Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów

Błędy w grze

<< < (4/13) > >>

ÂŚlimaczek:
Ta gra ma pełno błędów nawet z najnowszym patchem. Ja jestem zaledwie na 21lv, na razie przejąłem Cape Dun i właśnie próbuję przejąć Monterę. Wymienię może parę istotnych błędów które mnie na prawdę wkurzyły:
- kiedy chciałem zwabić strażników obozu w Monterze do buntowników, w ogóle nie mogłem ich uderzyć bo gra uważała orków dla mnie za przyjaciół (pomijając to że pracuję dla buntowników i doprowadziłem do rewolucji w Cape Dun),
- Jeden z 5 ochotników do dołączenia do Okary, Fraser chciał ze mną pójść na polowanie na dziki. Oczywiście poszedłem, ale w moim dzienniku nadal na liście jest quest "Polowanie na dziki" czy jak się tam nazywał,
- Przywódca orków w Cape Dun dał mi zlecenie żebym dowiedział się który z niewolników jest wtyczką buntowników - ale gdy Cape Dun od dawna należy do buntowników, to zadanie mam nadal na liście,
- Kiedy z Gornem chciałem zabić demona w Gothcie, to on zamiast prowadzić mnie do jaskini siedział sobie nadal obok Potrosa i patrzył na mnie jak by mnie nigdy nie widział. ÂŻeby z nim pójść go zabić musiałem odejść niezły kawałek i wrócić -,-
- Parę razy zdarzało się w jakichś kopalniach czy Gothcie, że dany potwór był pode mną i jakimś cudem dostawałem obrażenia od niego.
- Nie widać nazwy nad -arcy kufrem.

No i oprócz błędów od razu widać głupotę NPC - gdy byłem w jaskini rozpruwacz zamiast do niej wejść biegał wokół niej (a spokojnie by się zmieścił w miejscu), często zawieszają się i budzą się ze snu dopiero kiedy coś ich uderzy, gdy się walczy z paroma ludźmi lub orkami to każdy patrzy na mnie i czekają na swoją kolej, a wejście na sam szczyt jakiejś góry czy latarni, to dla nich czarna magia. Co prawda i tak jest nieźle w porównaniu do Gothica II bo teraz jak jest jakaś przeszkoda np. głaz to potrafią ją ominąć niż próbować przebiegnąć przez nią -,-

Co do migających białych pasków - w opcjach grafiki przesuńcie ostatni suwak na środek i zrestartujcie grę, to już tych pasków nie będzie ;-)

Agusiaa84:
Mnie najbardziej denerwuje jak białe pasy zamazuja mi obraz gdy np staje przodem do sciany albo jak jest wielka przestrzen - na pustyni wogole nie da sie grac bo nic przez to nie widze! :(

Disturbed:

--- Cytuj ---białe pasy zamazuja mi obraz gdy np staje przodem do sciany
--- Koniec cytatu ---

To akurat nie jest bug, tylko wina karty graficznej lub sterownika. Mam to samo, posiadam kartę Ati Radeon 9550

Artos:
Zacząłem właśnie 'grać magiem' i w Reddock chcąc wykonać zadanie opustoszenia jaskiń wschodnich jest problem...  właściwie to nie ma problemu, bo nie ma stworków! Wychodzę sobie na powierzchnie gdzie powinien być pełzacz i... nic. Chodzę sobie po tym kawałku świata i kurcze czegoś mi brakuje... zniknęły gdzieś wszystkie jelonki, zające, wilki, węże itd. !! Nie mam z kim walczyć :/

Dziqu:

--- Cytuj ---
--- Cytuj ---białe pasy zamazuja mi obraz gdy np staje przodem do sciany

--- Koniec cytatu ---
To akurat nie jest bug, tylko wina karty graficznej lub sterownika. Mam to samo, posiadam kartę Ati Radeon 9550

--- Koniec cytatu ---

Być może to wina karty graficznej, ale istnieje dość proste rozwiązanie. Należy wejść w ustawienia graficzne i przesunąć ostatni suwak (Post Processing) na środek. Dzięki temu zabiegowi ekran nie będzie już migał na biało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej