Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ścieżka i Profesja
TOOL:
Ja wybrałem Magię w pierwszym ponieważ magia to najprostyszy i najciekawszy sposób do zabicia każdej osoby. W drugiej nic nie wybierałem ponieważ nie ma uspecjalizowanych rang np. ÂŁucznik ponieważ uwielbiam być łucznikiem, łucznictwo najbardzije spodobało mi się w Gothicu 3 chodź na czasy Gothica I i II tez było całkiem dobre.
_Snopek_:
Ja zawsze staram się podążać ścieżką walki, chwytam miecz jednoręczny w dłoń i staram się rozprawić z wszystkim co się rusza i na drzewo nie ucieknie. Nigdy nie walcze honorowo dlatego nigdy nie gram paladynem.
"cała ta gadka o honorze to jedna wielka brednia" - Pirat z G 2 NK
Walcze na wszystkie możliwe sposoby aby osiągnąć swój cel a gdyby w grze była opcja gryzienia to w sytuacji kryzysowej nie zawachał bym się jej użyć.
"Bo kto kombinuje ten żyje"
Moja ulubiona ścieżka to ścieżka łowcy smoków, stara paczka dobrych znajomych i na dodatek te wiejskie klimaty, dotego ta zbroja, grając łowcą smoków poczułem się wolny i tak naprawde tylko tutaj jesteśmy kowalami swego losu ( rzadnych odgórnych rozkazów poprostu freedom ).
Ksardax:
Zdecydowanie sciezka walki. Typowe wyuczone umiejetnosci to: Kusza zawsze na poziomie mistrzowskim, (poza TYM, jest lepsza od łuku) Oczywiscie bron ciezka: topor ewentualnie miecz dwureczny. Takie zestawienie sie sprawdza, zadaje bardzo duzo obrazen bestiom.
Co do Magii, zawsze uwazalem ze w bezposrednim starciu zaden Mag nie ma szans aby stawic czola wojownikowi gdy ten znajdzie sie obok na wyciagniecie topora, taka jest tez i bolesna prawda. Co do drugiego aspektu gdy uzyje kuszy, to juz w ogole nie musze do niego podchodzic. Fakt faktem 3 strzaly i pada, ale szanse dac kazdemu trzeba :)
Grison:
Ja zdecydowanie wybieram ÂŚcieżke walki. Najlepiej sprawdzam się w następujących profesjach:
G1-Szkodnik, Najemnik lub Cień Strażnik
G2-Najemnik, ÂŁowca Smoków lub Strażnik, Paladyn
A gdy już znudzi mi wymachiwać dwuręcznym toporem to lubie czasami sobie zagrać Magiem Ognia i pożucać kulami ognia w przeciwników.
Aora:
Ja wybieram raczej ścieżkę walki. Lubie bronie jednoręczne i dwuręczne. Lubię byc palladynem , taki rycerz Hmmm... wybieram tą scieżkę bo sama jestem jakby wojownikiem , i zawsze pociągali mnie rycerze
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej