Autor Wątek: Błędy w grze  (Przeczytany 24711 razy)

Description:

Offline Mr_Achilles

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Błędy w grze
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Styczeń 2007, 12:22:19 »
Witam.

Pomijając to, co wymieniliście do tej pory, to jeszcze:
- Czasami istoty w jaskiniach nie reagują, gdy strzela się do nich z kuszy czy łuku;
- Szkielety czasami znikają i walczę z lewitującą bronią  
- Bywa, że strzelając z kuszy Bezimienny zamiast nałożyć bełt mówi "Jak?" i nic się nie dzieje, mimo, że mam przy sobie bełty;
- Piaskowe Pełzacze w Al Shedim przechodziły sobie przez ściany ruin, tak, jakby ich tam nie było  
I jeszcze inne, których nie kojarzę w tej chwili.

Pozdrawiam.

Offline Sir_William

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • I tak w koło, Macieju...
Błędy w grze
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Styczeń 2007, 13:17:02 »
Cóż, ten bug jest bardzo śmieszny...

Idźcie do przodu, skoczcie i dobrudźcie się. Teraz bezimienny leci do góry i do przodu... Całkiem niezła zabawa jest kiedy lecisz w powietrzu. Oczywiście jeżeli robimy takowe doświadczenie, dobrze zapatrzeć się jest w kod god mode on.

Pozdarwiam

« Ostatnia zmiana: 01 Styczeń 2007, 13:19:15 wysłana przez Arthas »

Forum Tawerny Gothic

Błędy w grze
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Styczeń 2007, 13:17:02 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Błędy w grze
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Styczeń 2007, 16:25:00 »
Bugi to plaga oczywiście prócz rzeczy, które wystąpiły u was ja natrafiłem na:
Bardzo słabe SI NPC, ich ogólna słabość i skłonności samobójcze okrutnie denerwują gracza i psują rozrywkę. Dość często zawieszały mi się postaci nie chcąc iść ze mną dalej siedziały bądź stały sobie w danym miejscu co za tym idzie nie mogłem ukończyć jakiegoś zadania właśnie dzięki takiemu bugowi spaprały mi się 4 questy. Często miałem też dziwny problem z dostarczeniem jakiegoś przedmiotu gdy już go zdobyłem i chciałem dać NPC podczas rozmowy nie pojawiała się taka opcja. Nie omieszkam wspomnieć o białych pasach od których można dostać szału bądź epilepsji. Innych bugów nie pamiętam ponieważ wystąpiło ich aż tyle, że straciłem już rachubę.

Offline El Tofix

• Kret
  • *
Błędy w grze
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Styczeń 2007, 09:31:12 »
A co mam powiedzieć o nauce wytwarzania trucizn, można sie ich nauczyć w Ben Erai i Lago ale jeśli ją wybrać to tracę tylko 2500 złota. Dobrze że chociaż punkty nauki zostają.

Cytat: Disturbed
To akurat nie jest bug, tylko wina karty graficznej lub sterownika. Mam to samo, posiadam kartę Ati Radeon 9550

Nie dokońca można się ich pozbyć wyłączając cienie w opcjach. Działa na Radeonie 9550 i 9660 pro ze sterownikami omega bodajże 2.21

Respev

• Gość
Błędy w grze
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Styczeń 2007, 21:16:33 »
Nie dokońca można się ich pozbyć wyłączając cienie w opcjach.
Nie tylko. Można w ogóle zwiększyć detale. Białe pasy to poprostu artefakty, które oznaczają przegrzewanie układu karty. Poprostu karta nie wytrzymuje. Wystarczy zmniejszych ustawienia.

Czasami istoty w jaskiniach nie reagują, gdy strzela się do nich z kuszy czy łuku;
Na jakiej wersji grasz? Być może posiadasz zagraniczną wersję bez patcha 1.07/1.08. To właśnie one poprawiały AI przeciwników.

Zacząłem właśnie 'grać magiem' i w Reddock chcąc wykonać zadanie opustoszenia jaskiń wschodnich jest problem... właściwie to nie ma problemu, bo nie ma stworków! Wychodzę sobie na powierzchnie gdzie powinien być pełzacz i... nic. Chodzę sobie po tym kawałku świata i kurcze czegoś mi brakuje... zniknęły gdzieś wszystkie jelonki, zające, wilki, węże itd. !! Nie mam z kim walczyć :/
Poprostu zacząłeś nową grę podczas gdy grałeś na sejwie, gdzie tą grę ukonczyłeś. Innymi słowy - jeśli przed rozpoczęciem nowej gry, nie wyłączysz Gothic 3, wszystkie postacie i rzeczy, które posiadałeś na poprzednim sejwie, znikną.

Offline _Snopek_

• Myśliwy
  • Reputacja: 2
Błędy w grze
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Styczeń 2007, 12:27:53 »
Hoho a ja dziś odkryłem ciekawy bug, normalnie straciłem głowę   Nawet wam to zobrazuje.

[img]http://img221.imageshack.us/img221/2271/bezglowyet1.png\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
Błędy w grze
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Styczeń 2007, 13:14:19 »
U mnie z kolei wystąpił następujący bug:

Trochę mało widoczny.
« Ostatnia zmiana: 25 Styczeń 2007, 13:17:49 wysłana przez Arthas »

Offline Adishone

• Kret
  • *
Błędy w grze
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Luty 2007, 20:03:21 »
Ja oprócz tych bugów które wymieniliście natknąłem się na jeszcze jeden.
Poszedłem do Okary żeby otworzyć tam skrzynie zapisałem na wszelki wypadek uśpiłem wszystkich i otworzyłem skrzynie wyjąłem wszystko i gdy szedłem już do wyjścia nagle stało się coś jakbym wszedł w strażnika widziałem z jego oczu ale poruszałem się bezim wyszedłem z pomieszczenia z trudem ale to nic nie dało na szczęście wczytałem zrobiłem jeszcze raz to samo i było ok.

Offline Dachowy

• Kret
  • *
Błędy w grze
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Marzec 2007, 23:14:19 »
Hej!
Ja spotkałem raz na pustyni dwóch niewolników. Wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że było to na środku pustyni, a oni lewitowali w kierunku morza. W dodatku popijali sobie jakby nigdy nic jakieś miksturki. Zabiłem z kuszy jednego z nich, i wiecie co miał w ekwipunku?
5 sztabek rudy! Z ciekawości poszedłem za drugim. Jak doszliśmy, a w zasadzie ja doszedłem, bo on doleciał do morza, ja się zatrzymałem, a on poleciał dalej nad morzem  
Albo drugi bug: szedłem za gościem, który miał mnie wziąć na polowanie, a on spadł w przepaść. Zszedłem na dół a on nie żył   SPOKO, w tej grze w ogóle nie ma dziwnych przypadków  
Pozdrawiam.

Offline Faust2

• Kret
  • *
Błędy w grze
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Marzec 2007, 20:16:34 »
Ja znalazłem kilka bugów, ale jeden mnie naprawdę wkurzył. Mianowicie: Na początku gry (przechodzę Gothica drugi raz) nauczyłem się umiejętności usuwania rogów, szponów i kłów, bo wiedziałem, że jest ona potrzebna do wykonania wielu misji. Jak przyszedłem do Nordmaru, to miałem kilka niepotrzebnych rogów cieniostwora - sprzedałem więc kilka Pedarowi i nagle zaliczyło mi misje ,,Przynieś Pedarowi róg cieniostwora" (podobnie zresztą miałem z rudą żelaza dla tego kowala z Okary). Gram dalej i potem wykonując misje ,,Zgoda wytapiaczy rudy" poszedłem do Pedara, aby on udzielił mi aprobaty na naukę u Ingvara. Odbyłem z nim krótką rozmowę, powiedział, że mam mu przynieść róg cieniostwora... Przyniosłem więc go, ale miałem z nim tylko opcję rozmowy ,,Pohandlujmy". Pomyślałem, że skoro już wcześniej tą misje wykonałem, to pewnie mam jego zgodę (mimo, że nic o tym nie mówił). Idę więc do Ingvara (miałem już zgody Larsona i Kalana) i mam z nim tylko opcję rozmowy ,,pohandlujmy". No to już nie nauczę się umiejętności ,,Kucia mieczy z czystej magicznej rudy". Przemieniłem się w Rozpruwacza i zabiłem Pedara i przy okazji tego gościa, co był obok (a raczej ,,w nim" - Pedar wszedł w tego drugiego gościa i tak stali  ). Znalazłem kod na tą umiejętność ale coś nie mogę go wpisać. Może przed jego wpisaniem trzeba coś wystukać (np. Teach)? Acha, i pamiętam o niemieckich ustawieniach klawiatury w Gothicu.

P.S.
U mnie konsola kodów jest cała czarna, nie widać liter, jak jest u Was?

Offline MattiR

• Kret
  • *
Błędy w grze
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Marzec 2007, 20:40:08 »
Mnie najbardziej wkurza jak miasto mi znika tuż przed nosem
lub raz idę, idę i nagle wchodzę na barierę otaczającą Vengard i nic mi nie jest a nawet na kodzie się ginie jak się tej bariery dotknie

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
Błędy w grze
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Marzec 2007, 00:33:30 »
Bugi:

1. raz wale w orka i ginie po trzech ciosach a raz po jednym.

2. Nie można zrobić miecz mistrzowskiego (brak drugiej katany)

3. nie  można nauczyć się umiejętnosci ulepszania zbroji.

4. częste wchodzenie wrogów w ściane.

5. hmmm ja na 40 lvl mam problem z gromadą wilków, czyż to nie dziwne?? Orci ciepie po 20 a z pięcioma wilkami na raz nie daje sobie rady.

6. "znikanie" postaci i npc

7. Z paskami miałem dawno problem ale sobie z nim poradziłem.

8. Niewidzialna ściana - może i to nie bug ale mogli dać jakiś filmik

9. mój kuzyn ma full wypas kompa a i tak sobie nie daje rady z wczytywaniem terenu - moim zdaniem to błąd silnika gry.

10. nie ma ataku z wyskoku.

Może i gothic 3 dostał nagrode najbardziej zabugowionej gry roku ale (żeczywiście tak jest)  to i tak wpaniała gra.

Respev

• Gość
Błędy w grze
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Kwiecień 2007, 11:10:51 »
adamico, bugi, które wymieniłeś, łata najnowszy patch, więc wypisywanie usuniętych błędów jest bez sensu.

Offline a-kojak

• Kret
  • *
Błędy w grze
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Maj 2007, 11:24:23 »
ja spotkałem się z takim błędem, chcąc nauczyć się warzenia trucizn na pustyni: u alchemika w Ben Erai i u ogrodnika w Lago - klikałem naucz, wyświetlał się napis że nauczono a ta opcja nadal tam była i mogłem ją wybierać non stop a punkty doświadczenia mi nie ubywała (nie zauważyłem czy kasy ubywało).

inny, gdy odprowadzałem niewolników z Ben Erai do kopalni w Lago, kazałem wychudzonemy uciekać z kopalni, on powiedział ok i łaził dalej za mną i mogłem go traktować tak, jak sojusznika (kazać czekać, dać miksturę) ale tylko raz, jak kazałem mu czekać to oczywiście czekał ale jak ponownie do niego zagadałem to już tylko pozostała opcja czekaj.

Offline Adanos7

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 8
  • Złote Wrota Team
Błędy w grze
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Czerwiec 2007, 16:44:25 »
Na pustyni na płn. od Ishtar spotkałem maga wody (chyba Nefariusa). Podążyliśmy do jakiejś jaskini i zrobiliśmy to co trzeba, a on po zakończeniu questu nadal za mną podążał.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
  • Reputacja: 4124
  • I will find you anywhere you go.
    • Karta postaci

Błędy w grze
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Czerwiec 2007, 20:11:59 »
Bugi jest ich od groma w grze podam te które mi podczas grania utrudniały. W Monterze nie było worków z przenicą oraz mleka w zagrodzie ( podczas wykonywania misji), pojawienie sie dwóch OGRÓW w Cape Dum wszystkich wybili w mieście co za pech, brak terenu pod nogami ( ide do Mora Sul a tu z nikąd nie ma ziemi jakie było moje ździwienie a jakie złości z popsutego savu  .  To tyle mało ich bo miałem farta inni to mają ich od cholery i więcej  .
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwiec 2007, 20:12:13 wysłana przez Orc Szaman »

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Błędy w grze
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Czerwiec 2007, 15:27:33 »
Nie uznaje tego zbytnio za BUGa ,ale niepotrzebnie jest robić nowy temat na ten problem.Otóż w grze makm dziwne żółte napisy ,co wnerwiające są [jedyne dobre jest to ,że jest napis "FIGHT" kiedy jest zwierze ,nawet ukryte xD].Otóż tutaj macie te tajemnicze napisy:

http://img101.imageshack.us/img101/587/dziwnenapisydt0.jpg

Jeśli temat był to sory ,ale przeglądać 15 stron i czekać na odpowiedź :/?Już wolę zreinstalować gothica.
Proszę o szybką odpowiedź ^^

EDIT:Sprawdzałem wszystkie guziki i ustawienia...nic :(
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwiec 2007, 15:28:19 wysłana przez Celeb »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

Błędy w grze
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Czerwiec 2007, 20:02:00 »
Cytat: Celeb
Jeśli temat był to sory ,ale przeglądać 15 stron i czekać na odpowiedź :/?Już wolę zreinstalować gothica.
Proszę o szybką odpowiedź ^^
Ja wiem, że trudno wejść tutaj ale czasem wypadałoby to zrobić tym bardziej jeżeli temat był już tyle razy klepany...

- Temat, w którym chyba wyjaśniono wszystko całkowicie...
- A gdyby nie to tutaj poczytaj...

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Błędy w grze
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Czerwiec 2007, 14:50:25 »
Sorry ,że nie czytnąłem ,ale później się skusiłem I NIC NIE JEST WYJAÂŚNIONE.Są napisane tylko jakieś "wciśnij CTRL +" lub jakiś guzik wcisnąć.NIC nie zadziałało.Po kolejne w 1 jest by ZREINSTALOWAÆ GRE [nie chce reinstalować].A w 2 nic nie zauważyłem.Przeszukałem inne strony i niech każdy wie:

BY WYÂŁÂĄCZYÆ NAPISY TRZA KLIKN¡Æ "PAUSE BREAK".[sprawdziłem i zadziałało]

Jeśli obraziłem to sorry ,ale wyjaśnień tam nie było ,prócz reinstalki.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

Błędy w grze
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Czerwiec 2007, 14:58:44 »
Cytat: Celeb
Jeśli obraziłem to sorry ,ale wyjaśnień tam nie było ,prócz reinstalki.
Jak wspomniałeś reinstalka...

Cytat: Niszczyciel
proponuje Ctrl + S u mnie zadziałało pozdrawiam    
U niego zadziałało...

Cytat: Elrond
Radziłbym ci też zrobić coś takiego, poprostu zacznij klikać wszystkimi przyciskami aż napisy znikną.
Jeżeli nie jest to dla ciebie oczywiste rozwiązane to dziwnie myślisz...a "Pause Break" to też klawisz na klawiaturze...

Forum Tawerny Gothic

Błędy w grze
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Czerwiec 2007, 14:58:44 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything