dlatego już go się wyuczyłem. Tak jak ktoś tam nie widze bez niego rozmowy na GG. Mam nawet kumpla co często w szkole sypie takim "OMG, WTF, LOL" i nauczyciele uważają go za nienormalnego . W internecie używam go śmiało, ale w realnym życiu unikam jak ognia ;).
PS. Coś się ze mną dzieje, nie mogłem napisac tego posta bo nie wiedziałem jak :O.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej