Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Poziom trudności
Bloodwayne:
Niepotrzebnie dali takie wymagania co do sily przy broni.
Najlepsza bron-200 sily
Musisz cala gre jechac w sile zeby ja zalozyc-jeszcze ci nie starczy na bron dwur/jednoreczn.
Mogli to zrownowazyc iloscia exp za potworki a oni dali nowa kraine-nabili potworkow i bij sobie exp!
To jest chore!
Zamiast robić hordy potworkow to wiecej exp za stworka
W 3 pare potworkow i levl a tu zeby napoic sie z 19 na 20 musisz chyba 10 czarnych troli zabic...albo i jeszcze wiecej
Doman:
Zależy jaką gildią. Za każdym razem bez problemu przechodziłem do 4 rozdziału, ale tam smoki były za trudne (chyba że se zrobiłem siłę 2000 przez picie mikstury siły jak ktoś cię uderza, ale tylko raz tak zrobiłem bo uważam to za oszustwo). Jak grałem magiem ognia to radziłem sobie bez problemu, kupiłem sobie jakieś 120 mikstur many i przyzywałem 4 szkielety, piłem miksturę i tak w kółko, jednak jak byłem paladynem/łowcą smoków to problemy były większe, 2 smoki pokonywałem bez problemu - bagiennego i lodowego bo z bagiennym pomagają Cipher i Rod, a na lodowego rzucałem "zmniejszenie potwora". Jednak zostawały jeszcze 2 smoki, zwykle przyzywałem demona, ale ten głupi demon zaczynał mnie atakować jak mu pomagałem w walce ze smokiem (nie wiem czy to bug, ale tak było). Moim zdaniem poziom jest "trudny"
Tytan302:
A ja grałem Magiem Ognia, jak doszedłem do GD w Górniczej Dolinie, musiałem przed wszystkim uciekać, a gdy wychodziłem z GD zaatakował mnie Poszukiwacz i także musiałem przed nim uciekać. Zaczynam nową grę, najemnikiem, bo nigdy nim nie grałem, i zobaczymy jak mi pójdzie. Poziom trudności: Trudny.
Dementor:
No cóz, ja zaznaczyłem średni, nie jest wcale taki hard, każdy stwór regeneruje sobie życie. Smoki też da się zabić, trzeba tylko szybciej machać mieczem. Ale i tak nie mogłem pokonać Feodragona, czy jakoś, tego ognistego z Irdorathu, poprostu nie mogłem !
addo:
Zaznaczyłem poziom średnio trudny.Po przejściu G"dwójki" doznałem lekkiego szoku jak zobaczyłem bronie wymagające 150 siły.Drugi raz się załamałem kiedy nie mogłem dać rady topielcowi mając siłe 40,a w G2 z taką siłą można było śmiało startować do orka.
Patrząc szerzej twórcy gry bardzo dobrze zrobili podnosząc poziom trudności.Trzeba dłużej czekać na efekty polepszania postaci,ale za to kiedy już przyjdą dają większą satysfakcje.O wiele ciekawsze stało się też samo wydawanie PN,bo każda nietrafna decyzja może bardzo utrudnić gre(zwłaszcza na początku).Zgadzam się z tymi,którym spodobało się podniesienie poziomu gry,bo dzięki temu gra jest zwyczajnie lepsza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej