Ja znalazłem kilka bugów, ale jeden mnie naprawdę wkurzył. Mianowicie: Na początku gry (przechodzę Gothica drugi raz) nauczyłem się umiejętności usuwania rogów, szponów i kłów, bo wiedziałem, że jest ona potrzebna do wykonania wielu misji. Jak przyszedłem do Nordmaru, to miałem kilka niepotrzebnych rogów cieniostwora - sprzedałem więc kilka Pedarowi i nagle zaliczyło mi misje ,,Przynieś Pedarowi róg cieniostwora" (podobnie zresztą miałem z rudą żelaza dla tego kowala z Okary). Gram dalej i potem wykonując misje ,,Zgoda wytapiaczy rudy" poszedłem do Pedara, aby on udzielił mi aprobaty na naukę u Ingvara. Odbyłem z nim krótką rozmowę, powiedział, że mam mu przynieść róg cieniostwora... Przyniosłem więc go, ale miałem z nim tylko opcję rozmowy ,,Pohandlujmy". Pomyślałem, że skoro już wcześniej tą misje wykonałem, to pewnie mam jego zgodę (mimo, że nic o tym nie mówił). Idę więc do Ingvara (miałem już zgody Larsona i Kalana) i mam z nim tylko opcję rozmowy ,,pohandlujmy". No to już nie nauczę się umiejętności ,,Kucia mieczy z czystej magicznej rudy". Przemieniłem się w Rozpruwacza i zabiłem Pedara i przy okazji tego gościa, co był obok (a raczej ,,w nim" - Pedar wszedł w tego drugiego gościa i tak stali ). Znalazłem kod na tą umiejętność ale coś nie mogę go wpisać. Może przed jego wpisaniem trzeba coś wystukać (np. Teach)? Acha, i pamiętam o niemieckich ustawieniach klawiatury w Gothicu.
P.S.
U mnie konsola kodów jest cała czarna, nie widać liter, jak jest u Was?