Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Slang internetowy.

(1/6) > >>

Enzo:
Więc na początek, kieruję do was pytanie : Czy używacie Slangu Internetowego? Większość zna wie o, co chodzi, ale dla tych, którzy nie wiedzą. Chodzi mi oto, czy używacie tekstów typu :
LOL -ang. Laughing Out Loud -pol. ÂŚmiać się w niebogłosy
ROTFL -ang. Rolling On The Floor Laughing -pol. Tarzać sie po podłodze ze śmiechu.
TY -ang. Thank You -pol. dziękuję
Resztę wyrazów znajdziecie na : http://pl.wiktionary.org/wiki/Indeks:Angie...ang_internetowy
Ja osobiście używam slangu, lecz nie często. Używam go troche z lenistwa, nie chcę mi się pisać długich zdań. Jak jest u Was? Wypowiadajcie się. Miłego postowania!

Bela:
Oczywiście że używam slangu, bez niego nie widzę rozmowy. Na gadu gdau oczywiście mało kto używa poprawej polszczyzny w rozmowach, no bo powiedzcie mi, kto, po przeczyteniu czegoś zabawnego pisze "Och jakie to zabawne, śmieję się do rozpuku"? No nikt, prościej jest przylolować. Lola często używam bo jest krótkie i nie wymaaga biegania po klawiaturze - szybko się to pisze. Skróty/slangi usprawniają rozmowę i ułatwiają ją piszącym, bo jak się zejdą dwie kumate osoby, to 3 znaczkami wyrażą kilka zdań.

Alsvithe:
że na gadu, to jeden, ale np ja często używam "lola" w szkole :P niezdrowy nawyk, i wcale nie z neta przeniesiony, tylko raczej zamiast się z tym "opatrzeć" to się "osłuchałam" i wyszło jak wyszło.

Bela, kilka zdań, owszem, ale jak wymiana trzech tych samych znaczków jest materiałem na pół godziny rozmowy... ^^'

Casano:
Czy ja wiem, czy tak często używam tego slangu? Nie powiem że nie. Na pewno bardzo często podczas rozmów poprzez gg, bądz poprzez wysyłanie emaili. A w życiu codziennym, raczej żadko zdarza mi się zdarza tego używać. Jest to spowodowane przedewszystkim tym, że nie bardzo mi się ten "styl" przyjoł:p

Anmarius:
Pewnie, że używam. Jak rozmawiam przez Gadu-Gadu, prawie zawsze, może czasem mi się zdarzy, że nie :P. W życiu go nie używam, może czasem jakieś słowo wypowiem typu "lol", to tylko tyle :]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej