Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic III - Intro

<< < (2/5) > >>

alles3:
Jeszcze wrócę do "magicznej bariery" eksplozja spowodowana aby odepchnąć orków spod miasta (jak widzimy na filmiku przed bramami stoi jeden dość duży pluton wroga) Król Robar II nie spodziewał się Bezimiennego  dlatego postanowił wywołać ogromną magiczną falę, która miała zabić pierwszy ogień blężenia.
Intro jest b. dobre! Ciekawi mnie tylko, co też orkowie robią przy tym stoliku na dziedzińcu tamtego miasteczka. Z ostatnich zdjęć wynika, że szykuje się mała burda - mianowicie - to spojrzenie Orka i Bezimiennego wzbudziło we mnie pewien niepokój. Jednak wszyscy sobie bezpiecznie dopłyneli do kontynentu w jednym kawałku i możemy rozpoczynać grę!

Itrogash:
Cóż... intro znacznie odbiega od tego, do czego przywykliśmy jeśli chodzi o intra z sagi Gothic. Po pierwsze i najważniejsze: nie ma gadki Xardasa, który zawsze w intrach Gothic'ów mówił, co i jak. Jest to wada intra, w końcu gracze, którzy dopiero co zaczynają poznawać sagę Gothic są pozbawieni informacji, co się działo w G1 i G2. Drugą wadą jest długość intra. Trochę za krótko, ale nadrabia to jakością. Oprócz tych wad Intro jest praktycznie doskonałe. Grafika po prostu powala na kolana. Ta woda na początku jest po prostu nie do odróżnienia z prawdziwą. Reszta grafiki też jest wspaniała. Co do muzyki, jest niezła, choć w niekiedy jest niedopasowana do miejsca, w którym gra.

Co do tej bariery... Według mnie to nie jest żadna bariera tylko potężna eksplozja energii magicznej, która miała zabić orków, którzy mieli na celu podbicie zapewne ostatniego miasta ludzi na Myrthanie. To coś w rodzaju ostatniej deski ratunku dla tego miasta. Zapewne wybuch ten zrobił jakieś nieodwracalne szkody, najpewniej poważne zaburzenie struktury magicznej, ale król nie miał już wyboru. Musiał wywołać ten wybuch, żeby uratować miasto od orkówi.

Pozdro  .

Tommy1986:
Mi się podobało bardzo powiem że klimatyczne i ładne a szczególnie mi się podobało spojrzenie bezimiennego na orka:D

Haskis:
Brakuje mi tu waznej rzeczy: LEKTORA. Bez niego intro jest takie puste jakieś. I ta muzyka na końcu to niezbyt klimat gotika, ale ogólnie może być...

Panowie Haskis i Tommy1986 otrzymują słowne upomnienie za powyższe posty. Następnym razem może się to skończyć inaczej /// Reinmar.

wErNi:
Hmm... jeśli chodzi o samą grafike filmiku to jest bardzo cienka porównywając z Warcraft'em 3, który wyszedł już dawno temu. Ponad to statek wygląda jakby stał na wodzie (powinien być mocniej zanużony) Treść jest troche nie jasna, bo widać jak król Robhar z magami tworzy jakieś zaklęcie, które potem wyzwala bariere :/ przynajmniej tak to wygląda, ale to może być jakieś zaklęcie typu fala uderzeniowa. Podoba mi się głos orków ;) lecz odczówam brak reszty bohaterów w filmiku jak np. Lee, który chyba ma być częściął Gothic'a 3.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej